שתף קטע נבחר

 

חוששים מאנטישמיות באירופה: "מורידים את הכיפה"

ראש הקהילה היהודית במרסיי קרא ליהודים בעיר להפסיק לחבוש כיפות. במקביל, אמר בכיר במשרד החוץ בירושלים: "החשש מאנטישמיות באירופה גובר; יהודים באירופה מורידים כיפות, מזוזות, ציציות וכל סממן יהודי; יש פחד גובר שגורם להסתגרות מאחורי חומות"

יהודים רבים באירופה מורידים את הכיפה והציצית ומחביאים שרשראות עם מגן דוד. כך אמרו במשרד החוץ. במקביל, צבי עמר, ראש הקהילה היהודית במרסיי, קרא ליהודים בעיר להפסיק לחבוש כיפות, "עד שיגיעו זמנים טובים יותר". "בשל רצף האירועים צריך לקבל החלטות חריגות. החיים קדושים יותר מכל דבר אחר. נכפה עלינו להסתתר מעט", אמר והדגיש כי קריאתו לחבריו לקהילה מחוייבת המציאות, אך "גורמת לבטן להתהפך". הוא אמר את הדברים לאחר שמורה יהודי נדקר אתמול במרסיי. הרב הראשי של צרפת, חיים קורסיה, דחה את הקריאה: "אסור להיכנע, נמשיך לחבוש את הכיפות שלנו".

 

יהודי צרפת לומדים קרב מגע    (צלמים: ניצן דרור אבי חי )

יהודי צרפת לומדים קרב מגע    (צלמים: ניצן דרור אבי חי )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המורה שהותקף אתמול במרסיי. צילום: "שמעון ארונוביץ - מצב ביטחוני גלובלי" ()
המורה שהותקף אתמול במרסיי. צילום: "שמעון ארונוביץ - מצב ביטחוני גלובלי"

 

חיילים מאבטחים את בתי הספר (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
חיילים מאבטחים את בתי הספר(צילום: gettyimages)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

גם מנכ"ל איגוד הארגונים היהודיים באירופה, הרב מנחם מרגולין, דחה בתוקף את מה שכינה "ההצעה המביכה של ראש הקהילה במרסיי". הרב מרגולין אמר כי "יהודים צריכים לחוש ביטחון ולשאת בגאווה כל סממן דתי ככיפה, מגבעת וציצית בכל מקום באירופה, ועל רשויות הביטחון בכל עיר ומדינה לאבטח את אורחות חייהם ולשמור על ביטחונם. הוא הוסיף כי מצר על האמירה של צבי עמר ומזכיר לו כי ראש ממשלת צרפת מנואל ואלס הוא שקבע כבר בהיותו שר הפנים כי כל יהודי-צרפתי יכול לחבוש את הכיפה שלו בגאון ובביטחון".

 

אתמול דקר נער בן 15 ממוצא כורדי מורה יהודי במרסיי במצ'טה ופצע אותו באורח קל. בחקירתו טען שעשה זאת בשם דאעש. עורך דינו של המורה אמר כי הוא סיפר שהרגיש שהנער רוצה לערוף את ראשו. "אמרתי לו להפסיק להכות אותי, אבל הוא המשיך ולא חשבתי שאצא מזה בחיים. ראיתי את השנאה בעיניים שלו, אני לא יודע איך אתגבר על התקיפה", סיפר המורה לעיתון מקומי. הוא ציין כי ישקול אם להמשיך לחבוש כיפה.

 

מדובר בתקיפה שלישית של אזרח יהודי בחודשים האחרונים במרסיי, שם מתגוררת הקהילה היהודית השנייה בגודלה בצרפת. באוקטובר הותקפו שלושה יהודים בעיר, בהם אחד שנדקר סמוך לבית כנסת על ידי שיכור. בנובמבר מורה יהודי נדקר תוך שהתוקפים צעקו קריאות אנטישמיות ותמיכה בדאעש.

 

בשנה האחרונה, מאז המתקפה בהיפר כשר, התרגלה הקהילה היהודית בצרפת לחיילים שמאבטחים את בתי הכנסת ובתי הספר. על פי נתנוני הממשלת צרפת, האנטישמיות עלתה באופן משמעותי בכל המדינה - במחצית הראשונה של 2015 נרשמה עלייה של 84 אחוזים בתקריות אנטישמיות בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2014.

 

קןרבן התקיפה בנובמבר

קןרבן התקיפה בנובמבר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מנהל המחלקה למאבק באנטישמיות במשרד החוץ, גדעון בכר, אמר: "יש תחושה גוברת של פחד וחשש בקרב יהודי אירופה שגורמת להם להסתגרות, התבוללות והגירה. יהודים רבים מרגישים שהזהות היהודית היא איום עבורם וחלקם מורידים כיפות וציצית, מחביאים שרשרת עם מגן דוד בתוך החולצה. במקומות אחרים מוציאים מזוזות מפתח בתים או מכניסים מזוזות לתוך הבית. יש יהודים שמעדיפים שלא לבנות סוכה. זה מגיע למצב שבו יהודים נמנעים ממלכת למקומות שמזוהים עם יהודים כמו בתי כנסת, מרכזים קהילתיים וכדומה"

 

בכר הוסיף כי יהודים רבים מסתתרים מאחורי חומות, מאבטחים ושוטרים. "אנחנו יודעים שיהודים רבים הפסיקו ללכת לבתי כנסת בתקופת החגים מחשש לפיגועי טרור. יהודים גם מעדיפים שלא ללכת למקומות ואירועים שמזוהים כאירועים יהודים. יש גם תהליך מדאיג של הסתגרות. כתוצאה מהפחד ואיום הטרור, יהודים מתחילים לסגת פנימה. אנו רואים את זה בכמה אופנים: חיים יהודים מתקיימים לצערנו הרב יותר ויותר מאחורי חומות, מאחורי שומרים חמושים, שוטרים, מצלמות אבטחה וכדומה. אנחנו מעריכים את זה ואומרים שהדבר נחוץ במציאות הנוכחית".

 

במשרד החוץ קראו לממשלות באירופה להגביר את האבטחה על הקהילות היהודיות והמוסדות היהודים באירופה, בתי כנסת, מרכזים קהילתיים, בתי ספר, גני ילדים וארגונים יהודים. "התהליך של ההסתגרות באה לידי ביטוי בבתי ספר ציבוריים בצרפת שבהם הורים מעדיפים להוציא את הילדים מבתי הספר הציבוריים כיוון שהם חשופים שם לאנטישמיות ולהעביר לבתי ספר יהודים", הוסיף בכר. התוצאה של כל הדברים האלה היא פגיעה בשותפות של היהודים בחיים הציבוריים ובמרחב הציבורי".

 

ביטוי נוסף של העלייה באנטישמיות הוא עלייה בהגירה של יהודי אירופה לישראל ולמדינות נוספות כמו קנדה, ארה"ב, אוסטרליה ועוד. "אנחנו רואים כיצד יהודים רבים מצרפת אכן עולים ארצה או עוזבים את צרפת ואירופה. המספרים לא מאוד גדולים אבל מדובר בתופעה ברורה", אמר בכר.

 

הוא הוסיף כי להערכת משרד החוץ תופעת האנטישמיות שנמצאת בעליה כבר 15 שנה - תחריף בשנים הבאות בגלל התחזקות מפלגות ימין קיצוני באירופה שחלקן מחזיקות בדעות אנטישמיות וגזעניות.

 

יוגב קרסנטי ראש תחום מאבק באנטישמיות במשרד התפוצות אמר באחרונה כי 74% מהיהודים שנפגעו מאנטישמיות אלימה כלל לא דיווחו על כך.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים