שתף קטע נבחר

אקדמאים עוברים לקריית ארבע: "תוסס כאן"

מחירי דיור נוחים מושכים זוגות אקדמאים צעירים ממרכז הארץ למוקד הפיגועים של התקופה האחרונה. "יש לנו רישיון לאקדח וגז מדמיע אז אנחנו מסודרים", הם מספרים, "בשום מקום כבר לא בטוח, נדע להתמודד"

 

הם לא גדלו בגבעות או בהתנחלויות אחרות ביהודה ושומרון, וככל הנראה לא מונעים מאידיאולוגיה נחרצת, ובכל זאת, זוגות אקדמאים שגדלו והתחנכו בערים גדולות בישראל מחליטים דווקא עכשיו להתחיל את חייהם – בקריית ארבע. מרבית הצעירים גרים בשכירות במחירים אטרקטיביים במיוחד, אבל בכוונתם לרכוש כבר בקרוב דירות במחירים שנחשבים זולים ומזמינים. "בשום מקום בארץ לא בטוח", הם מספרים. "להיות במוקד גל הטרור זה מפחיד - אבל מתמודדים".

 

"לא האמנתי למה שקורה פה, עד שהגעתי חשבתי שקריית ארבע וחברון מסוכנות מדי", הסביר נתנאל מריזן, שהגיע מטבריה יחד עם אשתו, טליה, שגדלה בפתח תקווה. "אבל מהר מאוד הבנתי איזה חיים יש כאן. נכון שאנחנו לא נוסעים עם הרכב כי הוא עדיין לא ממוגן, אבל לי יש רישיון לאקדח ולאשתי יש גז מדמיע אז אנחנו מסודרים. לא האמנתי שנהיה במוקד גל הטרור ויש פחד, אבל גם איתו נדע להתמודד".

יודעים להתמודד עם המציאות הביטחונית. הצעירים החדשים בקריית ארבע (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
יודעים להתמודד עם המציאות הביטחונית. הצעירים החדשים בקריית ארבע(צילום: עמית שאבי)
"איפה בטוח? הפיגועים הגיעו לכל הארץ". רעות בן עמרם (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
"איפה בטוח? הפיגועים הגיעו לכל הארץ". רעות בן עמרם(צילום: עמית שאבי)
 

קריית ארבע, חברון וגוש עציון הפכו בגל הטרור הנוכחי למוקד חיכוך מרכזי, ובמהלך השבועות האחרונים לא עבר כמעט יום אחד ללא פיגוע או ניסיון פיגוע. השיא הגיע לפני שבועיים, אז אירעו בגזרת חברון 12 פיגועים בשבוע אחד.

 

"כשעברתי לגור פה לא האמנתי שכך ייראו הדברים, אבל מצד שני תראה את כל הארץ, איפה בטוח? הפיגועים הגיעו לתל אביב, רמת גן ובאר שבע", אמרה רעות בן עמרם, שיחד עם בעלה, מאור, הגיעה לקריית ארבע משדרות לפני חודשים בודדים. "דווקא כאן אנחנו הכי מוגנים, אני הולכת חופשי ברחוב".

"לא מספר להורים הכול". נדב פיניש (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
"לא מספר להורים הכול". נדב פיניש(צילום: עמית שאבי)
תקופה ביטחונית קשה. חיילים מפטרלים בקריית ארבע (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
תקופה ביטחונית קשה. חיילים מפטרלים בקריית ארבע(צילום: אלי מנדלבאום)
 

הגרעין הצעיר שנבנה בימים אלו בקריית ארבע מביא באופן מפתיע לא מעט צעירים מכל רחבי הארץ. אורי צוברי, מנהל הגרעין המשימתי בעיר, סיפר: "ברור שהיו קשיים בהסברה, ולמרות הסירובים היו בעיקר שאלות כמו איך נוסעים על הצירים? האם בכביש בטוח? איפה צריך להיזהר? אבל אף זוג לא פסל".

 

הזוגות שמגיעים לקריית ארבע נאלצים להתמודד לא רק עם המצב הביטחוני הרעוע, אלא גם עם קרובי המשפחה שדואגים. "אני לא מספר הכול להורים שלי, אבל תמיד מעדכן שהגענו ושאנחנו יוצאים", הסביר נדב פיניש, סטודנט למשפטים שנולד וגדל בבאר שבע. "החלטנו לעבור לכאן כדי לחיות באווירה צעירה ותוססת, מקום שכיף לגור בו".

 

הזוגות גם הודפים את הביקורות הפוליטיות. "זה שבחרתי להתחיל את חיי פה זו לא התרסה, חשוב לגור כאן כדי שהגבולות שלנו לא יגיעו לתל אביב", אמר דוד ביסראור, שאשתו הגיעה לקריית ארבע מירושלים.

 

נתוני המגורים בקריית ארבע בהחלט מרשימים. לגרעין הצעירים בהתנחלות הגיעו כ-50 משפחות לתנאי דיור נוחים וחיי קהילה, שלטענתם היא "מחבקת ונהדרת". ימים יגידו כמה מהצעירים יבחרו להישאר במקום גם בעוד כמה שנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
"מרגישים הכי בטוחים"
צילום: עמית שאבי
מומלצים