שתף קטע נבחר

7 מיתוסים על קריאת ספרים דיגיטליים – שהגיע הזמן לנפץ

בעידן הדיגיטלי של ימינו, אנחנו עושים כמעט הכל עם הסמארטפון: קוראים, כותבים, קונים, מזמינים ולפעמים גם משוחחים עם משפחה וחברים. אבל מה לגבי קריאת ספרים? נדמה שכאן ישנו איזשהו מאבק פנימי בין הספר עצמו לטקסט על גבי המסך - הנה 7 מיתוסים שהגיע הזמן לנפץ

מוגש מטעם עברית

 

בעידן הדיגיטלי של ימינו, אנחנו עושים כמעט הכל עם הסמארטפון. קוראים חדשות, שולחים הודעות, קונים מוצרים, מזמינים תור לרופא ולפעמים גם משוחחים עם משפחה וחברים. מה שאנחנו לא עושים עם הסמארטפון- אנחנו עושים עם הטאבלט, המחשב הנייד או הנייח. האמצעים הטכנולוגיים מנגישים לנו מוצרים ושירותים שעד לפני כמה שנים היה מסורבל לקבל וליהנות מהם.

 

אחד מהתחומים שהגיעו לעולם הטכנולוגי בשנים האחרונות, הוא ספרים בפורמט דיגיטלי. בתחילה, חברות גדולות כמו אמאזון הציעו מכשירים ייעודיים לקריאת ספרים דיגיטליים, וכניסת הטאבלטים לשוק הפכה את הקריאה לנוחה ונגישה בהרבה. למרות זאת, צרכנים רבים חוששים מקריאה של ספרים דיגיטליים, לרוב כתוצאה של חוסר ידע ומיתוסים רבים סביב הנושא.

לא רק בשביל לענות למיילים ולעשות הזמנות - גם בשביל לקרוא ספרים (צילום: shutterstock)
לא רק בשביל לענות למיילים ולעשות הזמנות - גם בשביל לקרוא ספרים(צילום: shutterstock)


אספנו עבורכם מספר מיתוסים על קריאת ספרים דיגיטליים, מתוך ניסיון לברר האם יש אמת מאחוריהם:

 

1. לא יודע איך זה עובד. מסובך לתפעל את זה – לא נכון

אנשים החוששים מטכנולוגיה, עשויים להירתע מהמחשבה על הפעלת יישום טכנולוגי לצורך קריאת ספר. מפתחי האפליקציה של 'עברית' השקיעו רבות בממשק ידידותי ופשוט למשתמש, כך שגם אדם לא טכנולוגי, שהצליח בעבר להוריד אפליקציה, יכול בקלות להוריד את האפליקציה הייעודית וליהנות מספר תוך מספר דקות.

 

2. ספר זה עניין יקר, במיוחד עכשיו עם חוק הספרים - לא נכון

ספר מוצלח יכול להעניק חוויה מסחררת ומרתקת, וכל מי שצלל אל תוך סיפור "מבלי להצליח להניח אותו", מכיר את עוצמת החוויה. שוק הספרים הדיגיטליים מציע את אותם כותרים פופולריים וידועים, במחיר מופחת לעומת מחירי הספרים המודפסים. עלויות ההדפסה נחסכות, כך שניתן להציע גרסאות דיגיטליות במחירים אטרקטיביים ועם מבצעים משתלמים במיוחד.

 

באשר לכל אלו שהתחילו לקרוא ספר מרתק אתמול לפני השינה, אפליקציות הספרים הדיגיטליים מאפשרות קריאה של הכותרים במספר מכשירים, כך שניתן להתחיל ספר במיטה ולהמשיך ברכבת בדרך לעבודה, למשל.

חוסכים בעלויות (צילום: shutterstock)
חוסכים בעלויות(צילום: shutterstock)
  

3. האותיות קטנות מידי על המסך וזה פוגע בראייה - לא נכון

דווקא כאן יש לספר הדיגיטלי יתרון על הספר המודפס, שכולל אותיות בגודל קטן וקבוע, לעומת ספר דיגיטלי בו ניתן להגדיל את המסך למידת הזום הרצויה. לאפליקציית 'עברית' יש גרסאות מיוחדות עם גדלי אותיות גדולים יותר באופן מובנה, לטובת לקוחות מבוגרים או בספרי ילדים. זה הזמן להפסיק להתנהל עם משקפיים לטווח קצר בעת הקריאה – הגדלת הפונט באופן דיגיטלי מאפשרת קריאה מותאמת אישית לכל לקוח.

 

4. אין מבחר ספרים – לא נכון

חנות ספרים ממוצעת מכילה מאות ספרים, שחלק קטן מהם רלוונטי לטעם וההעדפה שלכם. לעומת זאת, באפליקציות הספרים, כמו 'עברית', יש מבחר עצום של ספרים, לרבות ספרי ילדים, מתח, רבי מכר, עיוני ועוד. עם אפליקציית ספרים דיגיטליים, הספר הבא שלכם נמצא במרחק הקלקה, בהזמנה מנוחיות הספה בביתכם.

 

5. זה פשוט לא נוח - לא נכון

אם בעבר היתה לנו רומנטיקה באשר לספרים ועיתונים מודפסים, ריח הדפים והאנציקלופדיות המהודרות, בעולם הדיגיטלי של ימינו אנחנו צורכים כמעט את כל הידע והתוכן שלנו באמצעים דיגיטליים, ולרוב "על הדרך" – ברכבת, מול הטלוויזיה, בתור לרופא. לכן, קריאת ספר דיגיטלי מספקת חוויה קרובה לצריכת התוכן השוטפת של רובנו.

 

בנוסף, הספרים הדיגיטליים מציעים יתרונות רבים מבחינת נוחות: לא צריך מנורת לילה, ניתן לעבור לספר אחר בשתי הקלקות, להמשיך לקרוא במכשיר אחר ולבחור רקע מותאם אישית. אחרי שתתנסו בקריאה של ספרים דיגיטליים, לא תרצו לחזור לספר מודפס.

הכי נוח - בלי להיסחב עם ספרים כבדים. הכל בסמארטפון (צילום: shutterstock)
הכי נוח - בלי להיסחב עם ספרים כבדים. הכל בסמארטפון(צילום: shutterstock)

 

6. אני אוהב לכתוב לעצמי הערות, ואי אפשר לעשות את זה – לא נכון

אם אתם אוהבים להוסיף לעצמכם הערות ולסמן משפטים שאהבתם וקיבלתם מהם השראה, ספר דיגיטלי הוא בדיוק עבורכם. גם בספר דיגיטלי, כמו באפליקציית 'עברית', למשל, ניתן להוסיף הערות אישיות ולסמן משפטים בטקסט. כך נוכל להמשיך ולקבל השראה מספרים טובים ששינו את חיינו וכללו ציטוטים איתם המשכנו הלאה. הקלות של איסוף המשפטים והתובנות ושיתופם במייל או ברשתות החברתיות, מכניסה את חוויית קריאת הספרים למאה ה-21.

 

7. ספרים דיגיטליים מצריכים מכשיר מיוחד, כמו קינדל - לא נכון

שוק הספרים הדיגיטליים אמנם התחיל עם מכשירים ייעודיים ולעתים גם יקרים, אך כיום, לאחר החדירה המשמעותית

של הטאבלטים, יחד עם ירידת מחירים משמעותית בענף, צרכנים יכולים לקרוא ספרים דיגיטליים, על מסך בגודל זהה לספר, עם חוויית קריאה נעימה ונוחה. אפליקציית 'עברית', למשל, מבית ידיעות אחרונות, מציעה גרסאות ייעודיות לטאבלט ולסמארטפון, כך שכל לקוח יכול לבחור את המכשיר הנוח ביותר לקריאה. 

 

אחרי שלמדנו כיצד המיתוסים הנפוצים הם ברובם דעות קדומות ורומנטיקה נוסטלגית לעולם מיושן, למי שרוצה להתקדם לחוויית קריאה טכנולוגית, מודרנית ונוחה, כדאי להתנסות בספר דיגיטלי מעניין, שמציע מחיר אטרקטיבי, עם חוויית קריאה חדשה ומרעננת.

 

מה מתחשק לכם לקרוא? היכנסו לאתר "עברית ", בחרו, הורידו ותתחילו ליהנות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כל הספרים במכשיר אחד שנכנס בכף היד
צילום: shutterstock
מומלצים