שתף קטע נבחר

אבי הנאשמים בהצטרפות לדאעש: "רצו לעזור לסורים"

נדאל חג'לה מג'לג'וליה, ששלושת בניו נאשמים בתמיכה בארגוני טרור, מסביר כי אחד מהם נסע לסוריה כדי לעזור לפצועים וככל הנראה הקשר שלהם עם הצעיר שהסתנן לסוריה במצנח רחיפה - הכשיל אותם. גם ידיד המשפחה דחה את ההאשמות. ראש הממשלה הודיע שיקדם שלילת אזרחות למצטרפים לדאעש

 

 

בני משפחת חג'לה מג'לג'וליה מתקשים להאמין ששלושה מבניהם, האחים ג'יהאד (27), איהאב (24) ואנס (19), נאשמים בתמיכה בארגוני טרור, אך ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בפתח ישיבת הממשלה כי יקדם שלילת אזרחות של פעילי דאעש. הוא אמר: "בשבוע שעבר הוגשו כתבי אישום נגד אזרחים שהצטרפו לדאעש. ביקשתי מהיועץ המשפטי לממשלה לקדם שלילת אזרחות ממי שמצטרף לארגון".

 

שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית במחוז מרכז של המשטרה חשפו התארגנות של שבעה תושבי הכפר בתמיכה בארגון המדינה האיסלאמית, והם טוענים כי יצאו לסוריה על מנת להצטרף ללחימה לצד דאעש. נדאל סאלח, תושב ג'לג'וליה בן 23, חצה את הגבול ב-24 באוקטובר ברמת הגולן באמצעות מצנח רחיפה. אז גם נעצרו שני אחים תושבי ג'לג'וליה בחשד שסייעו לו.

 

לפי השב"כ, שני האחים - ג'יהאד חג'לה (26) ואיהאב חג'לה (22) - מוכרים לכוחות הביטחון כתומכי דאעש. בהודעה צוין כי האח המבוגר אף שהה במשך כחצי שנה ב-2013 בסוריה ונלחם לצד דאעש. לאחר חזרתו לארץ הוא נעצר ונשפט למאסר בפועל עד לשחרורו מהכלא במהלך נובמבר 2014. בחקירת האחים התברר כי הם סייעו כאמור לסאלח לממש את יציאתו לסוריה על מנת להצטרף לדאעש.

 

בהמשך החקירה עלו שמותיהם של ארבעה פעילים נוספים מג'לג'וליה שהיו מעורבים בתכנון: אנס חג'לה, מוחמד עודה (28), מוחמד זקגטי (22) ועדנאן עינאש (21).

 

אביהם של הנאשמים, נדאל חג'לה, אמר כי לבניו אין קשר עם דאעש. "לפני יומיים דיברתי איתם והם לא יודעים למה הם בכלל בכלא, הם דוחים את כל מה שנטען". הוא אמר כי הסיפור נחשף לפני שלושה שבועות, "ביום שבו הסתנן נדאל סאלח לסוריה באמצעות מצנח רחיפה. ככל הנראה בגלל שבני הבכור היה חבר שלו ובעקבות כניסת בני לסוריה לפני כשלוש שנים במטרה לסייע הומניטרית לפצועים סורים, הגיעו שוטרים ועצרו את כל הבנים".

 

תמונות בניו של נדאל חג'לה ברקע (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
תמונות בניו של נדאל חג'לה ברקע(צילום: עידו ארז)

  ()
 

הוא סיפר כי בנו נסע לסוריה כדי לסייע לפצועים בקרבות, ושב לעבודתו בישראל, "לחיים הרגילים ולעבודה בעסק שלנו. הוא לא פגע באף אדם ולא בביטחון המדינה. יש לו חברים יהודים וערבים וכולם תומכים בחיים המשותפים, תמיד שערי הבית שלנו פתוחים לחברינו היהודים מתוך אמון בדו קיום. חבל שאנשים טובים יישבו בכלא".

 

גם לגבי בנו השני אין לאב ספקות: "איהאב הוא אדם טוב ותמים שאוהב לעזור לאנשים. כמה פעמים הוא הסיע את נדאל סאלח שהסתנן לסוריה לכמה מקומות כאן באזור. יכול להיות שהוא ביקש ממנו להסיע אותו לצפון בלי שבני יידע מה היו הכוונות שלו". לגבי הבן הצעיר, אנס, אמר האב כי הוא "לא מכיר בכלל את דאעש. תמיד הוא בעבודה. חינכתי את הבנים לעקרונות טובים".

 

לדבריו, "בני חוסאם שהיה בסוריה חזר לארץ וסיפר לנו על המקרים הקשים שראה שם, הוא בטוח לא עשה משהו נגד המדינה". הוא הוסיף כי לבני המשפחה לא היה חשד בנוגע לשלושה. "אנחנו רוצים שהצדק ייצא לאור כי כולנו מרגישים רע. נשארנו לבד ללא חיוך".

 

חבר המשפחה, אורי יערי מכפר טרומן, דחה אף הוא את ההאשמות: "אני מכיר את חוסאם ואיהאב כבר שבע שנים, הסיפור שקושר אותם לדאעש - לא נכון". הוא הזכיר כמה מעשי אזרחות טובה של הבנים בעבר. "אנחנו חברים טובים, אין כאן שום דבר נגד יהודים ומדינת ישראל. לא הרגשתי שהייתה להם כוונה לתמוך בדאעש ואם היה כזה דבר היו מרחיקים אותי מהבית ולא נשארים חברים".

 

יעל פרידסון השתתפה בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
האב, נדאל חג'לה
צילום: עידו ארז
מומלצים