שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

תהיי שמנה ותתחתני. המדינה שאוהבת מלאות

אם במערב דוחפים נשים להיות רזות, במאוריטניה מפטמים בנות מגיל צעיר, לעתים בכפייה, כדי להגביר את סיכוייהן להינשא. "אישה שמנה יפה יותר"

"תהיי שמנה, תהיי יפה, תתחתני". כתבה ב-RT הרוסי

 

בשנת 2009 התפרסמו דיווחים בעולם לפיהם ילדות ונערות במאוריטניה נשלחות ל"חוות פיטום" כדי להגביר את סיכוייהן להתחתן. שש שנים עברו מאז, והמסורת ממשיכה להתקיים.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

"ככל שהאישה שמנה, אז היא יותר אהובה ויש לה יותר סיכוי להינשא", נכתב השבוע בעיתון "אל-קודס אל-ערבי", היוצא לאור בלונדון. העיתון התחקה אחר התופעה ארוכת השנים של פיטום נשים במדינה הצפון-מערב אפריקנית.  

 

 

המאוריטניות שותות כמויות אדירות של חלב וצורכות אוכל רב עתיר עמילן ()
המאוריטניות שותות כמויות אדירות של חלב וצורכות אוכל רב עתיר עמילן
ההשמנה בכפייה של הבנות במאוריטניה מושרשת מגיל קטן. אם המשפחה דואגת שבנותיה ישתו כמויות אדירות של חלב ויאכלו מוצרי מזון עתירי עמילן. האימהות המאוריטניות לא מוכנות לקבל "לא" מבנותיהן, ובמקרים מסוימים מפעילות עליהן לחץ פיזי כדי שישתו את החלב ויאכלו את האוכל הרב שהוגש על שולחנן.

 

הליך הפיטום מתחיל בגיל שש

במאוריטניה, רוב האוכלוסייה מוסלמית והאיסלאם הוא הדת הרשמית במדינה. פיטום הבנות נועד, כאמור, לחתן אותן בגיל צעיר - ברוב המקרים עם גבר מאותה משפחה או מאותו השבט שאליו משתייכת המשפחה.

 

לפי העיתון הבינערבי, משרד הרווחה במאוריטניה ערך מחקר ומצא כי תהליך הפיטום בכפייה מתחיל לרוב מגיל עשר ולעתים אף מגיל שש והוא נמשך בין שנה לחמש שנים. "תהליך הפיטום לא נעצר עד שהנערה נושאת ערימות של בשר ושומן והופכת להיות שמנה לגמרי", נכתב במחקר.

 

כ-60 אחוזים מהנשים שהשתתפו במחקר הממשלתי אמרו שיש יתרונות להשמנה בכפייה, ושיעור דומה של נשים מאמין שאישה שמנה היא אישה יפה יותר ומושכת יותר את המין הגברי. 55 אחוזים מהגברים שהשתתפו במחקר אמרו שאישה רזה זה דבר מביש ופגום.

 

אולם, 76 מהגברים והנשים שהשתתפו במחקר הודו שקיימות סכנות בריאותיות בהשמנה ושהיא מקשה - במקרים קיצוניים - על האישה לצאת לעבודה.

 

בממשלת מאוריטניה מודעים להשלכות הבריאותיות של הפיטום בכפייה ובכלל של ההשמנה ויצאו בתוכנית להעלאת המודעות לסיכונים הכרוכים באכילת יתר. "השמנה בכפייה גורמת נזקים חמורים לבריאות האישה ומשתקת אותה מבחינה חינוכית, בריאותית וכלכלית", נמסר בקמפיין החדש. אלא שקמפיין בלבד אינו יכול לשנות מציאות, ואם בממשלה המאוריטנית רוצים באמת לשנות את המצב הם צריכים לרדת לשטח ובעיקר לשנות את התפיסה החברתית המסורתית במדינה.

 

מדובר במשימה קשה ביותר שכן נערות עם עודף משקל נחשבות למי שמגיעות ממשפחות מיוחסות ולכן מבוקשות יותר לנישואין. מנגד, נערות רזות נתפשות כמי שמגיעות מסביבה של עוני ורעב.

 

"אני מתעבת את ההשמנה בכפייה ומתנגדת להיות שמנה גם אם זה יעלה לי בכך שלא אתחתן כל ימי חיי", צוטטה בעיתון "א-סאלימה" בינת סיידי, בת 21 שקוראת תיגר על המסורת הנוקשה. א-דרג'ה בת אחמד, בת 19, חיזקה את דבריה ולגלגה על הבנות שמסכימות לכך. "לעולם לא אסכים להפוך לחבית. הבריאות שלי ראשונה במעלה וחשובה אצלי יותר מאשר להפוך לגוש בשר כדי לספק יצרים של גבר", היא אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המאוריטניות מודעות לסיכונים הבריאותיים בהשמנת יתר
מומלצים