שתף קטע נבחר

בשגרירות בלונדון מרוצים: מנצחים את ה-BDS

נציגי המדינה בבריטניה: הצלחנו להכניס את פעילי החרם למגננה בקמפוסים, וגם ההפגנות נגד ישראל לא היו רציניות

פעילי BDS בקמפוסים בבריטניה נמצאים בחודשים האחרונים במגננה, אל מול פעילות אינטנסיבית של שגרירות ישראל בלונדון יחד עם עשרות אגודות יהודיות וישראליות בקמפוסים ברחבי המדינה. בסמסטר האקדמי החולף ביקרו הדיפלומטים הישראלים מעל 50 פעמים ב-25 קמפוסים שונים. מנגד, התקיימו הפגנות ספורות בלבד שכללו מספר פעילים קטן מאוד, ובניגוד לשנים קודמות, לא היו כלל הפרעות במהלך האירועים.

 

שגרירות ישראל בבריטניה קיימה בסוף השבוע אירוע מיוחד בהשתתפות ראשי אגודות הסטודנטים היהודיים ביותר מ-60 קמפוסים, לצד ראשי האגודות הישראליות והפרו ישראליות. במהלך האירוע הוצגה הפעילות בחודשים האחרונים, לצד התכנית לחודשים הקרובים. צוות 'שגרירי אל על' המבקר בקמפוסים זה זמן – דיילים וטייסים המתנדבים לשליחויות הסברה - העביר תצוגה על אודות פעילותם.

 

הסמסטר האחרון היה מאתגר במיוחד עבור פעילי ה-BDS. לצד הפעילות האינטנסיבית מצד השגרירות, נסיונות למנוע מנציגים ישראלים רשמיים להגיע לקמפוסים נכשלו. דובר השגרירות יפתח קוריאל סיפר כי נסיונות אלה נתפשים יותר ויותר כחלק מבעיה כללית בקמפוסים בריטיים, שאינה קשורה לישראל ונוגעת לפגיעה בחופש הביטוי ובחופש האקדמי. במקביל לפעילות בקמפוסים, לאחרונה פורסם מכתב אנשי התרבות המתנגדים לחרם על ישראל, עליו חתמה הסופרת ג'יי.קיי רולינג, שזכה לתשומת לב משמעותית בתקשורת.

 

"בפעילות במהלך החודשים האחרונים, בקמפוסים ברחבי המדינה, מסקוטלנד ועד צפון אירלנד ובלונדון עצמה, גילינו שישנה נכונות גדולה מבעבר להידבר. פעילים פרו פלסטינים העדיפו להיכנס לאירועים שערכנו, ולשאול שאלות מאתגרות, על פני עמידה בחוץ עם שלט. המסר שלנו לסטודנטים בריטיים הוא שהפתרון לסכסוך הישראלי פלסטיני יושג בהידברות, בעוד שפעילות ה-BDS מושתתת על הפרדה ועל חוסר הידברות, ולכן אינה מקדמת פתרון", סיפר קוריאל.

 

הוא הוסיף: "העניין בקמפוסים הבריטיים במתרחש במזרח התיכון הוא אדיר, ואנו השתתפנו באירועים בנושאים מגוונים, מתכנית הגרעין האיראנית, לאתגרים בתחום הטרור וכמובן בנושא הישראלי פלסטיני".

 

 

אלון פוטרמן, מנהל תכנית "שגרירי אל על" סיפר: "תוכנית שגרירי אל על היא בשורה חדשה במאבק ב-BDS. יש לנו 250 משתתפים בתוכנית, טייסים ודיילים שעובדים בהתנדבות על חשבון הזמן הפנוי שלהם. היו להם כבר 370 הופעות ביעדי אל על. הם לא מדברים על פוליטיקה או על השירות הצבאי שלהם אלא על הישראלים, על המשפחות שלהם והסיבות שבגללן הם בוחרים לחיות בישראל. בסוף תמיד מגיעות השאלות הקשות אבל הם מצליחים לייצר בקמפוסים אירוע חיובי בהקשר ישראלי. זאת הפעם הראשונה בהיסטוריה שחברה מהמגזר הפרטי משתלבת במאמצי ההסברה של משרד החוץ". לדברי פוטרמן, חלק מהשגרירים של אל על הם גם נציגי הקהילה הלהטב:ית וקהילת יוצאי אתיופיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים