שתף קטע נבחר

נשות קנדה דורשות שינוי. בהמנון

אחרי עשרות שנים של ניסיונות מסתמן כי הפעם זה יצליח - הפרלמנט באוטווה צפוי לאשר חוק שישנה שתי מילים בהמנון ויהפוך אותו לשוויוני

 

 

 

ממשלת קנדה, שמורכבת מ-15 נשים ו-15 גברים, רוצה להפוך גם את ההמנון הלאומי לשוויוני. הצעת חוק חדשה שהוצגה לפרלמנט קוראת לשנות את מילות ההמנון כך שיכלול את כל המגדרים.

 

חבר פרלמנט ממפלגת השלטון, מוריל בלונג'ר, הגיש הצעת חוק לפיה ישונו שתי מילים בשיר "הו קנדה" כך שהשורה השלישית בהמנון תוחלף ובמקום "אהבה פטריוטית כנה מושלת בכל בנייך", ישירו "אהבה פטריוטית כנה מושלת בכולנו".

 

"בחוק הזה אני רוצה להוקיר את כל הנשים שפעלו ולחמו כדי לבנות ולעצב את קנדה כפי שהיא היום", אמר בלונג'ר, "אני רוצה לכבד את ההקרבה והתרומה שלהן".

חבר הפלרמנט, שחולה במחלת לו גריג, הציג את החוק בעזרת אפליקציית דיבור באייפד וסיים ברמיזה לדבריו של ראש הממשלה ג'סטין טרודו עם הקמת הממשלה: "אדוני היו"ר, השנה היא 2016".

 

ארגוני נשים ניסו לשנות את ההמנון הלאומי של קנדה מאז שאושר ההמנון הנוכחי, ב-1980. עשר הצעות חוק קודמות הופלו על ידי שמרנים שטענו כי רוב החיילים הקנדים הם גברים או כי מדובר בשינוי דקדוקי ולא נחוץ.

 

"הפרלמנט צריך לאשר את השינוי ולהבטיח המנון שכולל את כל המגדרים לפני חגיגות 150 שנה למדינה ב-2017", אמרה בת' אצ'סון, חברה בארגון שפועל לשינוי השיר.

מומחים בקנדה צופים כי הפעם, בניגוד לעבר, החוק יאושר הודות לרוב הליברלי בפרלמנט. "יש מעט שרוצים לשנות, ומעט שמתנגדים. לרוב לא אכפת מה המילים כל עוד הם יכולים לשיר את זה במשחקי הוקי", אמר דיוויד קנדל, מומחה בתחום.

 

אם יאושר החוק כעת, בעצם יוחזר השיר למילותיו המקוריות, שכן המילה "בנים" הוכנסה ב-1914 כדי להביע תמיכה בחיילים שנלחמו במלחמת העולם הראשונה. הגרסה הצרפתית של ההמנון המילים שונות ואינן מיוחסות למגדר.

 

קנדה היא לא המדינה הראשונה שמבקשת לשנות את ההמנון מסיבה זו. ב-2012 אוסטריה אישרה את שינוי מילות ההמנון כך שיכלול נשים ובשנה שעברה שוויץ קיימה תחרות בניסיון למצוא מילים מודרניות להמנון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש הממשלה טרודו
צילום: רויטרס
מומלצים