שתף קטע נבחר

אוהבים מדע? סוכנות החלל הישראלית מחפשת אתכם

בשבוע הבא יתקיימו ברחבי הארץ ארועי שבוע המדע כשהשנה הם בסימן איתור מהנדסי החלל של העתיד. סוכנות החלל הישראלית ומשרד המדע יפתחו את אקדמיית המדע הישראלית והמשתתפים אף יזכו לפגוש מספר אסטרונאוטים בכירים שיגיעו במיוחד לרגל הארוע

תמיד חלמתם להיות אסטרונאוטים אבל יוסטון נראתה לכם רחוקה מדי? החלום הזה כבר לא צריך להיות כל כך רחוק - תעשיית החלל בעולם כולו תופסת תאוצה ולישראל חלק נכבד בו, שכן היא אחת מעשר המדינות בעולם המסוגלות לפתח ולתפעל בעצמה לוויינים בחלל. בעקבות הצמיחה הגדולה שתעשייה זו מביאה אחריה, באופן טבעי תגדל גם הדרישה למהנדסים ומהנדסות בתחום.

 

על מנת למשוך לתחום צעירים מתאימים וסקרנים, משרד המדע וסוכנות החלל הישראלית יקיימו בשבוע שבין ה-31 בינואר עד ה-4 בפברואר את שבוע החלל הישראלי. במסגרת זו יערכו נציגי סוכנות החלל הישראלית פעילות לילדים ונוער שתתן להם הזדמנות להתנסות במעין מסלול הכשרה למהנדסי החלל של העתיד. החל מהשבוע הזה, יגיעו נציגי הסוכנות לערים ברחבי הארץ על מנת לאתר מועמדים ראויים לפעילות זו באמצעות משימות בנושא חלל.

 

 

נתוני משרד המדע מראים כי למרות הצמיחה, תעשיית החלל מונה כיום כ-2,000 מהנדסים בלבד. כפועל יוצא מצמיחתה בארץ ובעולם והביקוש העולה למומחים בתחום, יש צורך בהכנת תשתית מתאימה שתכלול הכשרה של הדור הבא, שיוביל את תכנית החלל הישראלית בשנים הבאות. אחד המכשולים בדרך להכשרתו של כוח עבודה מתאים הוא שמקצוע ההנדסה סובל מתדמית פחות אטרקטיבית שלא באמת משקפת את השינוי שחל בתחום בשנים האחרונות.

 

לשם כך התגייס משרד המדע יחד עם סוכנות החלל הישראלית לבנות תוכנית שתמשוך אחריה את דור העתיד. בתוך התוכנית נכלל גם שבוע החלל, שבו יפעילו נציגי סוכנות החלל הישראלית במוזיאון ארץ ישראל בתל-אביב את "אקדמיית החלל הישראלית". במסגרת האקדמיה יתבקשו המשתתפים לעבור שורה של משימות שבסיומן - המשתתפים שירשימו ויגיעו להישגים יקבלו תעודה.

 

ילדים ששואפים גבוה  (צילום: משרד המדע) (צילום: משרד המדע)
ילדים ששואפים גבוה (צילום: משרד המדע)

בין המשימות אותן יידרשו לבצע המשתתפים: התנסות במשימות לוויין אמיתיות בהן שליטה וניווט בלוויין, סיוע למשלחת הצלה באזור מוכה אסון טבע או הצלת לוויין שנמצא בסכנת נפילה. פעילויות נוספות שיתקיימו באקדמיית המדע: המשתתפים יצטרפו למעבדת חלל וירטואלית ותלת מימדית, יערכו ניסוי מדעי בשם "הגן הכימי" - אותו ערך האסטרונאוט אילן רמון ז"ל בחלל ויתחברו למציאות רבודה של מסע בכוכבים. עוד יידרשו להפגין יכולת בהרכבת ושיגור משגר אישי. במתחם יוצב דגם בגודל אמיתי של משגר שביט ולוויין שהוכן על ידי התעשייה האווירית.

 

בחלק מהפעילויות אף ייפגשו הצעירים עם אסטרונאוטים אשר יגיעו לארץ במיוחד לרגל אירועי שבוע החלל הישראלי: שאנון ווקר מנאס"א, גארט רייזמן לשעבר מנאס"א, ג'וזף עקבה מנאס"א, סמנתה כריסטופורטי מסוכנות החלל האירופית והאסטרונאוטית הקוריאנית יי סו-יאון.

 

תיכוניסטים עם האטרונאוט רקס ולהיים  (צילום: משרד המדע) (צילום: משרד המדע)
תיכוניסטים עם האטרונאוט רקס ולהיים (צילום: משרד המדע)

 

במקביל יתקיימו ברחבי הארץ כ-25 אירועים שונים המתאימים לכל המשפחה ללא תשלום ובהם תצפיות לכוכבים כפולים, סדנאות ומתחמים חווייתיים במרכזי מדע ובמוזיאוני מדע, תצוגות בפלנטריום, שלבי הגמר של אולימפיאדת אילן רמון ושל חידון החלל, וכן כנס רמון לחינוך לחלל, כנס החלל הבין-לאומי ע"ש אילן רמון לקהילת החלל וטקס זיכרון לאילן רמון באוניברסיטת בן-גוריון.

 

לדברי רונה רמון: "שבוע החלל הישראלי בו מתקיימים עשרות אירועים חינוכיים ברחבי הארץ הוא המשך ישיר למורשתו של אילן ששאף לקחת את החלל הרחוק, הנשגב והבלתי מושג ולהנגיש אותו לבני הנוער. אין דבר המחמם את ליבי יותר מאשר לראות כיצד התפתח השבוע בשנים האחרונות ואני מזמינה את ילדי ישראל לקחת חלק במגוון הפעילויות".

 

פרטים נוספים והרשמה לאקדמיה ולאירועי שבוע החלל באתר סוכנות החלל הישראלית: space.gov.il

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד המדע
דור העתיד מתאמן
צילום: משרד המדע
מומלצים