שתף קטע נבחר

מנכ"ל איגוד הבדמינטון התערב, זילברמן ישתתף באליפות העולם?

המדינה המוסלמית הגדולה בעולם לא הנפיקה לו ויזה, תומאס לולד ינחת בסינגפור ויטוס עם הישראלי לטורניר. עוד לפני כן: עצומה נפתחה, פנייה לבית הדין הבינלאומי לספורט צפויה להגיע מההתאחדות הישראלית

ספורט ופוליטיקה. אחרי שכבר היה נראה ששחקן הבדמינטון הישראלי, מישה זילברמן, לא ישתתף באליפות העולם שתיפתח מחר (ב') באינדונזיה, לאחר שלא קיבל ויזה מהשלטונות, נרשמה תפנית מעניינת בעלילה.

 

 

מנכ"ל איגוד הבדמינטון העולמי, תומאס לונד, ינחת הערב בסינגפור, שם שוהה זילברמן, כדי לאסוף אישית את מישה זילברמן ולטוס איתו לאינדונזיה, למרות שלשחקן עדיין אין אישור להיכנס למדינה המוסלמית.

 

מרגיש פגוע. מישה זילברמן (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מרגיש פגוע. מישה זילברמן(צילום: אורן אהרוני)

 

כזכור, בימים האחרונים גבר הלחץ העולמי על המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, על מנת להעניק ויזה לזילברמן כדי שיוכל להשתתף באליפות העולם, כשהנושא הגיע אפילו עד לשולחנו של נשיא אינדונזיה. זאת לאחר סדרת לחצים שהחלו מכיוון ההתאחדות הישראלית עוד לפני כמה חודשים והתגברו כשהוועד האולימפי בישראל נכנס לעניין.

 

בנוסף, נפתחה עצומה בינלאומית נפתחה באתר CHANGE כשכבר מעל 1,000 איש חתמו עליו, ויותר ויותר פרסומים יש בנושא מסביב לעולם אפילו באתרים איראנים, סינים ובארצות הברית, אך ללא כל הצלחה. בעקבות כך, ההתאחדות הישראלית החליטה כי היא פונה ל-CAS - בית הדין הבינלאומי לספורט – בו ידרשו פיצו ותשובות על אי השתתפותו של הישראלי בתחרות.

 

זילברמן, שייצג את ישראל בלונדון 2012 וזקוק לניקוד החשוב כדי להעפיל לריו 2016, פגוע מאוד מכל הפרשה: "אני משחק כל כך הרבה שנים בדמינטון, מאז שאני ילד ופתאום כשכל העולם נמצא באליפות העולם ומתכונן כראוי, אני מרגיש שאני אולי לא שייך למשפחה הזו, למשפחת הבדמינטון".

 

המדינה המוסלמית הגדולה בעולם. אינדונזיה (צילום: AP) (צילום: AP)
המדינה המוסלמית הגדולה בעולם. אינדונזיה(צילום: AP)

 

מיכאל שניידמן יו"ר איגוד הבדמינטון אמר ל-ynet ספורט: "הוא עדיין יושב ומחכה עכשיו האיגוד העולמי מתנהג מאוד מוזר היינו איתם בקשר והתרענו זה פשוט מעצבן ביותר זה אליפות עולם באחריות של האיגוד העולמי ולא של אינדונזיה איך הם מאפשרים את זה? אנחנו לא מתכוונים לעזוב את זה".

 

חוזר על עצמו

אין זו הפעם הראשונה בה מונעים מספורטאים ישראלים להשתתף בתחרויות בינלאומיות במדינות ערביות ו/או מוסלמיות. המקרה הזכור ביותר התרחש ב-2009, כאשר שחר פאר לא קיבלה ויזה להתחרות בדובאי, מה שגרר בזמנו גל מחאות של טניסאים ופרישות מהטורניר.

 

גם בענפים נוספים נתקלים מדי שנה בבעיות בתחרויות דומות. בסייף היו בעיות לקבל ויזה להיכנס להתחרות בכווית ורק לאחרונה נבחרת הג'ודו נתקלה בקשיים להיכנס לתחרות המאסטארס במרוקו, כשלאחר עיכובים של שעות רבות בשדה התעופה, הם הצליחו בסופו של דבר לקחת חלק בתחרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים