שתף קטע נבחר

פייסבוק, השתפרתם אבל לא מספיק

למה אי אפשר להגיע לקללות והצעות החיזור שבתיקיית Other מהאפליקציה ולמה עמוד הבית כל הזמן משתנה? ויש גם שיפורים. שנה אחרי הכתבה הקודמת, אסף שגיא חוזר לבדוק את הרשת החברתית הגדולה בעולם. מה נשתנה?

לפני שנה סקרנו את כל מה שרע ומעצבן בפייסבוק. לכבוד השנה החדשה שהחלה לא מזמן, רצינו לראות מה שלום ענקית הרשתות החברתיות, והאם היא השתפרה בפרק הזמן שהצבנו לה? (ספוילר: ככה ככה)

 

 

בגזרת ה-"לא נשתנה" אנחנו מצטערים לומר שעדיין אי אפשר לחסום קבלת הזמנות לאירועים, ואם יש לכם יותר מכמה מאות חברים, שיותר משניים מהם מוזיקאים חובבים, אתם נידונים למציאות מלאת נוטיפיקציות מציקות.

 

אפרופו נוטיפיקציות (והאמינו לנו שנגיע לזה אחר כך), מרגיז אותנו שאי אפשר לעשות unfollow post, כלומר להפסיק לקבל נוטיפיקציות מפוסט מסוים מתוך מסך הנוטיפיקציות. בשביל לעצור את זרם הנוטיפיקציות בכל פעם שמישהו מגיב "חחחח אהבתי", צריך להיכנס לפוסט, לפתוח את תפריט הסתרים וללחוץ על הכפתור.

 

המצלמה של Messenger, אפליקציית המסרים של פייסבוק, עדיין מצלמת תמונות חתוכות באיכות של 0.3 מגהפיקסל ודוחסת אותן עד מוות. בנוסף, עדיין אי אפשר לגשת לתיקיית ה-other מתוך האפליקציה. מתי פייסבוק תבין שאנחנו מעוניינות בגישה מכל מקום להודעות חוזרות ונשנות ממטרידנים זרים או אנשים שמגיבים לנו לספה שפרסמנו למסירה לפני שנתיים?

 

אחרון בגזרת הדברים שלא השתנו הוא שקריאת הפיד עדיין מירוץ נגד הזמן - עמוד הבית משתנה בכל רענון של הדף, ואפילו תוך כדי קריאה בלי רענון.

 

 

עדיין חותכת. המצלמה של פייסנג'ר. ()
עדיין חותכת. המצלמה של פייסנג'ר.

הצד החיובי - ווטסאפ

ובכל זאת יש כמה דברים שאפשר לזקוף לזכותה של פייסבוק. הדבר הכי טוב שפייסבוק עשתה בשנה האחרונה היא לפתוח את WhatsApp לדפדפן במחשב.

השירות מגיע עם מספר מגבלות. למשל, אפשר שזה יהיה פתוח רק בדפדפן אחד ברגע נתון וזה חייב להיות בדפדפן כרום של גוגל.

 

כמו כן, השירות מחייב שלטלפון שלכם תהיה גישה לאינטרנט. אי אפשר לגשת לשירות אם הטלפון שלכם כבוי, למשל. הדבר גם מגדיל את צריכת הסוללה, אז אנחנו ממליצים להשתמש בשירות רק כשיש לכם מטען וגישה לרשת אלחוטית כדי לא לגמור את חבילת הגלישה.

למרות הכל, הדבר מאפשר לאנשים שנמצאים רוב היום מול מחשב להימנע מהקלדה על המקלדת הוירטואלית הקטנה של הטלפון. מתי בטאבלט?

 

 

 

דפדפן. ()
דפדפן.

 

והגיפ  

למרות מחדל המצלמה, גם Messenger התחדשה בכמה יכולות חדשות - הכי חשובה לדעתנו היא האפשרות לפתוח את השיחות בלשונית נפרדת, בלי להיות מוסחים מכל הרעש והצלצולים של פייסבוק עצמה.

פשוט גשו ל-www.messenger.com, וזה גם נראה יותר טוב בעיני החברים למשרד.

 

עוד דבר מגניב שקרה בעולם המסרים של פייסבוק הוא האפשרות לראות מי בשיחה הקבוצתית קרא את ההודעה האחרונה, ולראות לפי תמונת פרופיל מוקטנת מהי ההודעה האחרונה שהיא או הוא קראו. באפליקציה היה שינוי קטנטן אבל מעולה, שאת שורת הטקסט הורידו מתחת לסרגל הכלים (סטיקרים, אמוג'י, צירוף תמונה וכו'), ובכך התיישרו לסטנדרט שאומר שתיבת כתיבת ההודעה היא הדבר שנמצא בתחתית האפליקציה.

 

עוד דבר נחמד שפייסבוק שיפרה בשנה האחרונה היא האפשרות לפתוח קישורים פייסבוקיים באפליקציה. כלומר, אם שולחים לכם לינק לפוסט או תמונה, הם יפתחו באפליקציה של פייסבוק, ולא בדפדפן המובייל. לצערנו, תמונות נפתחות אך ורק במסך מלא, ואי אפשר לדעת מי העלה אותה.

 

פייסבוק הוסיפה השנה תמיכה בקישורים לאנימציות GIF (אבל לא העלאה של קבצי GIF כתמונות בעצמן. הן חייבות לבוא בצורת קישור).

הדבר מאפשר שלל דברים נחמדים כמו שימוש בגיפים כתגובות משעשעות, בנוסף להוספת סטיקרים. ואפרופו סטיקרים - מהשנה אפשר גם להוסיף סטיקרים על גבי תמונות שאתם מעלים.

 

 

תמיכה ב-GIF. הקפטן מבסוט. ()
תמיכה ב-GIF. הקפטן מבסוט.

 

ואם כבר בתגובות עסקינן, אז מהשנה אפשר להגיב לתגובות, מבלי לבלגן את כל השרשור. היכולת הזו עדיין לא הוטמעה בכל המקומות בפייסבוק, אבל גם זו שקיימת לוקה בכמה בעיות.

כברירת מחדל לא כל התגובות המשניות מוצגות - לפעמים הראשונה, לפעמים האחרונה, לפעמים אחת מהאמצע, וצריך ללחוץ על קישורים על מנת להציג את שאר התגובות, שלפעמים מדובר רק באחת ואז אנחנו מרגישים מטופשים שבכלל התאמצנו. מלבד זאת, אם מגיבים לתגובה עם תמונה או לינק אז התצוגה המקדימה מוצגת בקטן מדי.

 

לא מוצאים

פייסבוק גם הוסיפה יכולת לחפש פוסטים לפי טקסט, אבל גם היכולת הזו רחוקה מלהיות מושלמת. היא מציגה רק פוסט אחד של חבר שלכם ואז אינסוף פוסטים של אנשים זרים שכנראה לא את הפוסט שלהם חיפשתם. האופציה להציג עוד פוסטים מחברים חבויה מאחורי כפתור "See all".

 

 

חיפוש בפייסבוק - רחוק מלהיות טוב. ()
חיפוש בפייסבוק - רחוק מלהיות טוב.

 

 

משימות לשנה הבאה

יש כמה דברים שלדעתנו פייסבוק מפספסת בענק בהם. למשל התאמה למסכים רחבים יותר וגדולים יותר. פייסבוק נראית רע על מסך 4K. נכון, לרוב האוכלוסיה עדיין אין מסכי 4K (או מסכי ultra-wide ביחס 21:9), אבל יש מספיק אנשים שמשתמשים בהם בכל יום, בטח ובטח בעמק הסיליקון. מפתיע מאוד שהחברה עדיין לא הפכה את האתר שלה לרספונסיבי (עיצוב שמשתנה בהתאם לגודל המסך שעליו הוא מוצג).

וגם האפליקציה של פייסבוק נראית רע על מסכי טלוויזיה, אם מריצים אותה ממחשבי אנדרואיד זעירים.

 

 

פייסבוק ב-4K - ניצולת גרועה של רזולוציה. ()
פייסבוק ב-4K - ניצולת גרועה של רזולוציה.

 

נוטי נוטי

הדבר המעצבן ביותר שפייסבוק עושה הוא נוטיפיקציות. המון המון נוטיפיקציות. ואם אפשר שישמעו אותן למרחקים - מה טוב. לפחות זה מה שהיא חושבת. אפליקציית הקבוצות שהזכרנו (Facebook Groups) כופה נוטיפיקציות על המשתמש. אי אפשר לבטל אותן כליל, אלא ההגדרות נפרדות לכל קבוצה, וגם אז צריך ממש לדעת מה מחפשים כדי למצוא את האופציות האלה. אנחנו לא רוצים לקבל נוטיפיקציה בכל פעם שמישהו מגיב לפוסט בקבוצת שלטים מצחיקים. הדבר חמור פי כמה וכמה בקבוצות מכיוון שבניגוד לפוסטים רגילים, אם אתם לא ממשיכים להגיב, הנוטיפיקציות מפסיקות להגיע מעצמן. בקבוצות זה לא כך.

 

לגבי, ווטסאפ, היא משמיעה יותר מדי צלילים. מדוע צריך את הצליל המרגיז ברגע שהודעה ששלחנו הגיעה ליעדה? האפליקציה הזו יוצרת קקפוניה גדולה מדי, וזה יותר מרגיז כשנמצאים בסביבה עם כמה אנשים - אותם צלילים של בועות ואקורדים יוצאים מכל הטלפונים בסביבה ואי אפשר לדעת למי צריך לשבור את הסלולרי.

 

בשנה שעברה דיברנו על כך שנוטיפיקציות על לייקים לא מספיק ברורות - שמספר הלייקים בנוטיפיקציה לא משקף את מספר הלייקים בפוסט. ובכן, בתהליך התיקון של זה, פייסבוק יצרה בעיה חדשה - הנוטיפיקציה שקמה לתחיה. פייסבוק ניסתה לשפר את נוטיפיקציות הלייקים, שבמקרים מסויימים, לרוב בתגובות לעמודים, הנוטיפיקציה מראה קודם כל שמות של חברים שלכם. זה גרם לכך שלקח לנו הרבה זמן להבין למה כל פעם קופצת אותה נוטיפיקציה - Yoav likes this. זה קורה כי בכל פעם שמישהו זר עושה לייק, הנוטיפיקציה עדיין תציג את החבר האחרון שלכם שעשה לייק, ולא את הלייק האחרון. מבלבל.

 

חצי לייק

לסיכום, פייסבוק עושה מאמצים להשתפר, זה ברור, אבל יש לנו תחושה שהיא כבר פחות נועזת מפעם. מצד שני, כל שינוי שהחברה רוצה לעשות ברשת החברתית שלה דורש שהוא יעבוד על כל הפלטפורמות, על כל המסכים, עם כל סוג חומרה אפשרי. כך, האפליקציות של פייסבוק, שכוללות גם את מסנג'ר, אפליקציית ניהול הדפים וגם אפליקציה חדשה יחסית לגלישה בקבוצות, כולן צריכות לעבוד על הכל. כך שגם סמארטפון בן 5 שכבר לא מקבל עדכוני מערכת יכול עדיין להריץ את פייסבוק. הסיבה לכך היא שפייסבוק היא ממעט המוצרים שצריכים "להתאים לכולם", וזה כולל את השווקים המתפתחים באסיה ובאפריקה, המכונים "המיליארד הבא". אבל מותר לנו לחלום, נכון?

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים