שתף קטע נבחר
 

עשרות חוחיות חולצו ממחסן בבאר שבע

בעקבות מידע מודיעיני על חוחיות המוחזקות בניגוד לחוק בבית בבאר שבע, פשטו פקחי רשות הטבע והגנים בסיוע המשטרה ומצאו במחסן בחצר הבית, עשרות חוחיות ובנדוקים. ציד חוחיות כדי להרבותן עם קנרים ליצירת ציפור כלאיים (בנדוק) ומכירתן תמורת מאות ואלפי שקלים נפוץ מאוד בישראל. "הציד לא מפסיק בישראל ואנחנו נלחמים נגדו, אך העונשים רחוקים מלהיות מתאימים", אומר פקח הרשות, רן אסולין

שירת הציפורים. מידע מודיעיני שהגיע אל פקחי רשות הטבע והגנים הצביע על כך כי מוחזקות ציפורי בר בכמויות גדולות בניגוד לחוק בבית באר שבע.

 

"החשד הראשוני היה שמוחזקות בו חוחיות, ציפור בר שניצודו שלא כחוק", אומר ל-ynet הפקח רן אסולין, שהגיע למקום עם צוות פקחים ושוטרים מתחנת באר שבע כדי לבצע חיפוש בבית.

 

 

מחסן עם 40 ציפורים

לדברי אסולין, בחצר הבית נמצאו כ-200 יונים המוחזקות בכלוב ומאחד המחסנים, נשמעה שירה של חוחיות. "המחסן היה מלא ב-40 ציפורים - חוחיות, זכרים ונקבות. איתם היו גם בנדוקים. זו הכלאה של קנרים עם ציפורי הבר, כדי ליצור בן כלאיים בעל שירה יפה אותו ניתן למכור בשוק השחור של ציפורי הבר".  

 

מחסן בו נמצאו ציפורי השיר (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים) (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים)
מחסן בו נמצאו ציפורי השיר(צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים)

החוחיות שהוחרמו (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים) (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים)
החוחיות שהוחרמו(צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים)

 

פקחי הרשות הוציאו את החוחיות והבנדוקים מהמחסן, אך עדיין נשמעו ברקע ציוצים ושירה של חוחיות. "לאחר חיפוש נרחב מצאתי בבית רדיו דיסק שהשמיע הקלטה של שירת החוחיות. הדבר נועד כדי ללמד את החוחיות והבנדוקים לשיר ולהעלות את ערכם בשוק".

 

תופעת ציד החוחיות והכלאתם עם הקנרים היא נפוצה ברחבי הארץ. כיום הסכום המוערך למכירת בנדוק הוא בין 250 עד 500 שקלים וניתן למצוא בקלות ברשת ציפורים למכירה באתרי לוחות המכירות ברשת וברשתות החברתיות. "הסכום נקבע לפי דרישה ויכול גם להגיע ל-2,000 שקל לציפור, הכל בהתאם לדרישה. הציידים יכולים למעשה לצוד לעיתים עשרות חוחיות ביום אחד", מספר אסולין.

 

 (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, , shutterstock) (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, , shutterstock)
(צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, , shutterstock)

 

לפני כחודשיים נתפסו כמאה חוחיות במבצע אכיפה משולב של אגף התנועה ופקחי רשות הטבע והגנים. שוטרי הזרוע המבצעית של אגף התנועה עצרו לבדיקה מונית שהייתה בדרכה ליו"ש. במהלך חיפוש התגלו הציפורים המוסלקות. נוסעי הרכב, ארבעה תושבי עזה ונהג מונית ישראלי נחקרו בבסיס מג"ב במרכז. על פי החשד של פקחי הרשות שהוזעקו למקום, הציפורים ניצודו בטבע למטרות סחר. 18 מהן מתו מחנק והשאר שוחררו לטבע.

 

הבנדוק - ציפור כלאיים. זיווג בין חוחית לקנר (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים) (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים)
הבנדוק - ציפור כלאיים. זיווג בין חוחית לקנר(צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים)

 

עונש לציידים: לרוב קנס כספי

"החוחית היא ציפור עדינה מאוד והציד שלה בטבע, גורם לא רק לפגיעה בחוחיות המשמשות כפתיון לחוחיות אחרות, אלא רבות מהן מוברחות לאחר הציד ולעיתים מתות מחנק. הציד לא מפסיק בישראל ואנחנו נלחמים נגדו, אך העונשים רחוקים מלהיות מתאימים", מסכם אסולין. 

 

ברשות הטבע והגנים מגישים כתבי אישום נגד ציידים, אך פעמים רבות מדובר בהליך משפטי שעשוי להסתיים לאחר מספר שנים מאז הגשת כתב האישום הראשוני. לרוב גוזרים בתי המשפט קנסות כספיים שנעים בין 2,000 שקלים ל-7,000 שקל. לעיתים לקנס הכספי מתווסף עונש של מאסר על תנאי במידה והנאשמים יבצעו בעתיד עבירה דומה. על אף חומרת התופעה מזה שנים רבות, ציידים בודדים שהורשעו בעבירות של ציד חוחיות, נשלחו לרצות עונשי מאסר בפועל.

 

בתום החקירה, מקווים ברשות כי נגד החשוד במעשים יוגש כתב אישום בגין אחזקת ערכי טבע מוגנים וסחר בהם. לאחר החרמת החוחיות מהבית בבאר שבע, הן שוחררו בחזרה לטבע. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
מומלצים