שתף קטע נבחר

חביתה פלוס: כך תכינו פריטטה בריאה

חביתה היא מהמרכיבים הבולטים בארוחות הישראליות. אבל כדי לא להשתעמם ניתן לשדרג אותה לפריטטה ולהפוך אותה לבריאה אפילו יותר. צפו במשפחת רובין הלומדים את סוד הכנת הפריטטה

פריטטה היא למעשה חביתה משודרגת. זוהי גרסה שונה מהמאכל הנפוץ יותר המכונה אומלט, שהמקור שלו צרפתי. הדומה בשני המקרים הוא שאת התווספות מכינים מראש, וזו נקודה מאוד חשובה. את מה שהחלטנו להוסיף לביצים אנחנו מכינים מבעוד מועד, לפני שמתחילים להכין את האומלט/פריטטה.

 

קראו עוד במדור בית בריא

צפו: כך תכינו תחליף בריא לבורקס

יש לכם מתבגרים בבית: איך תדעו שהם אוכלים נכון?

האם אנחנו צורכים יותר מדי מלח?

 

בניגוד לאומלט בו מתחילים קודם בטיגון הביצים לבד ואז מוסיפים להן מילוי ולבסוף מקפלים את האומלט, במקרה של פריטטה הרעיון הוא לערבב את התוספות עם הביצים לפני שמוסיפים את הכל למחבת. התוצאה שמתקבלת היא מעין פשטידה במחבת, אותה פורסים למנות בעת ההגשה.

 

תוספת הגבינות לתערובת הופכת את המנה הזו מחביתה פשוטה לפשטידה עשירה ואוורירית. בבחירת הגבינות בהן משתמשים (ובאופן כללי בבחירה בין מוצרים שונים מאותה קטגוריה), עדיף תמיד לבחור את המוצרים המכילים פחות נתרן (פחות מלח), אשר גורם לעלייה בלחץ הדם ומומלץ להמעיט בצריכתו.

  

  

מצרכים (4 מנות)

6 ביצים בינוניות, טרופות

חצי גביע קוטג מופחת נתרן

חצי גביע גבינה לבנה מופחתת נתרן

2 תפוא בינוניים מבושלים בקליפתם, קלופים, חתוכים גס

2 בצלים בינוניים קצוצים

1 גמבה ללא עוקץ וגרעינים, חתוכה גס

חופן עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה – מה שאוהבים/מה שיש בבית)

1-2 שיני שום קצוצות

רבע כפית פלפל שחור

1 כפית שמן לטיגון ירקות

1 כף שמן לטיגון הפריטטה

 

הכנה

במחבת (אפשר גם לצלות בתנור, למי שמעדיף) מטגנים את הבצל בכפית שמן עד השחמה, מוסיפים את הגמבה וממשיכים לאדות עד שמתרככת, מוסיפים את השום והפלפל השחור ומאדים עד שהשום מזהיב קלות. מסירים מהאש.

 

מחממים מחבת עם כף שמן, לחום גבוה.

 

מכינים תערובת מכל המצרכים, בקערה.

 

כשהשמן חם, מוזגים את תערובת הביצים למחבת ומטגנים בחום גבוה במשך כדקה.

 

מחלישים את האש לבינונית-חלשה, מכסים את המחבת ומטגנים כ-5-6 דקות.

 

בינתיים מחממים את הגריל העליון בתנור, לחום גבוה.

 

מעבירים את המחבת לתנור, בחלקו העליון, על מנת שהפריטטה תקבל חום בחלקה העליון, בלי שצריך להפוך אותה.

 

אם המחבת איננה מתאימה לתנור, ניתן להשאיר את דלת התנור פתוחה חלקית ולוודא שהידית של המחבת נשארת מחוץ לתנור.

 

צולים בחום עליון במשך כ-5 דקות.

 

אם הכנתם כמות גדולה יותר, כדאי לאפות את הפריטטה בחום מעט נמוך יותר, למשך כ-15 דקות, על מנת שתהיה עשויה גם בחלקה הפנימי.

 

כאשר הפריטטה מוכנה מניחים לה להתקרר מעט כ-5 דקות.

 

ניתן להפוך אותה על צלחת הגשה או להגיש אותה במחבת ישר לשולחן.

 

פורסים את הפריטטה למנות ומגישים לצד סלט.

 

בתאבון!

 

הכותב הוא יועץ תנובה לבישול בריא

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים