שתף קטע נבחר

להזמין טכנאי או לקחת את המחשב למעבדה?

המחשב נתקע, המסך לא עולה או אולי אתם צריכים להתקין אנטי וירוס חדש או לגבות קבצים. אז מתי כדאי להזמין טכנאי הביתה, מתי צריך לקחת את המחשב למעבדה ובאילו מקרים אפשר לפתור את התקלה בשיחת טלפון קצרה. המקצוענים עם כל התשובות

מה יותר כדאי וזול - להזמין בעל מקצוע הביתה או לשלוח את המחשב לתיקון במעבדה? התשובה - תלוי בסוג התקלה. כך או כך, תיקון באמצעות "שליטה מרחוק" הוא הכי זול מבין התיקונים, אבל הוא לא תמיד אפשרי כמובן. קבלו סקירה של כמה תקלות נפוצות ואיך יהיה הכי זול או נוח לתקן אותן.

 

עוד בנושא:

גולשים בספיד: איך משפרים את קליטת הרשת הביתית

מחירון מלא לעבודות טכנאי מחשבים

מדריך למתחילים: מה עושה כל רכיב במחשב

 

 

מתי ניתן לתקן את התקלה מבלי לצאת מהבית? 

"ישנן תקלות שניתנות לפתרון באמצעות שליטה מרחוק", אומר שגיא מדר ממדר מחשבים. "אין צורך לשלם לבעל המקצוע עבור הגעה ואין צורך לקחת את המחשב למעבדה. לרוב זה יהיה בתקלות שקשורות לבעיה עם הגדרות. אם לא מצליחים לראות כמו שצריך את תצוגת המסך, אם האי-מייל או סוג קובץ אחר לא נפתח, ניתן לטפל בבעיה מרחוק.

 בשביל שזה יקרה נדרלש אדם מבוגר מול המחשב הביתי, שיהיה מסוגל להדליק את המחשב, להיכנס לאתר אינטרנט שבעל המקצוע יפנה לאותו אליו ולהוריד תוכנה. זהו אמנם הליך פשוט, אבל יש אנשים מבוגרים שזה לא הליך כל כך קל עבורם".

 

"פעמים רבות מערכת ההפעלה לא עולה", מוסיף ליאור בוחניק מליאור מחשבים. "לעתים ניתן לתקן את הבעיה באמצעות 'שליטה מרחוק'. בעל המקצוע מנחה את הצרכן בטלפון כיצד להפעיל את המחשב ב"מצב בטוח" (Safe mode), לעתים פשוט צריך למחוק איזו תוכנה שלא מאפשרת למערכת ההפעלה לעלות והבעיה נפתרת. לעתים זה קשור להתקנה של אנטי וירוס, שגם ניתנת לפתרון מרחוק ולא מחייבת קריאה לבעל מקצוע. שירות מרחוק יהיה יותר זול משום שהוא חוסך זמן הגעה ועלויות נסיעה עבור בעל המקצוע, ופעמים רבות פותר את הבעיה ברגע מבלי לבזבז זמן".

 

מהן התקלות הנפוצות ומה כדאי איפה? 

בוחניק: "אחת התקלות הנפוצות היא שהמחשב כלל לא נדלק. זה יכול לקרות כתוצאה מכך שכפתור ההפעלה שממוקם בחלקו האחורי של המארז נלחץ בטעות ולא מאפשר הדלקה. במקרה כזה כבר בשלב שיחת הטלפון אני מנחה את הצרכן והבעיה נפתרת ברגע. הסיבה השנייה יכולה להיות בגלל שספק הכוח של המחשב נשרף. החלפת ספק כוח תעלה פחות אם מביאים את המחשב למעבדה, מאשר אם היא מתבצעת בבית הלקוח. בכל מקרה, זו פעולה שאורכת כ-20 דקות ויכולה להתבצע לדעתי בבית הלקוח".

 

תקלה נפוצה נוספת היא שהמחשב נדלק, אבל אין תצוגה על המסך. "לרוב זה יהיה בגלל בעיית מגעים בכרטיס זיכרון ה-RAM של המחשב", אומר בוחניק. "תיקון מסוג זה אורך כמה דקות שבהן פותחים את המחשב ומנקים את המגעים. אם לוקחים את המחשב למעבדה, לרוב גם אם מדובר בתיקון קצר יחסית, הלקוח יתבקש לחזור לקחת את המחשב יום אחרי. לכן, מי שלא יכול להסתדר 24 שעות בלי מחשב, יכול להיות שיעדיף ביקור טכנאי במקרה זה".

 

מתי חייבים ללכת למעבדה? 

מדר: "לדעתי במקרה של תקלת חומרה, כשהרכיב שמצריך החלפה הוא יקר יחסית, כדאי שבעל המקצוע ייקח את המחשב למעבדה או שהצרכן עצמו יביא את המחשב למעבדה. זה לא מקצועי לפרק את המחשב לגורמים ולהחליף חלקים בבית הלקוח.

 כמובן שהחלפת מאוורר למשל היא דבר שאין בעיה שבעל המקצוע יעשה בבית הלקוח. אבל לדעתי החלפה של לוח-אם בבית הלקוח זה לא דבר מקצועי ומחייב תנאי מעבדה סטריליים כדי שהטכנאי יוכל לעבוד בריכוז ובצורה חופשית ומסודרת".

 

מדר מוסיף: "אם הטכנאי מגיע לבית הלקוח, לרוב אין לו את החלקים המדויקים המתאימים למחשב, וכדי שלא יהיו פשרות במקרים כאלה, כדאי שהוא יהיה במעבדה שבה יותר חלקים זמינים עבורו, או שבמידת הצורך הוא יזמין אותם ולרוב ישיג אותם תוך יום".

 

מה יותר זול - בעל מקצוע בבית או תיקון במעבדה? 

מדר: "זה תלוי בסוג התקלה או השירות הנדרשים. כמובן שאם מדובר בהחלפת רכיבים שאורכת זמן או בשירות שנמשך כמה שעות, מעבדה תהיה זולה יותר".

 

"אם למשל נדרש לעשות גיבוי למחשב, הורדת תוכנות, פרמוט וכל פעולה שאורכת זמן, היא תעלה יותר בבית הלקוח בגלל משך העבודה", אומר מדר. "במעבדה, טכנאי יכול לעבוד עם כמה מחשבים במקביל, ולא צריך לשבת בחוסר מעש עד שהתוכנה תרד או שהפעולה תושלם".

 

גם אם מדובר בגיבוי פשוט יחסית, לעתים הוא יכול לקחת הרבה יותר זמן בבית הלקוח ולפיכך להיות לא כלכלי כשירות בבית הלקוח. מדר: "אם המחשב כבר ישן, אז גם גיבוי של 30-20 ג'יגה יכול לקחת שעה וחצי. אם המחשב מתקדם, אז גיבוי של 100 ג'יגה יכול לקחת פחות משעה. לרוב הצרכנים הביתיים יש ממוצע של 70-60 ג'יגה במערכת ההפעלה. אם מביאים את המחשב למעבדה זה יכול לעלות כ-120-100 שקל עבור גיבוי, מאשר לשלם דמי ביקור לבעל מקצוע ושעה או שעתיים עבודה. לעומת זאת, יש גם עניין של נוחות וזמינות בשירות שמגיע עד לבית הלקוח, ויש צרכנים שמוכנים לשלם על זה".

 

כלומר ככלל אם משך הטיפול המשוער הוא ארוך יחסית כדאי לפנות למעבדה

 ואם הוא קצר (שעת עבודה ומטה), כדאי לשלם לבעל מקצוע שיגיע עד הבית, ובכך לחסוך את הצורך לנתק ולחבר מחדש את כל חוטי החשמל.

 

ובלי קשר לסוג התקלה או למשך הזמן, יש צרכנים שפשוט לא מסכימים להוציא את המחשב מביתם או לחלופין לא מוכנים שיעבדו אצלם בבית. מדר: "יש אנשים שרוצים שהעבודה תתבצע רק בביתם או בגלל שיש להם חומר חסוי במחשב, או מפני שאין להם אמון בבעלי מקצוע והם חוששים שיחליפו להם רכיבים במחשב. לעומתם, יש אנשים שאין להם זמינות בבית או שהם לא אוהבים שנכנסים אליהם הביתה והם יעדיפו למסור את המחשב למעבדה".

 

ולסיכום, כמה זה עולה? 

במוקד השירות של 'המקצוענים' אמרו: "שעת ביקור טכנאי מחשבים תעלה לכם 250-180 שקל לשעה. בדיקת מחשב במעבדה תעלה 180-150 שקל, כשחלק מהמעבדות מפעילות שירותי איסוף והחזרת המחשב, החלפת כרטיס מסך תעלה 250-200 שקל רק עבור עלות העבודה. החלפת ספק כוח כולל הספק תעלה 350-300 שקל. ניקוי וירוסים סטנדרטי יעלה 250-200 שקל, כשבאמצעות שליטה מרחוק זה יכול לעלות אף פחות".

 

מחפשים טכנאי מחשבים אמינים? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים