שתף קטע נבחר
 
עושים שוק

משימה ראשונה: מנה אחרונה

לארגן ארוחה רבת סועדים זו משימה לא פשוטה - הרבה עבודה והרבה בישולים. אבל אחד המקומות שבהם אתם יכולים להקל על עצמכם הוא המנה האחרונה - פשטנו על השוק בשרונה וחזרנו עם רשימת קינוחים מגניבים, שישאירו לכם, מכל האירוח הזה, טעם מתוק בפה

בשיתוף "שרונה מרקט"

 

 

קינוח קנוי הוא לא מילה גסה - בטח לא כשיש כל כך הרבה אפשרויות טובות, טעימות ומפתיעות לסיים את הארוחה, מבלי להיכנס למטבח ולהתחיל להקציף ביצים. וכן, זה רלוונטי גם אם כל מה שהתבקשתם לעשות זה "רק" להביא קינוח.  

 

הבחירה השוקולדית

שוקולד הוא הקינוח האולטימטיבי. אבל גם הבשלנים והאופים המסורים ביותר מתחילים לגמגם כשצריך לטמפרר שוקולד. למזלנו, יש מספיק שוקולטיירים מיומנים שעושים את זה במקומנו. החנות של איקה כהן, למשל, הקרויה על שמה, היא מקדש קטן למאכל האלים החום הזה. כאן תוכלו לבחור פרלינים בעבודת יד שמסודרים כמו בבית מרקחת, ולקבל אותם עטופים באריזת חגיגית. המחיר: 6 ש"ח לפרלין, ויש גם קופסאות מהודרות. אפשרות חייכנית נוספת היא ללכת על מארזי המרמלדות והמרשמלו שמכינה איקה (24 ש"ח).

מקדש שוקולד ותיק ומוּכּר הוא בית הקפה הגדול של מקס ברנר, האיש הקרח שהפך לסמל הקקאו. כאן אמנם לא מדובר בפרלינים שנעשו אחד-אחד ביד אוהבת, אבל האריזות המושקעות והיפות עושות את העבודה בכל מה שקשור לאלמנט הוויזואלי. המחיר: מ-104 ש"ח ועד 369 ש"ח למארז שוה במיוחד.

 (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
 

הבחירה הקלילה

זה לא רק הקלוריות (טוב, זה גם בגלל הקלוריות), אבל בסופן של ארוחות חג כבדות לפעמים כל מה שבא לנו זה ללכת דווקא על פירות. לא פלא שהסבתות של פעם היו מכינות סלט פירות או קומפוט מפירות העונה, וגומרות עניין. היום לא צריך להסתפק בפירות הסטנדרטים שאוכלים יום-יום, ואפשר לנצל את השפע ולדגום פירות אקזוטיים טריים בכל ימות השנה. בחנויות טעם הפרי והירק ופירות בר-נס שבשרונה מרקט, לא רק מוכרים את הפירות המיוחדים, אלא מציעים להזמין מגשי פירות קלופים וחתוכים, מוכנים לאכילה. המגשים העמוסים יפים להפליא ומתאימים מאוד בסיום ארוחה חגיגית. המחירים: מ-100 ש"ח (בר-נס) לצלחת או סלסילה קטנה (180 ש"ח בטעם הפרי והירק), ומעלה.

 (צילוםף ירון ברנר) (צילוםף ירון ברנר)
(צילוםף ירון ברנר)
 

הבחירה הטבעונית

בפאלטאס מוכרים קרטיבים טבעיים בעבודת יד שעשויים מפירות טריים ועונתיים וחומרי גלם טבעייים בלבד. קרטיבים כאלה הם אולי לא שגרתיים כקינוח, אבל לדעתנו מדובר בבחירה אידיאלית לשומרי מסורת, לילדים, לטבעונים ולכל מי שמעדיפים קינוח קליל ולא כבד על בסיס פירות. אם אתם לא עונים על אחת מהקבוצות הנ"ל ייתכן שתעדיפו את הגרסאות שמכינים כאן על בסיס חלב, שמנת ואלכוהול. המחירים: מ-85 ש"ח ל-10 פאלטאס קטנים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הבחירה המושחתת

מקרונים, אקלרים, פטיפורים - מספיק להגיד את המילים ובלוטות הרוק כבר מתחילות לעבוד. כל אלה זה לא עסק זול, אבל סיומת צרפתית לארוחת החג שלכם היא דבר שפשוט אי אפשר להיכשל בו. פושון – מקדש המתוקים הצרפתי שעשה עלייה לישראל כשנפתח בשרונה מרקט - הוא כמובן השם הנרדף לקינוחים העשירים האלה. תוכלו למצוא שם אקלרים בטעמים שונים כמו וניל, שוקולד, פיסטוק, קרמל מלוח, פּארי-בּרסט והיער השחור, וגם קינוחים אישיים אחרים על בסיס שוקולד או מוס גבינה. הכל יפה להפליא ומצויד בפיסת שוקולד קטנה שעליה שם המותג - ככה שכולם יידעו כמה השקעתם. בבוטיק סנטרל, האופציה המקומית הוותיקה, יחכו לכם גם אקלרים אבל גם פרופיטרולים, טראפלס וסברינות. המחירים: מ-5 ש"ח למקרון בודד ועד 26 ש"ח לאקלר מדוגם.

 (צלום: בועז לביא) (צלום: בועז לביא)
(צלום: בועז לביא)
 

הבחירה האוריינטלית

גם אם זו לא הבחירה הברורה מאליה לקינוח בערב חג, היא יכולה להיות הצלחה מתוקה. בממתקי נצרת תוכלו להצטייד ב-25 סוגים שונים של בקלוואות מעשה ידיה של משפחת חסן. כל מה שנותר הוא לבחור כלי הגשה יפה. אפשרות נוספת היא לבחור באחד משני סוגי הכנאפה שנמכרים במקום – הכנאפה הקלאסית, עם הפיסטוקים אבל ללא הצבע הכתום הזרחני, או אצבעות כנאפה מגולגלות וכתומות לפי כל כללי הטקס. מגישים לפי ההוראות וכולם מרוצים. המחירים: מ-60 ש"ח לקילוגרם בקלוואות, מ-20 ש"ח למנת כנאפה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אוהבי הז'אנר יגלו שגם ממלכת החלבה יכולה להיות שווה ביקור. תוכלו להצטייד כאן בהמון סוגי חלבה מוכרים וגם פחות שגרתיים כמו מעורב ירושלמי (פיצוחים), חלבה חמוציות וחלבה נוטלה. המחיר: החל מ-6.90 ש"ח ל-100 גרם.

 (צילוםף ירון ברנר) (צילוםף ירון ברנר)
(צילוםף ירון ברנר)

הבחירה הקרה

חגי תשרי מאופיינים במזג אוויר חם, שלא לומר חמסיני. הפתרון האידיאלי לשיפור מצב הרוח הוא לסיים את הארוחה בקינוח קר. לא צריך להיות מקוריים מדי - צריך פשוט גלידה. בג'לטו מכינים את הגלידות במקום, ומרגישים את זה בטעם ובמרקם. הסגנון, כמו שאפשר להבין מהשם, הוא איטלקי. אבל עכשיו החלק הקשה שלפניכם הוא בחירת הטעמים: אפשר ללכת על נבחרת טעמים מנצחת על בסיס שמנת, או לרקוח זיווג סורבטים לחובבי הפירות והפרווה (יש גם גלידות ללא סוכר). צריך רק לזכור שכל אחד אוהב סגנון אחר, ולכן אסור ללכת רק על מה שאתם אוהבים. להיפך, כדאי להשתדל שלכל אחד מהאורחים יהיה לפחות טעם אחד ללקלק. המחיר: 54 ש"ח ל-1/2 קילוגרם.

 (צילוםף ירון ברנר) (צילוםף ירון ברנר)
(צילוםף ירון ברנר)

הבחירה הקלאסית

לא רוצים להתחכם? תמיד אפשר ללכת על עוגה, אבל למרבה השמחה זה לא אומר שחייבים להיכנס עכשיו למטבח. תוכלו בקלות להתארגן על עוגות מוס עשירות וטארטים חגיגיים, שלהגיש אותם בסוף הארוחה זה ביצוע מושלם, אבל להכין אותם לבד זה כאב ראש אחד גדול. ב-Farina שבשרונה מרקט מחכים לכם טארטים בגודל בינוני בהמון טעמים – בננה ושוקולד לבן, פיסטוק ומשמש, שקדים ואגסים ועוד (29.90 ש"ח לטארט), ובבוטיק סנטרל תמצאו עוגות שוקולד יפות, עוגות מוס עשירות ועוגות פאי מפירות שונים (148-108 ש"ח לעוגה). 

 (צילוםף ירון ברנר) (צילוםף ירון ברנר)
(צילוםף ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן כרמל
ממי, זה יאמי! שוקולד של איקה
צילום: שירן כרמל
מומלצים