שתף קטע נבחר

"בלתי נסלח": 10 מתו במחדל המים במישיגן

הרשויות התעלמו מהדיווחים, והתושבים חלו. ארה"ב סוערת לאחר שהתבררו רמת הזיהום במי השתייה בעיר פלינט, וגודל המחדל. אובמה הכריז על מצב חירום

ב-2014 החליט הממשל במישיגן להפסיק להעביר לעיר פלינט מים מדטרויט, ובמקום בחר באופציה זולה יותר - לשאוב מים מנהר פלינט. מאז, במשך כשנה וחצי, זרמו אל בתי התושבים בעיר מים מזוהמים בעופרת וגרמו להם לחלות.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מחלקים מים לתושבים (צילום: AP) (צילום: AP)
מחלקים מים לתושבים(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

במאי 2014, כחודש לאחר השינוי, החלו התושבים לדווח על בעיה במים, אבל ברשויות התעלמו. באוקטובר האחרון, לאחר שבבדיקות נמצאה רמה גבוהה של עופרת במים ובגופם של ילדים בעיר, בוטל השינוי, אך חודשים ארוכים של צריכת מים מזוהמים כבר יצרו משבר בריאותי. תושבים בעיר דיווחו על פריחות בעור, נשירת שיער ותופעות אחרות. בנוסף, מאז שהחלו לזרום בעיר מים אובחנו פי 10 יותר מקרים של מחלת הלגיונרים, מחלה שמתבטאת בדלקת ריאות חריפה ומועברת על ידי טיפות מים. 87 חולים אובחנו, 10 כבר מתו.

 

בבדיקה שערך צוות מאוניברסיטת וירג'יניה טק התברר שהמים כל כך מזוהמים, עד שהסוכנות להגנת הסביבה האמריקנית נאלצה לסמן אותם כ"פסולת רעילה", וביום שבת הכריז אובמה על מצב חירום במישיגן והעביר חמישה מיליון דולרים לסיוע בטיפול במשבר בבריאות הציבור.


הילדים סובלים מפריחה, אבל אין אפילו מקלחת (צילום: MCT) (צילום: MCT)
הילדים סובלים מפריחה, אבל אין אפילו מקלחת(צילום: MCT)

סינדר תתפטר. המחאה נגד המושל (צילום: AP) (צילום: AP)
סינדר תתפטר. המחאה נגד המושל(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

הזעם הציבורי על ההסתרה וההתעלמות מופנה בעיקר אל מושל מישיגן ריק סנידר שמתמודד עם מחאות, תביעות משפטיות וקריאות להתפטרותו. ביום שלישי הוא התנצל בפני תושבי העיר פלינט וביקש מהמחוקקים במישיגן לאשר תקציב של 28 מיליון דולר לתיקון התקלה ומימון הטיפול בנפגעים מהזיהום. הלילה (ה') הוא ספג ביקרות חריפה גם מהנשיא אובמה.

 

"בלתי נסלח שברגע שאנשים הבינו שיש בעיה ויש עופרת במים לא הודיעו על כך באופן מיידי לתושבים. אין הסבר לכך שלא סגרו הכול מיד. זה לא צריך לקרות בשום מקום", אמר הנשיא האמריקני בראיון לרשת CBS.

 

בנוסף למחלות, התושבים סיפרו כי למרות הזיהום הם משלמים חשבונות מים גבוהים מאז שהוחלף מקור המים. חלק מהם אמרו כי הם משלמים כ-200 דולר בחודש, למרות שהמים לא ראויים לשתיה. "באמצע 2014 שמתי לב שחשבון המים שלנו מגיע ל-150 דולר", סיפר טיירון ווטן, תושב העיר, לאתר MIC, "זה כך כבר כל כך הרבה זמן שלפעמים אנחנו מוותרים על הדחת מים באסלה כי אנחנו לא יודעים כמה זה יעלה לנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מחאה בבקבוק מחוץ לעירייה
צילום: AP
מומלצים