שתף קטע נבחר

 

משבר המהגרים: עימותים בהונגריה, בוז למרקל

שערי אירופה קורסים: אלפי מהגרים ממשיכים לנהור לפנים היבשת ממדינות המזרח, הונגריה ירתה היום גז מדמיע על פליטים שסירבו לתת טביעות אצבע ושוקלת לשלוח את הצבא. בגרמניה השנאה לפליטים גוברת: מרקל באה לחזק את ידיהם על רקע האלימות - וספגה בוז מתושבים. צפו בפריצת הגדרות

 

ימים אחדים אחרי שאלפי פליטים הסתערו על גבול מקדוניה, ובעוד סרביה כורעת בעצמה תחת נטל המהגרים, הייתה זו היום (ד') משטרת הונגריה שנאלצה להשתמש בגז מדמיע כדי לפזר המון זועם של מבקשי מקלט, במרכז קליטה באזור הגבול עם סרביה.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

המהומה פרצה אחרי שכ-200 מהגרים במרכז הקליטה סירבו למסור טביעות אצבע. כמעט כל מבקשי המקלט המגיעים להונגריה אינם מתכוונים להשתקע במדינה, אלא מנצלים את חברותה באמנת שנגן (המאפשרת תנועה חופשית בין מדינות אירופה החתומות עליה) כדי להמשיך בקלות למדינות מערב אירופה העשירות יותר, כמו גרמניה, בריטניה או שבדיה. לכן סירבו מבקשי המקלט למסור טביעות אצבע: לפי חוקי האיחוד האירופי, אם הם מוסרים טביעות אצבע בהונגריה, הם עלולים להישלח בעתיד בחזרה לבודפשט מכל מדינה אירופית אחרת שאליה יהגרו, משום שזו נקודת הכניסה הרשמית שלהם ליבשת.

מסתננים מסרביה להונגריה דרך הגדרות, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מסתננים מסרביה להונגריה דרך הגדרות, היום(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

זירת העימותים במרכז הקליטה בהונגריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זירת העימותים במרכז הקליטה בהונגריה(צילום: AFP)

מבקשי מקלט באוטובוס בהונגריה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מבקשי מקלט באוטובוס בהונגריה(צילום: רויטרס)

הונגריה הודיעה היום כי היא מתכננת לתגבר כוחות בגבול הדרומי שלה, בעזרת מסוקים, שוטרים וכלבים, והיא שוקלת גם לשלוח את צבאה כדי לעצור את המוני המהגרים המתדפקים על גבולותיה, רבים מהם פליטים שברחו מהמלחמה בסוריה.

 

לדברי משטרת הונגריה, מספר שיא של 2,533 מהגרים, רובם מסוריה, מאפגניסטן ומפקיסטן, נתפסו אתמול נכנסים להונגריה מהגבול עם סרביה. כ-1,300 נוספים נעצרו עד הבוקר בשעה 09:30, וסביר להניח שרבים נוספים צלחו את הגבול מבלי להיתפס, תוך שהם חודרים להונגריה דרך מקומות שבהם עדיין לא הושלמה גדר ההפרדה באורך 175 קילומטר שהונגריה בונה כעת בגבול עם סרביה. ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, אמר כי המהגרים הנוהרים לארצו הם איום על הביטחון, השגשוג והזהות של אירופה.

 

כ-140 אלף מבקשי מקלט נכנסו מסרביה להונגריה מאז תחילת השנה, אחרי שמדינות מזרח אירופה והבלקן הפכו לנתיב חדש ופעיל במיוחד של הסתננות ליבשת הישנה. המוני פליטים מגיעים בסירות מבריחים דרך הים התיכון לחופי יוון, איטליה וספרד, וכ-3,000 מהגרים חוצים מדי יום את הגבול מיוון למקדוניה, ואז נוסעים ברכבות ובאוטובוסים צפונה לגבול עם סרביה וממשיכים להונגריה ולעומק אירופה.

 

"אני רוצה מדינה שאהיה חלק ממנה, אני רוצה מדינה להשתייך אליה, אני רוצה תרבות, אני רוצה ציוויליזציה", אמר רביעה חג'וק, מהנדס טכנולוגיה בן 29 שברח מהעיר חומס בסוריה והגיע להונגריה. "זה לא בשביל כסף או אוכל, זה בשביל חופש, חופש המחשבה, בשביל חינוך. אני רוצה להיות חלק מהעולם התרבותי".

בדרך לאירופה. פליטים צועדים על מסילת רכבת בהונגריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בדרך לאירופה. פליטים צועדים על מסילת רכבת בהונגריה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מסתננים בשעת פעולה. משם ממשיכים למערב היבשת (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מסתננים בשעת פעולה. משם ממשיכים למערב היבשת(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

גם גרמניה, שהיא היעד הסופי של רבים מהמסתננים ושממשלתה הביעה רצון לקלוט עוד ועוד מהגרים שישמשו ידיים עובדות בשוק הגרמני, מתמודדת עם מתיחות הולכת וגוברת בין המהגרים למקומיים. השנה חלה עלייה דרמטית במספר התקיפות נגד מהגרים, ומוקדם יותר השבוע אירעו הפגנות אלימות של פעילי ימין קיצוני נגד פליטים במרכז קליטה בעיר היידנאו שבמזרח גרמניה.

 

היום הגיעה הקנצלרית אנגלה מרקל למרכז הקליטה הזה לאות הזדהות, והתקבלה בקריאות בוז על ידי כ-100 פעילים המתנגדים להגירה. מרקל אמרה במקום כי בגרמניה אי סובלנות לשנאת זרים: "אין סובלנות לאנשים האלה שמטילים ספק בכבודם של אחרים, אין סובלנות לאלה שאינם רוצים לסייע כשסיוע משפטי והומניטרי נדרש. ככל שיותר אנשים יבהירו זאת - כך נהיה חזקים

יותר".

 

מרקל אמרה שלשום כי תמיכת הקהילה המקומית בהיינדאו במפגינים נגד המהגרים מבישה: "דוחה לראות איך פעילי ימין קיצוני וניאו-נאצים מביעים את שנאתם, ומביש גם לראות איך אזרחים גרמנים, אפילו משפחות עם ילדים, תומכים בהם וצועדים יחד איתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
עימותים בין מהגרים לפליטים
צילום: EPA
מומלצים