שתף קטע נבחר

פרסום ראשון: גרוניס התנגד, הוועדה אישרה: מנדלבליט - המועמד היחיד ליועמ"ש

הוועדה לאיתור היועץ המשפטי לממשלה העבירה לראש הממשלה ולשרת המשפטים את המלצתה על המחליף ליהודה וינשטיין. יו"ר הוועדה אשר גרוניס היה היחיד בין חמשת החברים שהתנגד למינוי של מזכיר הממשלה ומועמדו של נתניהו, אביחי מנדלבליט

 

מנדלבליט ונתניהו. מקורבו של ראש הממשלה נבחר ליועמ"ש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מנדלבליט ונתניהו. מקורבו של ראש הממשלה נבחר ליועמ"ש(צילום: רויטרס)

מועמד יחיד להחליף את יהודה וינשטיין ללא תמיכת נשיא בית המשפט העליון לשעבר: ועדת איתור המועמדים למשרת היועץ המשפטי לממשלה העבירה את המלצותיה לראש הממשלה בנימין נתניהו ושרת המשפטים איילת שקד, ורק מזכיר הממשלה אביחי מנדלבליט זוכה לתמיכה הנדרשת של ארבעה מתוך חמשת חברי הוועדה והוא המועמד היחיד לתפקיד של הוועדה. ל-ynet נודע כי היחיד שהתנגד היה נשיא בית המשפט העליון לשעבר אשר גרוניס ששימש כיו"ר הוועדה.

 

הוועדה סיימה היום את פעילותה ובהודעתה נכתב: "לאחר שראיינה את המועמדים לתפקיד ולאחר שקילת הדברים ו-14 ישיבות שקוימו, לרבות לצורך דיון בהסתייגויות שהוגשו לוועדה, העברנו לראש הממשלה ולשרת המשפטים את שמו של המועמד היחיד שזכה לתמיכה של ארבעה חברים כנדרש על-פי החלטת הממשלה והמועמד הוא ד"ר אלוף (מיל') אביחי מנדלבליט". בוועדה כיהנו מלבד גרוניס, עורכי הדין משה נסים ויחיאל כץ, הפרופ' גבי שלו וח"כ ענת ברקו (ליכוד).

 

עו"ד אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין שהמליצה על מנדלבליט, אמר כי "הלשכה מברכת על החלטת ועדת האיתור. אביחי מנדלבליט היה מלכתחילה אחד משני המועמדים של לשכת עורכי הדין. אין צורך להרחיב בדבר כישוריו והתאמתו לתפקיד שהם ידועים לכול. אנו סמוכים ובטוחים שמדינת ישראל תזכה ליועץ משפטי משכמו ומעלה והחלטת ועדת האיתור מדברת בעד עצמה - הוא זכה לתמיכה מצד הלשכה, האקדמיה, הכנסת ונציג הממשלה".

 

מנדלבליט, מזכיר הממשלה המכהן, נחשב למועמד מועדף של נתניהו ושקד. בעבר כיהן כפרקליט הצבאי הראשי, והוא נבחר לתפקיד מזכיר הממשלה ב-2013. בחודש מאי האחרון גנז היועץ המשפטי לממשלה את תיק החקירה שנפתח נגד מנדלבליט בפרשת הרפז: באוגוסט 2010 נחשף בערוץ 2 "מסמך גלנט", שלימים הפך למסמך הרפז. חוקרי להב 433 ניסו להשיג את המסמך באותו יום, ומשלא מצאו פנו לבית המשפט על מנת שיוציא צו ויורה לערוץ 2 למסור אותו. למחרת נפגש הרמטכ"ל דאז גבי אשכנזי, שהחזיק בידו את המסמך כבר שלושה חודשים, עם הפצ"ר ועדכן אותו: "בידי מסמך גלנט שמדברים עליו. מה לעשות?". מנדלבליט, שהיה מופתע מהדברים, ביקש: "תן לי לישון על זה לילה".

 

כמה שעות לאחר מכן שוחח מנדלבליט עם רז נזרי, עוזרו של היועץ המשפטי לממשלה - שיחה שארכה כדקה - אבל לא גילה לו כי הוא יודע היכן המסמך שמחפשת המשטרה. רק למחרת בבוקר, כשנפגש שוב עם אשכנזי, הורה מנדלבליט לאשכנזי למסור את המסמך ליועמ"ש.

חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה המליצו על העמדתו לדין, ואולם לבסוף, כאמור, התיק נגנז בטענה כי "מנדלבליט עשה את המעשה הנכון בתוך זמן קצר ביותר".

 

 

יו"ר הוועדה גרוניס העלה בפני חבריה את סוגיית הצינון שאמור לחול על מנדלבליט. היום התברר כי זו הסיבה שהתנגד למינוי. בזמן שהפרופסורים אוריאל רייכמן ואמנון רובינשטיין שיגרו מכתבי התנגדות למועמדות, מנדלבליט הציג בפני הוועדה חוות דעת של מומחי משפט אחרים הסבורים כי אין כל צורך בצינון, בהם הפרופ' אריאל בנדור, עמיחי כהן, אביעד הכהן, גדעון ספיר ואבי שגיא.

 

ויש גם מאוכזבים. בין המועמדים שראו עצמם יורשים את וינשטיין בתפקיד היו השופטת בדימוס הילה גרסטל, נציבת הביקורת על הפרקליטות, וסגניו של וינשטיין כיום, רז נזרי ואבי ליכט. גם היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, היה בין המועמדים הבולטים.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אביחי מנדלבליט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים