שתף קטע נבחר

Zenfone 2: פחות עיצוב יותר ביצועים

הוא לא מאוד נוח והמצלמה סבירה. מצד שני המכשיר של אסוס חזק מאוד בכל מה שנוגע לביצועים. לקחנו אותו לסיבוב

קוריאניות וסיניות, גדולות כמו סמסוג וסוני או קטנות יחסית - בשוק מכשירי הביניים יש הרבה מבחר לכאלה שמוכנים להתפשר כדי לשלם פחות - הם רק צריכים להחליט על מה. זן 2 של אסוס הטאיוואנית שנמכר בעולם החל ממרס ושמושק היום (ב') בישראל הוא עוד תוספת טובה לאוסף, במחיר של 1,799 שקל ל-32 גיגה זכרון ו-2,000 למכשיר עם 64 גיגה זכרון.

 

 

עיצוב

הדבר הראשון ששמים לב אליו במכשיר הוא המשקל שלו: 170 גרם זה כבד. זן 2 זה גם מכשיר גדול יחסית - 152.5 מ"מ אורך ו-77.5 מ"מ רוחב שמקיפים מסך גדול של 5.5 אינץ'. להשוואה - LG G4 מציג מסך בגודל זהה על גוף קטן יותר ששוקל 155 גרם.

 

מנח אצבעות לא הגיוני  (צילום: יח"צ אסוס) (צילום: יח
מנח אצבעות לא הגיוני (צילום: יח"צ אסוס)

 

מבחינת עובי - הזן 2 קעור - והעובי משתנה ומגיע עד 10 מ"מ.

 

צורת האמבטיה הזו, שמשמשת את LG בדגמי הפרימיום שלה, מאפשרת מצד אחד ליצור מכשירים יותר דקים למראית עין ומשפרת את האחיזה של המשתמש. מנגד, היא אינה מאפשרת את מיקום הכפתורים בצדי המכשיר הדקים. נניח אצל LG הפכו את העניין לפיצ'ר. ושמו שני כפתורי ווליום והדלקה בגב המכשיר.

 

גם אצל אסוס כפתורי הווליום נמצאים בגב המכשיר, אבל כפתור ההדלקה ממוקם למעלה על הדופן. אני לא רואה שום מנח אצבעות שזה מסייע לו. או אפשרי. זה כשל עיצובי.

 

גב המכשיר עשוי פלסטיק ומתפרק ומשם נגיע לסים. גם הסוללה גלויה אולם לראותה בלבד ואינה ניתנת להחלפה. למרות שמדובר בפלסטיק, הסגנון המוברש גורם לתחושה יותר יוקרתית. אני באופן אישי מעדיף כיסוי ניתן להחלפה שאינו שביר מאחור, אולם ללא היתרון בהחלפת הסוללה - זה קצת חבל. בכל מקרה בצד הטוב - המכשיר הזה מאסיבי. הוא בטח לא יתקפל בכיס או משהו דומה.

 

מסך טוב.  (צילום: יח"צ אסוס) (צילום: יח
מסך טוב. (צילום: יח"צ אסוס)

 

עבודה

אחת מנקודות החוזק של המכשיר היא הביצועים. באמצעות זיכרון עבודה של 4 גיגה-בייט עם מעבד אינטל אטום מרובע ליבות במהירות 2.3 GHz - הוא פשוט טס. שימו לב: יש גם דגם עם 2 גיגה RAM - אותו לא בדקנו. 

 

הריצה המהירה - גם בריבוי משימות, גם במשחקים. על פי מבחני ביצועים מדובר באחד מהמכשירים החזקים בשוק.

 

במכשיר שקיבלנו יש 32 גיגה זכרון, מתוכם 6.5 לשימוש מערכת ההפעלה. הכל מנוהל תחת לוליפופ 5 חדשה ותחתיה ממשק המשתמש של אסוס.

 

בעבודה רגילה המכשיר החזיק אצלי כ-9 שעות לסוללה. הסוללה בת ה-3000 MAH שלו מציעה גם פיצ'ר הטענה מהירה.

 

 

מחוות אצבעות.  (צילום מסך) (צילום מסך)
מחוות אצבעות. (צילום מסך)

 

פעילות

הממשק של אסוס הוא בסך הכל אנדרואיד שמעוצב רגיל - עם מגירת אפליקציות ומסכי בית לווידג'טים. הטוויסט שלהם מאוד נקי וברור לעין - לא מתחכם ונוח לעבודה מהרגע הראשון. מקבלים את המכשיר עם די הרבה תוכנות מותקנות - גם של אסוס גם של שותפות.

 

סלפוש.  (צילום מסך) (צילום מסך)
סלפוש. (צילום מסך)

 

המחוות מוצלחות ברובן: נקישה על המסך להערה שלו עובדת מצוין. את הפיצ'ר של ניעור המכשיר לצילום מסך לא הצלחתי.

 

בנוסף ישנן מחוות תנועה של סימון על המסך. מוצלח: במצב נעול יש לצייר על המסך באצבע C לשיגור המצלמה, W לשיגור גלישה ברשת. כך, במקום להקיש על "הער" "פתיחה" ואז "מצלמה" א לעשות C על מסך נעול.

 

הזן 2  (צילום: יח"צ אסוס) (צילום: יח
הזן 2 (צילום: יח"צ אסוס)

 

נראה טוב

עוד נקודה חזקה של המכשיר הזה הוא המסך שמציג צבעים יפייפיים ובוהקים. טוב מאוד לקריאה קודם כל. בנוסף, 5.5 אינץ' הוא גודל נהדר לצפייה בסרטים והוא לא יאכזב אתכם. הנתונים היבשים: 401 פיקסלים לאינץ' 1080 על 1920.

 הבעיה היא עם הרמקול של המכשיר הסאונד מתכתי ושטוח ולא מספיק חזק. יציאת הרמקול נמצאת בגב המכשיר ונראה שהוא לכל אורכו, אבל זה לא כך.

 

צלם

מצלמת המכשיר בת ה-13 מגה פיקסל בינונית. הפוקוס שלה זריז וצילומי החוץ יחסית טובים ובעיקר בהשוואה לצילומי פנים. צילום הוידאו בינוני. התוצאות של מצלמת הסלפי בת ה-5 מגה פיקסל דווקא טובות מאוד.

 

מצלמה סבירה.  (צילום מסך) (צילום מסך)
מצלמה סבירה. (צילום מסך)

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים