שתף קטע נבחר

 

אחרי חיסול קונטאר: פוטין ונתניהו שוחחו על תיאום פעולות נגד הטרור

לאחר חיסול בכיר חיזבאללה בפעולה שמיוחסת לישראל, שוחחו רה"מ ונשיא רוסיה והסכימו להמשיך בדיאלוג לשיתוף פעולה בין המדינות. בתקשורת הערבית תהו איך הרוסים, שהציבו מערכת הגנה מתקדמת בסוריה, לא עשו דבר. רוסיה הגיבה אתמול: "לא יכול לומר אם התקבלה אזהרה ישראלית"

משתפים פעולה: ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחחו בטלפון והסכימו להמשיך בדיאלוג לשיתוף פעולה בין המדינות. כך דיווחה הערב (ג') סוכנות הידיעות הרוסית RIA.

 

לפי הדיווח, השניים סיכמו כי בין האלמנטים של שיתוף הפעולה הוא תיאום הפעולות נגד טרור וגם המשבר בסוריה עלה בשיחת שני המנהיגים. השיחה מתקיימת שלושה ימים לאחר חיסולו של בכיר חיזבאללה סמיר קונטאר בפעולה שמיוחסת לישראל.

 

רוסיה מעורבת עמוק בבוץ הסורי. בתקשורת הערבית, שאינה מזוהה עם כלי התקשורת של משטר אסד וארגון חיזבאללה, תוהים מאז חיסול קונטאר מדוע הרוסים לא נקפו אצבע בהקשר הזה לנוכח פריסת מערכת טילי ההגנה S-400.

פוטין ונתניהו בפגישתם האחרונה. שיבחו את שיתוף הפעולה הביטחוני בין המדינות (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום לע
פוטין ונתניהו בפגישתם האחרונה. שיבחו את שיתוף הפעולה הביטחוני בין המדינות(צילום: עמוס בן גרשום לע"מ)

טילי S-400 בסוריה. לא הופעלו בחיסול קונטאר (צילום: AFP / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY) (צילום: AFP / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY)
טילי S-400 בסוריה. לא הופעלו בחיסול קונטאר(צילום: AFP / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY)

בתקשורת הערבית טוענים כי עובדה זו מחזקת את ההנחה שהרוסים היו מתואמים עם ישראל בעניין חיסולו של קונטאר. אתמול התייחס דוברו של פוטין, דימיטרי פסקוב, לאותה סוגיה וטען כי הקרמלין לא יודע על אזהרה שהתקבלה מישראל לפני תקיפה בסוריה. "יש מנגנון פעולה של מידע שעובר בין הצוותים המשותפים לשתי המדינות. את השאלה הזו צריך להפנות לצבא ולשאול אם הועברו הודעות כאלה", אמר פסקוב.

 

השיחה בין נתניהו לפוטין התקיימה גם על רקע הדיווחים על הסכמות בין ישראל לטורקיה על מתווה לפיוס בין המדינות. פריצת הדרך והתחממות ביחסים בין ירושלים לאנקרה נרשמת על רקע הקרע בין פוטין וארדואן וחילופי ההאשמות והאיומים שהגיעו לשיאם לאחר שצבא טורקיה הפיל מטוס קרב רוסי בחודש שעבר.

 

כמו כן, בישראל מבקר בימים אלה נשיא אוקראינה פטרו פורושנקו שנחשב גם כן ליריב מר של פוטין. פורושנקו, שהתקבל בטקס ממלכתי בבית הנשיא, אמר כי "על אף השוני יש דמיון בין מדינותינו, שתי המדינות ניבנו כנגד מציאות אזורית סוערת, ושתיהן נמצאות תחת מתקפות טרור בלתי פוסקות". בכך רמז ככל הנראה לפעולותיו הצבאיות של במדינתו פוטין. הנשיא האוקראיני נפגש גם עם ראש הממשלה נתניהו וחתם עמו על כמה הסכמים בילטרליים.

ריבלין ונשיא אוקראינה פורושנקו (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
ריבלין ונשיא אוקראינה פורושנקו(צילום: מארק ניימן, לע"מ)
 

בסוף חודש נובמבר נפגשו נתניהו ופוטין בשולי ועידת האקלים בפריז ושיבחו את התיאום הביטחוני בין המדינות. נתניהו הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה כדי למנוע "תאונות לא נחוצות". גם פוטין שיבח את "מנגנון שיתוף הפעולה" בין צבאות רוסיה וישראל.

 

ראש הממשלה אמר עוד כי "אני חושב שאנחנו מעורבים בקרב גדול נגד האיסלאם המיליטנטי, הטרור שבו הוא השתמש, הפראיות והברבריות וזו עוד נקודת מגע בנוסף לרבות אחרות שבהן אנו מעורבים. אני מקווה שישראל ורוסיה יוכלו לראות עין בעין בנושאים אסטרטגיים אבל ברצוני להבטיח לך, אנו מאמינים שבכוחנו להשיג תיאום טוב מאוד בקרקע ובאוויר כך שלא ניצור את סוג הבעיות שעמן התמודדנו".

 

לפני הפגישה גילה ראש האגף המדיני ביטחוני במשרד הביטחון, האלוף במילואים עמוס גלעד, כי "טייסי חיל האוויר הרוסי חוצים לעיתים את השטח האוויר של ישראל. בזכות התיאום הביטחוני המצוין, שהחל בפגישת נתניהו-פוטין שבה נקבעו גבולות הגזרה, צה"ל והצבא הרוסי סיכמו על הסדרי ביטחון", אמר גלעד באירוע שבתרבות בבאר שבע. "אם יש אירוע חדירה אנחנו יודעים מה עושים ואיך למנוע אירועים שיובילו להתלהטות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
משתפים פעולה. פוטין ונתניהו
צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
מומלצים