שתף קטע נבחר

כמה כסף משלמת הפועל ב"ש על השימוש בטוטו-טרנר?

ההוראה לממן הפעלת שאטלים בשווי מוערך של מאות אלפי שקלים, ההתחייבות לקבל 30 ילדים לבית הספר לכדורגל בחינם והאיסור לשווק את שם האצטדיון מבלי להכליל את שם הטוטו. כל פרטי ההסכם המעניין בין הטוענת לכתר לעירייה בנוגע למתקן המפואר, אליו עברה לפני פחות מארבעה חודשים

מיליון ומאה אלף שקלים. זה הסכום אותו תצטרך להעביר הפועל באר-שבע בכל אחת משלוש העונות הקרובות לעיריית באר שבע על השימוש באיצטדיון טוטו-טרנר החדש. כך נקבע בהסכם שנחתם לפני כשבועיים בין ראש העיר, רוביק דנילוביץ', לבעלים אלונה ברקת ויובא הערב (ד') לאישור מועצת העיר. תמורת הסכום הזה תיהנה הקבוצה גם משימוש בשני מגרשי אימונים בקרית הספורט בעיר וכן במבנה הבית האדום שנמצא שם, אשר בתוכו ישוכנו משרדי המועדון ומתקני מחלקת הנוער.

 

אלון תורג'מן מצטרף להפועל ת"א

 

חתימת ההסכם הגיעה לאחר משא ומתן ארוך במיוחד שהחל לפני קצת יותר משנה, ידע עליות ומורדות והיה אמור להיחתם כבר לפני כשלושה וחצי חודשים, כשהתחילה הקבוצה לקיים את משחקיה הביתיים באיצטדיון המפואר.

 

סלע המחלוקת העיקרי בין הצדדים היה הסכום אותו תשלם הקבוצה על שימוש במתקנים העירוניים, שעד עתה ובמשך שנים רבות לא נדרשה כלל לשלם עליהם. בראש ובראשונה מדובר באיצטדיון וסרמיל בו שיחקה הקבוצה עד העונה. היא עדיין עורכת בו את אימוניה וגם משרדיה ממוקמים בו. כבר בתחילת המשא ומתן הבהירו אנשי העירייה לנציגי המועדון שעידן טוטו-טרנר יסיים את התקופה שבה נהנתה הקבוצה מהפריבילגיה הזאת.

 

תוקף ההסכם, שנכתב על גבי 33 דפים שהגיעו לידי מערכת ynet ספורט ועיקריו נחשפים כאן לראשונה, הוא לתקופה של 36 חודשים ונכנס לתוקפו רטרואקטיבית החל מה-15 לספטמבר 2015. לאחר מכן ניתן יהיה להאריך אותו פעמיים למשך שנתיים נוספות כל פעם, ולא ליותר משבע שנים. בנספח ב' של ההסכם ניתן ללמוד על דמי השימוש באצטדיון, ומדובר בסעיף מפתח: כך לדוגמא המחיר לקיום משחק הוא 30,000 שקל, אימון 6,000 שקל, אימון עם קהל 10,000 וקיום מסיבות עיתונאים 500 שקל (לשעה).

 

אימוני הקבוצה, שבמשך שנים נערכו ברובם באצטדיון וסרמיל, ייערכו החל מתום העונה הנוכחית באחד משני מגרשי האימונים שהוקצו למועדון ונמצאים במרחק של מאות מטרים מהאיצטדיון. העונה יותר לקבוצה לערוך אימון אחד בלבד בשבוע בתוך האצטדיון, בתנאי שהיא מארחת במהלכו משחק. החל מהעונה הבאה היא תזכה לקיים שני אימונים לפני כל משחק בית. בתוך תחומי האצטדיון יוקצה לקבוצה רק מחסן אחד בלבד בגודל חמישה וחצי מ"ר, ובו יאוחסן ציוד מקצועי בלבד כגון כדורים, קונוסים ואביזרי אימון אחרים.

 

אצטדיון טוטו-טרנר. ב"ש משלמת עליו הרבה כסף (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
אצטדיון טוטו-טרנר. ב"ש משלמת עליו הרבה כסף(צילום: ישראל יוסף)

בהסכם מתחייבת העירייה להעניק למועדון כ-800 מקומות חניה במתחם, והמועדון יהיה רשאי לקבוע מי ישתמש בהם. בגלל שמדובר במספר קטן בהשוואה לגודל האצטדיון (שיכול להכיל 16,000 צופים), הפתרון התחבורתי העיקרי שמוצע לאוהדים הוא הגעה בשאטלים מיוחדים, אותם מתחייב המועדון (על-ידי המשטרה) להפעיל לפני ואחרי משחקים.

 

סעיף מעניין נוסף בהסכם הוא סעיף 50.3, שקבע מי ישא בעלויות השאטלים. בסופו של דבר דעתה של העירייה היא זאת שהתקבלה בעניין והמועדון יממן אותם מכיסו. ההערכה היא שהקבוצה תיאלץ להיפרד בעבור הפעלתם מכמה מאות אלפי שקלים בשנה. מנגד, הצליח המועדון לקבל כ-75 אחוז מזמן פרסום המודעות בשני מסכי הלד, המהווים פלטפורמת פרסום חשובה. העירייה תנצל את 25 האחוזים האחרים.

 

הפועל ב"ש תוכל להשתמש בחמישה תאי צפייה, "בוקסים", בגודל 28 מ"ר כל אחד. אם תהיה דרישה לשימוש בארבעת התאים הנוספים הקיימים, יועברו לעירייה כ-25 אלף שקלים לשנה על כל תא. המזנונים יהיו באחריות העירייה, אך הקבוצה תקבל רשות להציב עמדות מכירה של מוצרי עידוד (מרצ'נדייז). 

 

 (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
(צילום: אורן אהרוני)

 

העירייה התחייבה לספק למועדון, במידה ותועלה דרישה כזאת, את סרטוני האבטחה מהמצלמות המוצבות בשטח. העירייה כבר העבירה לאנשי ב"ש סרטונים כאלה לפני מספר שבועות, אחרי שניסו לגלות את זהות משליחי החפצים על שוערה של קריית-שמונה, מהדי זועבי, במשחק הליגה בין הקבוצות.

 

כחלק מ"תרומה הדדית של המועדון לעיר", לפי לשון ההסכם, המועדון מתחייב להעניק לעירייה או למי מטעמה את האפשרות לרשום 30 ילדים לבית הספר לכדורגל ללא תשלום מצידם - וזאת בהתאם לקריטריונים שיקבעו מראש בין המועדון לעירייה.

 

סעיף לא שגרתי במיוחד הוא סעיף 66, שנועד לכבד את הגוף שמימן את רוב בניית האיצטדיון: המועצה להסדר ההימורים בספורט (הטוטו), וכן את שמו של יעקב טרנר, ראש עיריית ב"ש בעבר. בסעיף הזה מתחייבת הקבוצה בפני העירייה כי בכל פרסום רשמי אשר יכלול את שם האיצטדיון יעשה שימוש בשמו המלא: "איצטדיון הכדורגל טוטו באר שבע על שם יעקב טרנר". עוד הודגש כי כל חריגה מסעיף זה תהווה הפרה יסודית של ההסכם. לא ברור כיצד, אם בכלל, מתכוונת העירייה לאכוף הוראה כזאת, שכן המועדון מפר אותה כבר עכשיו באופן יום יומי בפרסומיו הרשמיים כשהוא מכנה את האיצטדיון: "איצטדיון טוטו ע"ש טרנר".

 

מה לא מופיע בהסכם? סכום כספי התמיכה שמעבירה העירייה למועדון מדי שנה כמתחייב בחוק. בשנת 2015 הועברו למועדון מהקופה העירונית כ-2.2 מיליון שקלים (שחולקו בין עמותות הנוער והבוגרים). אנשי העירייה התחייבו בפני ראשי המועדון כי הם יעשו כל שביכולתם כדי שבשנת 2016 יגדל הסכום באופן משמעותי, בשל הכניסה לאיצטדיון החדש והעובדה שהקבוצה מתמודדת על תואר האליפות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הפועל באר שבע
אלונה ברקת
צילום: הפועל באר שבע
מומלצים