שתף קטע נבחר

השופט לשליסל: "תקום", הדוקר: "לא רוצה"

הנאשם ברצח שירה בנקי במצעד הגאווה הבהיר כי אינו מעוניין בייצוג וחזר על עמדתו שלבית המשפט אין סמכות. השוטר שהסתער עליו הועבר מתפקידו ועורך דינו התרעם: "הוא לא אחראי למודיעין או לפיקוח"

בבית המשפט המחוזי בירושלים הקריאו הבוקר (יום ב') את כתב האישום נגד ישי שליסל, הנאשם ברצח שירה בנקי ובשישה ניסיונות רצח במצעד הגאווה. שליסל שוב דחה את הייצוג המשפטי מטעם הסנגוריה הציבורית ואמר: "הקדוש ברוך הוא לא נתן לכם סמכות לשפוט, אתם לא הולכים לפי התורה הקדושה ואני לא מעוניין בייצוג". עוד קודם לכן פנו השופטים לשליסל וביקשו ממנו שיקום והוא השיב: "אני לא מעוניין לקום".

 

אמש הגישה את מסקנותיה ועדת הבדיקה, שבחנה את מחדלי המשטרה במצעד הגאווה בירושלים. בין השאר המליצה הוועדה הדחה של שבעה קצינים ושוטרים והערות אישיות לבעלי תפקידים נוספים. הוועדה ציינה לחיוב את השתלטותו סגן ניצב שי אללי, ראש הזרוע המבצעית בימ"ר ירושלים, שזינק על הרוצח ישי שליסל, נטרל אותו ונטל מידו את הסכין שבאמצעותה רצח את בנקי. אך הוועדה פסקה כי יש להעבירו מתפקידו משום שהיה האחראי על איתור "דמויות חריגות" במצעד וברחובות הסמוכים לו. לפי החלטת הוועדה, אללי לא ישמש בתפקיד מבצעי במשך חמש שנים.

 

עו"ד גדי טל, המייצג את אללי, הסביר באולפן ynet כי את האחריות לאירועים אין להטיל על מרשו, כיוון שהכשל טמון בעובדה שלא בדקו "היכן נמצא האיש הזה ביום הזה", וכיוון לשחרורו של שליסל מהכלא. "הדבר הזה קשור להיערכות שלפני המצעד עצמו והדבר הזה לא נעשה. זה המחדל הגדול. לצפות שברגע שהאיש הזה מגיע בלי שפיקחו עליו, בשנייה שהוא עושה את מה שהוא עושה ולא צריך יותר משנייה או שתיים לזה, יהיה מי שישים עליו את היד, זו ציפייה שבעיניי לא סבירה. אגב, שימי לב שהאיש שלי אכן פספס בשנייה או שתיים אבל הוא האיש שקפץ על שליסל והוציא את הסכין מידיו".

 


שירה בנקי. נרצחה במצעד ()
שירה בנקי. נרצחה במצעד

טל הבהיר: "אנחנו לא מתנערים מאחריות. בתוך כל המהומה הזו הדבר הכי כואב והכי מציק זה באמת האסון הנורא של משפחת בנקי. צריך להפיק לקחים אבל השאלה היא איפה נמצא את שורת הלקחים, ומה לעשות - הם לא נמצאים בזירה של מרשי. הזירה שלו הייתה מאוד ספציפית, לפקח על חריגים. אלו הם אנשים שלא מוכרים למשטרה".

 

טל הבהיר: "האיש שלי לא אחראי למשל על מודיעין. הוא לא אחראי על פיקוח על אנשים. הוא אחראי אם קורה משהו לא צפוי במצעד עצמו. אולי אם היו מקצים 500 שוטרים, ברצינות, היה אפשר למנוע את זה. כמו שיש במשחק כדורגל 10,000 איש והמשטרה מקצה 200 שוטרים, אי-אפשר לצפות שכל אירוע שקורה במגרש יאתרו. למה קמה כל הצעקה, ובצדק? כי את הדבר הזה ביצע אותו איש שעשה את זה עשר שנים קודם. מי שאחראי על הדבר הזה זה בהחלט משטרת ישראל אבל לא בתחום הפיקוד של הלקוח שלי".

 

לגבי תחושותיו של אללי נוכח המסקנות אמר עורך דינו: "זה לא משהו פשוט. גם הצער שמלווה אותו שלא קשור אליו - אבדו פה חיים של נערה צעירה, זה דבר קשה וכואב. רק אחרי זה מגיע העניין האישי, שלו זה לא נעים. זה קצין מוערך מצטיין, זה אדם שעשה את כל מה שהוא יכול לפני. זה אדם שהגיש תוכניות שקיבלו אישורים של דרגים בכירים ממנו ופתאום מוצא את עצמו בעין הסערה. זה לא נעים".

 

יממה לאחר פרסום מסקנות הוועדה התייחסו השר לביטחון פנים גלעד ארדן וממלא מקום המפכ"ל ניצב בנצי סאו לנושא. "המסקנות קשות וכואבות לרבים בארגון, אבל לצערי הרב זו הדרך היחידה לתיקון. כארגון לא נעשה לעצמנו הנחות כשמדובר בחיי אדם. נפעל ליישום מלא ומהיר של מסקנות הוועדה", אמר ארדן בטקס הרמת כוסית לראש השנה במטה הארצי של המשטרה. סאו הוסיף כי המודחים שילמו מחיר גבוה. "המחיר האישי ששילמו מפקדים במשטרה הוא גדול הרבה מהנהוג בגופים ציבוריים ובגופים ביטחוניים בפרט".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנון
שליסל. נאשם ברצח
צילום: גיל יוחנון
מומלצים