שתף קטע נבחר

הכינו את הבית לחורף: 8 טיפים חשובים

מה צריך לעשות כדי למנוע אסון, איזה פעולות צריך לעשות כדי למנוע הצפות או חדירת מים הביתה ואיך לנהוג עם המזגן ויתר מוצרי החשמל. המקצוענים עם כל העצות

הסערה הקודמת אמנם חלפה, אבל היא תפסה את רובנו בהפתעה גמורה, ולא בהכרח מוכנים אליה. הימים האלו שבהם אולי יש גשמים, אך גם הפוגות ארוכות הם בדיוק התקופה לתקן את כל מה שדורש תיקון, ולהתכונן אל החורף האמיתי שעוד יגיע. אז מה צריך לעשות? אלו הדברים העיקריים שיכולים להציל חיי אדם, רכוש ואת חשבון החשמל שלכם.

 

עוד בנושא:

איך הכי כדאי לחמם את הבית - בדקנו

מחירון עבודות בעלי מקצוע לבית

גם את הגינה צריך להכין לחורף

 

1. דוד שמש וחשמל

בין אם יש לכם דוד שמש אליו ובין אם יש לכם דוד חשמל בלבד, זה הזמן לבדוק את תקינותם. אם לוקח לדוד יותר מדי זמן לחמם את המים ועברו כבר כמה שנים מאז שהחלפתם את הגוף החשמלי כדאי להזדרז ולקרוא לבעל מקצוע, לפני שהם נהיים עמוסים במיוחד, מה שיכול לייקר במעט את התעריף. אחת לתקופה כדאי לדאוג לניקוי הדוד מאבנית. כדאי לנצל את ביקור בעל המקצוע גם לניקוי צנרת קולטי השמש, כדי שיעבדו ביעילות מרבית, וכדי ליהנות גם מחימום סולארי בימים החמים יותר של החורף.

 

2. עיגון הדוד

עונת החורף מלווה ברוחות, ולכן חשוב להקפיד לעגן היטב כל דבר שיכול להוות סכנה בסערה. פרגולות שלא מעוגנות היטב למרפסת יכולת להפוך למפרש ולהתעופף ברוח, ובכך לסכן עוברים ושבים ורכוש בסביבת הבית.

 קולטי שמש יכולים לעוף ברוח ודודי שמש יכולים להתגלגל מהגג אם אינם מעוגנים כמו שצריך.

 

"האזורים הכי בעייתיים הם בקרבת ים, שבהם המלח אוכל את התושבת של הדודים, וגורם להם להתכלות ולברזל להחליד במהירות. לעתים כבר כעבור שנה וחצי התושבת הופכת למסוכנת ולפגוע ביציבות הדודים ולגרום לאסון", מסביר יוסי כהן מי. כהן מערכות שמש. "לכן, חשוב לוודא את מצב התושבת, להחליף אותה ברגע שהיא מחלידה, ולדאוג לעיגון חזק ובטיחותי".

 

3. איטום, בידוד ותיקון תריסים

 זה הזמן לבדוק שהאיטום בבית תקין. אם על הזפת או על היריעות ביטומניות שעל הגג הצטברו סדקים, או ישנו מרווח בין היריעות, חשוב לקרוא לבעל מקצוע ולתקן את תקלות האיטום כבר עכשיו.

 

הנזק שיכול להיגרם לדירות בקומות העליונות יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים, ולא משתלם לחסוך בעניין זה, אולם האחריות היא של כל דיירי הבניין. ישנם תיקוני איטום שתוכלו לבצע לבד, כמו איטום החלונות בסיליקון הנמכר בחנויות בניין שונות, איטום של מרפסת מרוצפת וכן תיקון של שלבי תריסים שנשברו, כדי שמים לא יחדרו אל תוך הבית. אם יש לכם ידיים שמאליות, ייתכן שתוכלו לחסוך כסף על-ידי ריכוז כל התיקונים הנדרשים והזמנת הנדימן שיגבה מכם תעריף שעתי ויוכל לטפל בכמה תקלות באותו ביקור.

 

4. ניקוי מרזבים

זה הזמן לנקות את המרזבים (פתחי הניקוז של המים). תפקיד המרזב הוא לאפשר את זרימת מי הגשם. בדרך כלל במהלך הקיץ והסתיו הם מתמלאים באבק, לכלוך ועלים והמרזבים נסתמים. ברגע שהניקוז מלא, מים יכולים להציף את המרפסת או את הגג, ולחדור אל תוך הבית. לאחר ניקוי המרזבים, ההמלצה היא להתקין כובעי רשת עגולים שמונעים הצטברות של עלים באזור פתח הניקוז.

 

5. מזגן

אחת הטעויות הנפוצות היא להזמין טכנאי מזגנים הביתה, לשלם דמי ביקור וכל זה רק כדי לגלות שלא העברתם את השלט של המזגן למצב חימום.

 לא מספיק להעלות את הטמפרטורה ולקוות שהמזגן יחמם, אלא יש לכוון אותו למצב חורף. באינטרנט קיימים מדריכי וידיאו שיעזרו לכם לזהות מהו הסימון הנכון שעל השלט, ולכוון אותו למצב הנכון.

 

זו הזדמנות לפתוח את המזגן ולנקות את הפילטרים שלו תחת מים זורמים, מכל האבק שהצטברו עליו בקיץ. פעולה פשוטה זו תחסוך משמעותית בצריכת החשמל, ותפעיל פחות עומס על המדחס ובכך תחסוך לכם כסף רב על תיקונים יקרים יותר בהמשך. זה הזמן גם לבדוק שצנרת המזגן נקייה ומתפקדת כך שמים לא יטפטפו לכם לתוך הבית.

 

6. גז

אם אתם מתכוונים להסיק את הבית בחורף באמצעות תנורי גז, חשוב שתקפידו על כללי בטיחות ועל תחזוקה שלו. אם לא נעשה שימוש בתנור בשנתיים האחרונות, חשוב מאוד להזמין טכנאי גז לביקורת, שיבדוק את מיקום התנור ואת תקינות צינור הגז.

 

"הטעות הנפוצה היא לקנות צינור ארוך מדי (5-4 מטר), מפני שלמעשה אסור שאורך צינור הגז יהיה מעל 3 מטר", אומר שרון שפירא משרון שירותי גז. "כיום המכשירים נמכרים עם חיישן בטיחות שמפסיק את זרימת הגז בעת שהאש נכבית. מי שעדיין משתמש בתנור הישן, יכול להתקין חיישן בטיחות בנפרד, ולהמשיך להשתמש בתנור".

 

7. חשמל בבית

במהלך החורף משתמשים במכשירים שצורכים הרבה חשמל, מה שיכול לגרום

 לקצרים ולעומס על מערכת החשמל. זה הזמן לבדוק את תקינות מפסק הפחת שבלוח החשמל, להזמין חשמלאי מוסמך לבדיקת תקינות ולוודא שההארקה בבית תקינה ושהחוטים בלוח החשמל אינם רופפים.

 

כדאי לבדוק את תקינות כל השקעים בבית ובאותה הזדמנות להחליף שקעים מסוכנים. זה הזמן לחבר למכשירי החשמל היקרים בבית מג ברקים, שיגן מפני עליות ונפילות מתח בחשמל, ולשקול התקנת מפסק אל-פסק למחשב הביתי, כדי להגן על חלקי המחשב ועל המידע השמור בו.

 

8. תאורת חירום

כדי שהפסקת החשמל הבאה לא תתפוס אתכם בחושך, כדאי לדאוג מראש לתאורת חירום, בייחוד בתקופה זו. "את גוף התאורה יש לחבר דרך קבע לשקע חשמלי ובמקרה של הפסקת חשמל, לקחת את תאורת החירום ללוח החשמל", אומר חזי רבינוביץ מחשמל רבינוביץ. "אם הפקק הראשי קופץ, ניתן להרים אותו. כשמדובר בקצר, כדאי לנתק את כל צרכני החשמל הכבדים מהחשמל, ורק אז להרים את הפקק ולחבר בצורה הדרגתית את יתר המכשירים. אם גם אצל השכנים אין חשמל, אז כנראה שזו הפסקת חשמל אזורית".

 

מחפשים בעל מקצוע אמין? לרשימת המומלצים

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מלכה
גשם בשבוע שעבר
צילום: אלון מלכה
מומלצים