שתף קטע נבחר
 

צפו: ההורים קוראים מה כותבים על הילדים שלהם ברשת

"מכוער ברמות מגעילות", "האוזניים שלך מוזרות" ו"אם הייתי בכיתה שלך הייתי עושה עלייך חרם". חשבתם מה עובר על הילדים שלכם בעולם הווירטואלי? סרטון חדש מוכיח שוב שהילדים חשופים לבריונות ברשת ולנו אין שליטה על המצב

"נראית כמו שימפנזה", "אומללה" ו"פאקצה מפגרת", הם רק חלק מהמשפטים הקשים שילדים כתבו על ילדים ברשת, רק שהפעם גם ההורים שמעו אותם לראשונה, במסגרת קמפיין חדש של איגוד האינטרנט הישראלי והוועדה לזכויות הילד.

 

עוד בערוץ הורים:

האם אתם מתערבים לילדים שלכם בחיים?

בן 14 שבר שיא גינס בפתרון קובייה הונגרית

מחנכת: 'אני לא גונבת לאף הורה את ימי שישי' 

 

אז עד כמה אנחנו באמת מעורבים בעולמם הווירטואלי (והמרכזי) של ילדנו? "אמא שלי לא יותר מדי מעורבת בעניינים הווירטואלים שלי", אמר אחד הילדים שהשתתף בקמפין. "אני חושבת שהיא מוחקת את התגובות הלא טובות בלילה", אמרה ילדה נוספת.

 

ההורים התיישבו ליד הילדים שלהם והתבקשו לקרוא דברים שכתבו על הילדים שלהם ברשת:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תוצאה הרסנית

"כהורים אנחנו רוצים להאמין שהילד שלנו בטוח, לא נמצא בסכנת פגיעה ולא מהווה סכנה לאחרים", אומרת ליאת קרן, פסיכותרפיסטית לילדים ונוער ומטפלת משפחתית.

 

"בעידן המודרני משפט שנכתב ברשת או בוואטסאפ יכול לעבור שיתופים, להדהד ולפגוע ברמות קשות הרבה יותר מבעבר, כשנאמר פנים אל פנים או מקסימום עבר כשמועה. ילד הכותב משהו ממקום של מצוקה, קנאה, או כעס לרוב לא חושב על ההשלכות של מעשיו. הוא רוצה לפגוע באותו רגע, אך פעמים רבות התוצאה תהיה הרסנית פי כמה משהתכוון. במיוחד שהמסך נקי מרגשות והוא לא רואה את תגובת האחר".

 

- ומה ההורים יכולים לעשות?

"כאן נכנס תפקידנו כהורים - לדבר, להסביר ולא לוותר. לעזור לילדינו למצוא פתרון אחר להביע רגשות מבלי לפגוע. חשוב שידעו שעם כל דבר הם יכולים לפנות אליכם ותהיו שם בשבילם. שידעו גם מי האנשים אליהם הם יכולים לפנות בשעת מצוקה במידה ואתם לא זמינים (למשל כשהם בבית ספר). הדגישו את החשיבות של לדבר, פנים אל פנים. למדו אותם את הסכנות שבתגובות ויראליות, ואל תחכו למחר או לשיחה לאחר מעשה. דברו איתם היום - שיחה כזו יכולה לעיתים להציל חיים".

 

להיות מעורבים

אורנה היילינגר, יוזמת ומנהלת הקו החם באיגוד האינטרנט הישראלי, אומרת: "כיום ניתן להעריך כי כמעט כל ילד שני מתמודד בשלב כלשהו עם בריונות רשת. על מנת לצמצם את הסכנות, באחריות ההורים להציב לבני הנוער גבולות במרחב הדיגיטאלי וברשתות החברתיות, ממש כפי שעושים בבית, ברחוב ובמסדרון בית הספר. אנו מקווים שהסרט יעורר את ההורים לממש את האחריות ההורית שלהם גם במרחב הווירטואלי שבו מתרחשת עיקר הפעילות החברתית של ילדיהם".

 

חברת הכנסת, ד"ר יפעת שאשא ביטון, מוסיפה: "אנו עדים לתופעה אכזרית ומסוכנת של שיימינג ברשת ואני קוראת להורים להיות מעורבים גם בסביבה הווירטואלית בה משוטטים ילדיהם. אין דרך אחרת לחסוך מהם מפלה רגשית והתמודדות חברתית קשה".

 

ניתן לפנות לקו החם בטלפון 03-9700911, בו מענה אנושי 24 שעות ביממה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים