שתף קטע נבחר
 

התגלו שרידי טורף ענק שהטיל אימה לפני 66 מיליון שנה

סוג חדש של דינוזאור, שהוא האח הגדול של הולוצירפטור - הכוכב של פארק היורה, נחשף לפני מספר ימים - הדקוטרפטור. למרות שהוא חלק ממשפחה שנחשבת לקטנת מימדים ולא מזיקה - הסוג החדש היה טורף מסוכן שהגיע לגובה של חמישה מטרים וחצי

הכירו את הדקוטרפטור (Dakotaraptor) - סוג חדש של דינוזאור ממשפחת הדרומאוזאוריים שפירוש שמו הוא "השודד מדקוטה".

 

הדרומאוזאורים היו יחסית נמוכים בגובהם, אבל אחוז קטן מהם צמח למימדי ענק. מחקר חדש של המכון לחקר מאובנים של אוניברסיטת טקסס מצא כי הטורף החדש שהתגלה היה מבעלי אגן דמוי לטאה, בעל נוצות, התנשא לגובה 5.5 מטרים והיה חמוש בטופרים קטלניים באורך 19 סנטימטרים. בתיאור פשוט יותר - מפלצת. 

 

אילוסטרציה של הדקוטרפטור של אוניברסיטת טקסס (צילום מסך) (צילום מסך)
אילוסטרציה של הדקוטרפטור של אוניברסיטת טקסס(צילום מסך)

 

במחקר שפורסם לפני ארבעה ימים, הדקוטרפטור, שהתגלה באזור "הל קריק" שבצפון-מרכז ארה"ב, מתואר כטורף-על שהיה בראש שרשרת המזון והיווה איום על המינים הצמחוניים. הוא חי לפני כ-68 עד 66 מיליון שנה, ממש לפני הכחדותם של הדינוזאורים. שיטות הצייד שלו היו כשל עופות דורסים: מסתער לעבר הטרף שלו, מתנפל עליו ובעזרת הטופרים מנטרל את הקורבן לקרקע.

 

החוקרים מעריכים כי הוא חי בדו קיום עם טירנוזאורוס והתחרה על טרף מול צאצאיו היותר צעירים אך לא יכל להתמודד מול הגרסה הבוגרת. המאובן שחקרו מומחים מהמכון לחקר מאובנים נמצא כבר בשנת 2005 והוא הכיל את עצמות שתי הזרועות, חלק מעצמות רגל אחת, עשר חוליות מזנבו וטופריו.

 

הגילוי המשמעותי ביותר הוא שעל אחת משתי עצמות אמת היד של המאובן שהתגלה התגלו רישומי נוצות ארוכות בעלות קולמוס מרכזי, מה שמעיד על כך שהיו לו נוצות וכנראה סוג של אברות תעופה של עופות בני-ימינו. למרות מימדיו הגדולים ומסת הגוף הגבוהה, הוא לא היה מסוגל לעוף, אבל הוא כן השתמש בכנפיו על מנת לייצב את גופו כשהוא הסתער על טרפו.

 

קיומן של נוצות העיד בעבר באופן מוחלט על יכולות תעופה, אולם, הדקוטרפטור בהחלט לא יכל לעוף. מכאן מסיקים במכון כי הוא התפתח מיצור שהיו לו יכולות תעופה, אך הוא איבד מיכולת זו כאשר המשיך להתפתח.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים