שתף קטע נבחר

ג'ורג'יה: אישה ראשונה הוצאה להורג זה 70 שנה

קלי גיסנדיינר, שהורשעה ברצח בעלה בשנת 1997, הייתה האישה היחידה במדינה שנידונה לעונש מוות. בקשתם של ילדיה והאפיפיור בעצמו לחוס על חייה לא הועילו. לפני חצי שנה נדחתה הוצאתה להורג בגלל בעיות בזריקה

הוצאה להורג. קלי רנה גיסנדיינר (צילום: AP) (צילום: AP)
הוצאה להורג. קלי רנה גיסנדיינר(צילום: AP)

לאחר שדחתה כמה מעתירותיה, הוציאה היום (ד') מדינת ג'ורג'יה שבארצות-הברית להורג את האסירה היחידה במדינה שנידונה לעונש מוות. קלי רנה גיסנדיינר (46), שהורשעה ברצח בעלה דאגלס גיסנדיינר בפברואר 1997, היא האישה הראשונה שמוצאת להורג במדינה זה 70 שנה, והאישה ה-16 בארה"ב שמוצאת להורג מאז שבית המשפט העליון אישר לחדש את עונש המוות ב-1976. גם ילדיה של גיסנדיינר והאפיפיור פרנסיסקוס בעצמו פנו בבקשה להמיר את עונשה, אך ללא הועיל.

 

גיסנדיינר הוצאה להורג בזריקת רעל לפנות בוקר בבית כלא בעיר ג'קסון. מותה נקבע הבוקר בשעה 07:21 (שעון ישראל). התביעה במשפטה של גיסנדיינר טענה שהיא תכננה את דקירתו למוות של בעלה ביחד עם חברהּ גרגורי אואן. אואן עצמו הודה באשמה ומרצה עונש מאסר עולם.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

הוצאתה להורג של גיסנדיינר נקבעה לחודש מרס האחרון, אז פנו פרקליטי הנידונה למוות לוועדת החנינות והשחרורים לשקול מחדש את בקשתה ל"רחמים", ולהמיר את עונשה למאסר עולם ללא אפשרות חנינה. ההוצאה להורג נדחתה רגעים ספורים לפני תחילתה לאחר שנמצאה בעיה בסם שהיה אמור להיות מוזרק לגופה.  

 

בית המשפט העליון בארה"ב דחה אתמול שלוש בקשות לעיכוב ביצוע עונשה של גיסנדיינר. בית המשפט בעליון בג'ורג'יה גם דחה אתמול בקשה לעיכוב ביצוע עונשה וועדת החנינות והשחרורים של המדינה סירבה להעניק לה חנינה לאחר שהתכנסה אתמול כדי לדון בעדויות חדשות של תומכיה של הרוצחת. ועדת החנינות לא העניקה הסבר לדחיית הבקשה, אך מסרה שהיא שקלה בכובד ראש את הדברים ועיינה מחדש במסמכי המקרה. ועדת השחרורים בג'ורג'יה היא הגוף היחיד במדינה שרשאי להמיר עונש מוות.

מפגינים נגד הוצאתה להורג של גיסנדיינר, הלילה (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים נגד הוצאתה להורג של גיסנדיינר, הלילה(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

נציגו הדיפלומטי של האפיפיור פרנסיסקוס בארה"ב, הארכיבישוף קרלו מריה ויגאנו, שלח גם הוא בשבוע שעבר מכתב לוועדת השחרורים במדינה בשמו של האפיפיור, וביקש להמיר את עונשה של גיסנדיינר לעונש "שיבטא צדק ורחמים באופן טוב יותר". הוא ציטט מנאומו של האפיפיור בפני הקונגרס בשבוע שעבר, שבו קרא לביטול עונש המוות.

 

שניים משלושת ילדיה של גיסנדיינר, ד'קוטה וקיילה, ביקשו מוועדת השחרורים במדינה מוקדם יותר השנה לחוס על חייה של אמם. הן פירטו את הדרך שהן בעצמן עשו כדי לסלוח לה על מעשיה, ואמרו שהן יסבלו רבות מאובדן של הורה נוסף. בנה המבוגר ביותר של גיסנדיינר, ברנדון, לא פנה לוועדה בהצהרה רשמית.

 

על פי התביעה במדינה, גיסנדיינר דחקה באהובה אואן בסוף שנת 1996 לרצוח את בעלה דאגלס, אף שהוא הציע שתתגרש מבעלה כדי שיוכלו להיות ביחד. בהוראתה של גיסנדיינר, אואן ארב לבעל בביתם של השניים, הכריח אותו לנהוג למקום מרוחק ודקר אותו מספר רב של פעמים.

 

בחקירת הרצח הגיעו החורקים אל אואן לאחר שגילו כי הוא ניהל רומן עם גיסנדיינר. בתחילה הוא הכחיש את מעורבותו ברצח, אחר לאחר מכן הודה במעשים והפליל את גיסנדיינר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קלי גיסנדיינר
צילום: רויטרס
מומלצים