שתף קטע נבחר
 

משפצים דירה? איך יועץ אלומיניום יעזור לכם

פעמים רבות פונים לייעוץ בעלי דירות שנפגעו מליקויי בנייה וסובלים מבעיות איטום, נזילות מים, חדירת רוח וחלודה על פריטים שלא בוצעו בחומרים המתאימים. יועץ אלומיניום עשוי למנוע את הבעיות הללו. המקצוענים מסבירים למה צריך לשים לב בהתקנת תריסים, חלונות ומוצרי אלומיניום בבית

בשיתוף אתר המקצוענים

 

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא בתחום החלונות והתריסים בעיקר עקב אי עמידה בתקן הישראלי הנדרש. "פעמים רבות פונים לייעוץ אנשים שנפגעו מליקויי בנייה וסובלים מבעיות איטום, נזילות מים, חדירת רוח וחלודה על פריטים שלא בוצעו בחומרים המתאימים", אומר רון מאירי, יועץ אלומיניום. "לא תמיד יזמים וקבלנים נעזרים בשירותי ייעוץ מראש, ובדיעבד הם נאלצים לפצות את הדיירים בסכומי כסף גבוהים יותר מאשר אם היו לוקחים ייעוץ מראש. גם דייר שמשפץ את ביתו או בונה בית חדש, יכול למצוא את עצמו מול בעלי מקצוע מבלי שיש לו ידע כלשהו בתחום הן מבחינת בחירת הדגם והן מבחינת העמידה בתקנים והשווי האמיתי של המוצר אותו הוא רוכש".

 

עוד בנושא:

ניקוי ותחזוקה של התריסים – איך עושים את זה

לא רק בגלל הרוח: איך לשמור על הבית חמים

שיפוץ עם גבס: מה האפשרויות

 

"עלות עבודות האלומיניום בבית היא לרוב 20-10% מעלות הבנייה הכללית", מסביר מאירי. "אם בנייה של בית עולה מיליון שקלים, עלות האלומיניום לאותו הבית תהיה 200-100 אלף שקלים, כשזה יהיה כולל עלות של חלונות, דלתות יציאה למרפסת, מקלחונים ואמצעי הצללה".

 

בדיוק בגלל זה כדאי להיעזר בבעל מקצוע. ממש כמו שלוקחים מעצב-פנים או אדריכל, כדאי שתהיה מודעות לחשיבות שבייעוץ בתחום האלומיניום.

 מאירי: "מרבית החומרים שמשתמשים בהם בבנייה החדשה הוא אלומיניום. עץ וברזל הם חומרים שממש נמצאים בשוליים מבחינת היקף הבנייה איתם".

 

אך לא תמיד כדאי כלכלית לשכור שירותיו של יועץ אלומיניום. מתי זה לא ישתלם? במוקד השירות של המקצוענים אומרים: "מבחינה כלכלית לרוב בשיפוץ קוסמטי או חלקי לא ישתלם לקחת יועץ, לעומת זאת בשיפוץ נרחב מכך או בבניית בית חדש, כדאי להשקיע בעלות ייעוץ, שכן היא תוביל במרבית המקרים אף להוזלה בעלות הכוללת של מוצרי והתקנת האלומיניום וכן תחסוך תקלות בהמשך, שעלות התיקון שלהם למעשה תתווסף לעלות השיפוץ".

 

מהם הפרמטרים הנבדקים?

ישנם כמה פרמטרים שיועץ אלומיניום יבדוק עבורכם. גם אם אינכם מתכוונים לשכור שירותי יועץ, הנה כמה דברים שכדאי להקפיד עליהם גם בעת החלפה של תריס אחד בסלון.

 

מחיר: "פעמים רבות בעת בנייה אנשים נוטים להיסחף בכל הקשור לעיצוב. התפקיד של יועץ הוא לשמור עליהם עם רגליים על הקרקע ולדאוג שיישארו במסגרת התקציב שנקבע. פעמים רבות זה כרוך בהקטנת הפתחים המתוכננים ובבחירת דגמי אלומיניום פחות מפוארים. בנוסף, יועץ יודע מהם המחירים הקיימים בשוק, ולמרות עלות הייעוץ הגבוהה יחסית יכול בפועל לחסוך כסף אם מסתכלים על עלות החישוב הכוללת של כל מרכיבי האלומיניום בבית".

 

עמידה בתקנים הנדרשים: "יועץ אלומיניום נותן הנחיות לייצור ולהתקנה נכונים על פי תקן ישראלי ועל פי כללי המקצוע. עם המפרט הטכני הזה ניגשים לקבל הצעות מחיר מכמה בעלי מקצוע שונים, כשהנחיות ההתקנה הן חלק בלתי נפרד מהבקשה להצעת מחיר. יועץ איטום מעניק ליווי גם במהלך פגישות העבודה עם בעלי המקצוע המתקינים בפועל, ובמידה והם אינם בקיאים בשיטות ההתקנה, היועץ ממליץ שלא להעסיק אותם, כדי למנוע תקלות וליקויי בנייה בהמשך", אומר מאירי.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

פונקציונליות: מאירי: "כשניגשים לתכנן רכיבי אלומיניום כמו תריסים וחלונות, צריך לקחת בחשבון מי עתיד להשתמש בהם. אם יש בבית ילדים, צריך לוודא שהם יהיו מסוגלים להשתמש בחלונות. חשוב לבחור בחלון שייפתח

 וייסגר בצורה חלקה עם התאמת גלגלים נכונים לכנפיים שהן יחסית כבדות. חשוב להקפיד על זיגוג נכון של החלונות כדי שהכנף לא תתקע במשקוף. חשוב להתאים את מידת שלבי תריסי הגלילה לפתחים כדי למנוע מצב שבעתיד התריס ייצא מהמסילות".

 

כיווני רוחות: "בבחירת דגמי חלונות יש להתחשב בעומסים המופעלים על הבניין, בעוצמת הרוחות הצפויה באיזור ובמפת הרוחות. יש לוודא שבחירת הדגמים תואמת את המפורט בתקן הישראלי (414)", הוסיף מאירי.

 

סגנון עיצוב: מאירי: "השאיפה היא להיצמד כמה שיותר למאווי הלקוח מבחינת סגנון העיצוב. אבל לא תמיד הם תואמים את החוזק הנדרש ויש צורך בהוספת חיזוקים נוספים אם הפתח גדול מדי ואם עוצמת הרוחות חזקה מדי. אם יש בעיה בטיחותית שלא ניתן לפתמאירי באמצעות חיזוקים, אני אמליץ לשנות את הדגם מפני שבטיחות גוברת על העניין האסתטי".

 

בידוד אקוסטי: "בעניין זה יש להתחשב הן באטמים ובמברשות והן בעניין הזיגוג", מסביר מאירי. "הטעות הנפוצה בתחום הזיגוג, למשל, היא בחירה בבידודית (דאבל גלייז) מתוך הנחה שהיא טובה יותר מכל זכוכית אחרת. בפועל, הזכוכית המומלצת ביותר לבידוד אקוסטי היא זכוכית טריפלקס (זכוכית ביטחון) כששתי השכבות מודבקות אחת על גבי השנייה בעזרת פלסטיק בעובי מינימלי של 0.76 מ"מ אקוסטי. אם מבצעים זכוכית בידודית אחד הלוחות חייב לכלול את זכוכית הביטחון כדי לקבל בידוד אקוסטי בנוסף לבידוד התרמי".

 

בטיחות: "יועצי אלומיניום מעניקים חוות-דעת גם בדיעבד לאנשים שנפגעו מהענף. זה יכול להיות תקלות בטיחותיות שקשורות לגובה מעקה או למישור התקנה

 שגוי של חלונות, וכן לבחירה שגויה בזכוכיות. כמובן שעדיף להקפיד על כך מראש ולא לתקן בדיעבד אחרי שמתקלה הליקוי או חלילה בעקבות אסון" אומר מאירי.

 

הוא מוסיף: "לעתים אי הקפדה על התקן הנדרש יכולה לגרום לאסון של ממש. השבוע קבלן בנייה נאלץ לפרק שמונה סלונים לאחר הבנייה משום שהפרופילים היו בעובי דופן קטן מהנדרש. זה יכול לגרום לפרופיל להתכופף עד כדי כך שהזכוכית תתנפץ ותגרום לנזק כלכלי במקרה הטוב ולנזק גופני במקרה הרע. כמו כן, אם מתקינים חלון שקוע כלפי חוץ, עם אדן פנימי שגדול מ-45 מ"מ שגובהו קטן מ-90 ס"מ מהרצפה נוצר מדרך שעליו אפשר לעמוד וליפול ממנו החוצה. במקרה כזה יש חובה להוסיף סורג מונע נפילה או מעקה בטיחותי. דוגמה נוספת היא שאם מתקינים מקלחון ללא מסגרת אלומיניום, יש להקפיד שעובי הזכוכית הבטיחותית לא יפחת מ-8 מ"מ".

 

עמידות: מאירי: "חשוב להתאים את החומרים לאקלים שבאזור הבנייה וכן לחלל הרלוונטי בבית. אם מתקינים אלומיניום בחלל רטוב כמו חדר האמבטיה חשוב להקפיד על אביזרים מתאימים שיעמדו ברמת הלחות ובחומרי הניקוי. זאת כדי למנוע קילופי צבע וחלודה".

 

מחפשים בעלי מקצוע בתחום האלומיניום? לרשימת המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים