שתף קטע נבחר

סטארט-אפ חדש: להשפיע על מה שקורה בכנסת

להשפיע - ולא רק בבחירות: הסטארט-אפ החדש ePart מאפשר לכל אחד לקבל עדכונים שוטפים על הנעשה בכנסת, בגובה העיניים ולפי תחומי העניין האישיים של הגולשים. ניתן גם לפנות בקלות לח"כים, להצביע בסקרים ולהשפיע על מה שקורה כאן

במציאות עמוסת מידע ובין הנושאים הרבים שעולים לדיון מדי שבוע בכנסת, לישראלים קשה לעקוב אחר ההחלטות שמעצבות את חייו, קל וחומר להשפיע עליהן. למטרה זו הוקם הסטארט-אפ ePart, שמציע דרך קלה ומהירה להתעדכן במה שקורה בבית הנבחרים שלנו.

 

"הצוות שלנו לוקח את כל מה שנעשה בכנסת, מפרק את הנושאים הגדולים ואת עשרות הדיונים המתקיימים בשבוע לגורמים קטנים", מסביר מנכ"ל ומייסד החברה, יוסי חיות. "ePart מעביר למשתמש עדכונים ברורים, פשוטים, מעניינים, מאוזנים, עם טיעונים בעד ונגד עלכל מה שחשוב בנושאים שהוא בחר כחשובים לו - ובהם בלבד".

 

לדבריו, "אם למשל, מעניין אותך להתעדכן בנושאי צרכנות, אנו נרכז עבורך באופן פשוט וברור את כל מה שהולך לקרות בתחום הזה: מדיון על גובה המכס על מוצרים שהזמנת באינטרנט, ועד הרפורמה שתייקר את מחיר הפסטה בסופר שמתחת לבית שלך".

 

ניר זוהר, שמשמש יו"ר ePart ויוסי חיות, מייסד ומנכ"ל ePart ()
ניר זוהר, שמשמש יו"ר ePart ויוסי חיות, מייסד ומנכ"ל ePart

 

אפשר גם להשפיע

ב-ePart אמרו כי הם ידאגו לעדכן את המשתמשים בכל מה שקורה, עוד לפני שההחלטות מתקבלות: המשתמשים מעודכנים לפני הדיונים, ומקבלים הזדמנות לפנות דרך האתר ישירות לחברי הכנסת הרלוונטיים לדיון, או להצביע בסקרים בעד ונגד הצעות החוק.

 

נשיא Wix, ניר זוהר, שמשמש כיו"ר ePart, אומר: "אנחנו מבינים שלמרות שבכנסת יש רק 120 ח"כים, כל אזרח במדינה הזאת הוא מומחה במשהו, מומחה במה שחשוב לו, שבשבילו זה כל העולם. כל אחד יכול לתרום לדיון את הזווית שלו, שלעתים חבר הכנסת, שמתעסק בעוד אלף נושאים והצעות חוק במקביל, לא היה מודע אליהן". לדבריו, "גם הח"כים מרוויחים מהתהליך, וחוכמת ההמונים נרתמת לטובת הדיון בכנסת, ויכולה להשפיע עליו ולשפר אותו."

 

 

סטארט-אפ עם מטרה חברתית

את הרעיון לסטארט-אפ הגה חיות במהלך עבודתו כעורך דין שסייע בהתנדבות לניצולי שואה ולקשישים. במהלך עבודתו הבין שכל אזרח יכול להשפיע על מה שחשוב לו דרך הכנסת, אבל לעיתים רבות אין לו את הכלים והידע לעשות זאת. הוא העלה את הרעיון בפני נשיא Wix, ניר זוהר, שהפך למשקיע הראשון בחברה וליו"ר הדירקטוריון שלה. בהמשך הצטרפו לחברה אמנון הררי כסמנכ"ל התוכן ועמליה שרייר, כסמנכ"לית פיתוח ואסטרטגיה.

 

עד כה נרשמו לשלב הבטא של האתר כבר אלפי משתמשים מכל רחבי הארץ, הצביעו על חוקים שונים, העבירו פניות לחברי הכנסת - ואף זכו למענה מרבים מהם. "הח"כים מתחילים להשתלב בעניין", מספר חיות.

 "הם עונים לאזרחים ומשתמשים בדיונים במידע שהם מקבלים מהאזרחים. החוויה, הידע והדעה האישית של כל אזרח יכולה לעלות על השולחן ולהשפיע, וזה מאוד מרגש".

 

בקרוב מתכוונים ב-ePart להרחיב את השירות גם לרשויות המקומיות ולישיבות הממשלה. "השאיפה היא לתת לכל אזרח תמונה מקיפה ומאוזנת לגבי דיונים והחלטות שנוגעות לחיים שלו, בתחומי העניין שחשובים לו", סיכם חיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מורן אזולאי
מליאת הכנסת
צילום: מורן אזולאי
מומלצים