שתף קטע נבחר

חם בלב: סופ"ש חורפי רומנטי בגליל העליון

מזג האוויר הסגרירי שהגיע מזמין רגעים של רומנטיקה, ואין כמו נופי הגליל כדי ליישם אותה. עלינו לצפון לשלושה ימים של אוכל מצוין, צימר מפנק וטיול עם הרבה מים זורמים. בואו גם אתם

החוכמה בסופ"ש חורפי בצפון היא להיות גמישים. להיות מוכנים לאפשרות שמזג האוויר יגרום לכך שתאלצו לבלות את רוב שלושת הימים בצימר או בקרבתו, אבל לקוות שדווקא לכבודכם יעשו ממטרי הברכה הפסקה, כזו שתאפשר לכם גם ליהנות מפינוקי הצימר, אבל גם להסניף לריאות לגוף ולנשמה את הנופים הקסומים, את הנחלים, את האוויר הצלול ואת השלווה שרק הצפון יכול להציע.

 

רגע לפני החורף, הגענו לצפון לסופ"ש כזה גמיש. בחמישי השמיים היו דווקא בהירים, אבל בשישי המצב התהפך וגשם ירד על כל הגליל העליון ובשבת שוב התבהר. הקומבינציה החצי גשומה הזו גרמה לנו גם "להיתקע" בצימר ליום שלם וגם לטייל בסביבה. אין מושלם מזה.

 

איפה ישנו: הסעודה האחרונה, אמירים

מושב אמירים היה הראשון שעשה היכרות לישראלים עם המלה צימר. זה היה ב-1969, ועד היום כמעט כל בית במושב הצמחוני הזה כולל צימרים להשכרה. אנחנו בחרנו את "הסעודה האחרונה", של לורנס ובלה.

 

לורנס, שנולד בשוודיה, הוא זה שבנה את במו ידיו את שבע הסוויטות שבמקום, כולן שונות זו מזו, אבל לכולן מכנה משותף – כשאתה נמצא בכל אחת מהן, אתה מרגיש כאילו אתה נופש באירופה – באנגליה, בגרמניה או אולי אפילו בשוודיה. הסוויטות מאובזרות ברהיטים ופרטים רבים שנאספו בקפידה במשך השנים, מתוך אוספים פרטיים באירופה, ועל הקיר יצירות האומנות של בלה, בעלת המקום.

הג'קוזי כבר חומם. הסעודה האחרונה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הג'קוזי כבר חומם. הסעודה האחרונה(צילום: יח"צ)

הווילונות, כיסויי המיטה המעוטרים תחרה ורקמה, השטיחים היוקרתיים על הרצפה – כל אלו מעניקים תחושה של פאר אירופאי קלאסי, מאוד לא צעקני או מנצנץ ולחלוטין אנין טעם. כמה אנין? אפילו סט הצלחות והכוסות במטבחון של כל סוויטה עשוי פורצלן ונבחר בקפידה מאוסף של חברה בת 280 שנה מלוקסמבורג.

 

חלק מהסוויטות ממוקמות בבית המרכזי, שכולל גם בריכת שחייה גדולה ומטופחת שמלפניה מדשאה הגובלת עם נוף אלוהי של עמק ירוק ושמיים כחולים. האחרות נמצאות במבנה נפרד מעבר לכביש. לכן, נדיר מאוד להיתקל כך סתם באורחים האחרים במתחם והרגשת הפרטיות תמיד נשמרת.

כמו בכפר קטן באירופה. הסעודה האחרונה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
כמו בכפר קטן באירופה. הסעודה האחרונה(צילום: יח"צ)

רוב הסוויטות, גודלן כדירת חדר גדולה או 2 חדרים בעיר. חלקן הגדול כולל ג'קוזי ומרפסות פתוחות אל הנוף הגלילי. שלנו השקיפה אל הכינרת ואל הרי גולן שניבטו מרחוק.

 

כמה עולה? 900-1,300 שקל ללילה (כולל ארוחת בוקר זוגית שמוגשת עד החדר). איפה: הסעודה האחרונה, מושב אמירים. טל' 050-3777731

 

 

איפה טיילנו: שמורת הטבע נחל עמוד

מכירים את זה שאתם רוצים לטייל בטבע הירוק לצד נחל זורם, אבל לא בא לכם לשרוף יום שלם למטרה זו? קבלו מסלול שיש בו הכל: מים זורמים, עצים מוריקים, שבילים נוחים ואפילו בריכות מים צלולים מלאות דגים, והכי חשוב – לא תצטרכו להקדיש לטיול הרגלי הזה יותר משלוש או ארבע שעות.

 

נחל עמוד מתחיל את דרכו במרומי הגליל העליון, הוא חוצה את הגליל התחתון ונשפך לכינרת בבקעת גינוסר לאחר שעבר כ-22 קילומטרים עד לשם. אבל החלק היותר מעניין שלו מתרכז בקטע של כשני קילומטרים, שכולל מסלול נחל מתפתל בין מעיינות, בוסתנים, עצי פרי, בריכות ומבנים עתיקים שנשתמרו עד עצם היום הזה. מדובר באתר מוסדר של רשות הטבע והגנים עם חנייה בתשלום ושבילים מסודרים ונקיים להפליא.

 

מגיעים לכאן מכביש כרמיאל - צומת מירון. פונים שמאלה כקילומטר וחצי מצפון למושב כפר שמאי (כביש 866, בין סימני קילומטרים 41-40). ממשיכים ישר ומגיעים לחניה, משם תתחילו את הטיול הרגלי בשביל האדום לכיוון הנחל, אחרי שלקחתם מפה של האתר מהקיוסק במקום.

ירוק ומים - מסלול מהנה וקצר לכל השנה. נחל עמוד (צילום: יח"צ) (צילום: יח
ירוק ומים - מסלול מהנה וקצר לכל השנה. נחל עמוד(צילום: יח"צ)

אחרי הליכה של כרבע שעה תעברו ליד מבנה בטון מחורר מכדורים. מדובר בתחנת משטרה בריטית. ממשיכים למטה לכיוון הנחל ומגיעים אל טחנת קמח שהופעלה בכוח המים. התחנה הזו פעלה עד תחילת המאה העשרים. פונים ימינה בשביל המסומן שעובד בינות למים הזורמים של הנחל. בדרך עוברים דרך בית עתיק נוסף בו פעלו מכונות לעיבוד צמר, גם הן בכוח המים הזורמים.

 

עוד בדרך נחלוף על פני בריכות מים רבות. אחרי קצת פחות מ-2 קילומטרים תגיעו לבריכות שכווי, מקום המפגש בין שני הנחלים. אפשר לנוח כאן ולהתרחץ במים הקרים (מאוד!), או לפחות לשבת על סלע, לטבול רגליים ולתת לדגיגונים הקטנים להעניק לכם טיפול נשיכות נעים במיוחד. בנקודה הזו החצה את הנחל לצידו השני ונחזור לכיוון ממנו באנו. בדרך חזרה תיתקלו במספר בריכות מרשימות אף יותר ובכמה מפלים יפים.

 

מעבר לעצי הרימון הזית והתאנה הרבים שפזורים במקום, סיכוי לא קטן שתפגשו בדרך שפני סלע, חוגלות ואפילו חזירי בר ושועלים. ותיקי המקום מספרים שבעבר הרחוק היו כאן גם נמרים.

 

כאמור, אם לא מתעכבים מדי בבריכות המים, הטיול במקום לא יארך יותר משלוש או ארבע שעות, והמסלול מתאים לכל המשפחה – לילדים קטנים וגם לאנשים מבוגרים.

 

 

איפה אכלנו: מגדלנה ושירי ביסטרו

ראש פינה עמוסה במסעדות, חלקן טובות מאוד, אבל המומלצת ביותר היא "שירי ביסטרו" הוותיקה, שנמצאת במתחם "פינה בראש", בינות לצימרים מאבן שמשכירה משפחתה. למקום הזה יש אופי, הרבה לפני שהזמנתם את המנה הראשונה. חלל המסעדה הוא בחצר מקורה מקסימה שנוף עמק החולה והחרמון פרוש למרגלותיה. יש גם מרפסת פנימית סגורה ואינטימית וגם בר יינות ישראלים הגדול בצפון שנמצא בבית אבן עתיק, שבתוכו קמין גדול שמחמם בנאמנות את הלילה הקר בו הגענו.

 

שירי פרידמן, בתם של בעלי המקום, מנהלת ומבשלת במסעדה כבר 20 שנה לאחר השתלמות בת 3 שנים אצל השף ברנרד לואזו במסעדת שלושה כוכבי המישלן שלו בצרפת. התפריט כאן פשוט ולא מתחכם, האוכל עשוי מחומרים מקומיים וטריים והמנות גדולות במיוחד.

האוכל טוב, הנוף עוד יותר. שירי ביסטרו (צילום: יח"צ) (צילום: יח
האוכל טוב, הנוף עוד יותר. שירי ביסטרו

לראשונות אכלנו פטריות ממולאות גבינות עיזים, אגוזים וטימין בציפוי פירורי לחם (40 שקלים), מנה מרשימה, טעימה ופותחת תיאבון. החציל הקלוי בטחינה, שהוגש עם גבינה בולגרית וזעתר טרי (50 שקלים), אולי לא הביא עמו בשורה קולינארית חדשה, אבל היה טעים ונאכל עד תום בעזרת לחמניות חמימות וממכרות, שנאפות בטבון במטבח.

 

פילה מוסר ים על מצע עלי מנגולד ובצל על קרם פלפלים (120 שקלים) הוגש למנה העיקרית. הדג היה עשוי בדיוק במידה הנכונה וטעמו העז של הים הורגש בכל נגיסה. מנת הניוקי בטטה בקרם בטטה וערמונים עם אספרגוס (75 שקלים) היתה פחות מוצלחת, אם כי טעימה.

 

המקום מתגאה בבר היינות הישראלים העשיר שלו ואנחנו ביקשנו מהמלצרית להפתיע אותנו עם יין לבן טוב. לשולחן הגיע בקבוק פינו גריג'יו (120 שקלים) של יקב לוריא – ללא ספק אחד היינות הלבנים הטובים. הוא פירותי, אבל לא מתוק מדי ומדיף ריחות אשכולית ושזיף. מומלץ.

 

ביום שאחרי עצרנו ב"מגדלנה". המסעדה ממוקמת על שפת הכינרת, ממש בצומת הכניסה לישוב מגדל ומתפרשת על פני חלל גדול. התפריט כאן הוא גלילי עם נגיעות לבנוניות וים תיכוניות. בניגוד למרכז הקניות ולחנויות שמקיפות את המקום, אם מביטים מזרחה נהנים מנוף עוצר נשימה של הר ארבל והעיר הקדומה שהתגלתה - מגדלא, המשמשת כאתר עתיקות.

 

במסעדה, מציע השף יוסף (זוזו) חנא, תפריט המתבסס על חומרי גלם ועשבי תיבול עונתיים, דגים טריים ושילוב בין טכניקות בישול ערביות מסורתיות עם הברקות ושילובים מבריקים של מטבחים נוספים. התמוגגנו על הפלאפל האיטלקי – כדורי ריזוטו בציפוי פריך עם קרם שמנת פרמז'ן ממכר. השישברק נדיה, כיסוני בצק ממולאים בשר טלה וצנוברים מבושלים ביוגורט עזים (48 שקלים) היה מהמנות האלו שבא לך להזמין עוד, אבל רגע לפני שאתה עושה את זה מגיעות העיקריות ואתה מתאהב מחדש.

אוכל ערבי מודרני. מגדלנה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
אוכל ערבי מודרני. מגדלנה

תבשיל הדייגים (105 שקלים) היא מנה מנחמת במיוחד לאנשים רעבים. פילה מושט מוגש עם אורז בסמתי ובצלים בציר דגים נפלא. הקבב ענתבלי, שמגיע עם עגבניות צלויות וטחינה גולמית (85 שקלים) הזכיר לנו שאין כמו הוורסיה הערבית למאכל נפוץ זה.

 

כאן הוגש לנו יין נוסף שטעמו נשאר עמנו זמן רב לאחר סיום הארוחה. אביבים 2014 של יקב הרי גליל הוא תערובת של שרדונה (86%) ויונייה (14%). יש לו צבע זהוב בוהק וניחוח עשיר של תפוח ירוק, אגס ואפרסק לבן. יש ליין הזו חמיצות נעימה ומאוד מאוזנת ואין מושלם ממנו לארוחת דגים טובה.

 

קטאייף אגוזים מתקתק (38 שקלים) וקפה שחור מהביל סיימו את הארוחה המופלאה הזו, רגע לפני שחזרנו למרכז.

 

פינה בראש - רח' החלוצים 8 ראש פינה העתיקה, טל' 04-6936582

מגדלנה - במרכז המסחרי החדש בצומת מגדל, טל' 04-6730064

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
פינה מפנקת בגליל. הסעודה האחרונה
צילום: יח"צ
מומלצים