שתף קטע נבחר

הטיל שמתחזה למל"ט, הרחפן שמשוגר במאונך

יכול לשהות 9 שעות באוויר ולפגוע במטרה במרחק עצום: בתערוכת נשק בסינגפור חשפה התעשייה האווירית את הטיל המשוטט הארפי NG: "יכול לעקור את עיני האויב". בנוסף פותח "רותם" - רחפן שניתן להפעלה על ידי חייל בודד. צפו בו בפעולה

 

 

"כמו סכין מנתחים מדויק": התעשייה האווירית חשפה בתערוכת נשק בינלאומית בסינגפור דגמים חדשים מטילי משפחת "המשוטטים", שנראים כמו מטוס ללא טייס (מל"ט) בצורתם החיצונית - אך אלו טילים המשייטים באוויר עד התבייתותם על המטרות והתרסקות עליהן לצורך השמדתן. בנוסף, נחשף "רותם" - רחפן זעיר בעל יכולות שוטטות בסביבה עירונית. רותם הוא רחפן קל וחשמלי, הניתן להפעלה על ידי חייל בודד, ובעל יכולת שהייה באוויר למשך 30 דקות.

 

הרחפן מצויד במצלמה תרמית אלקטרו-אופטית ומשוגר במאונך ממשגר קטן. מערכת רותם פשוטה לשימוש, ומאפשרת כניסה דרך חלונות או תמרון סביב גדרות. צפו בו בפעולה.

 

שמו של הדגם החדש שנחשף בתום הליך פיתוח של יותר משנתיים הוא "הארפי NG", והוא נחשב לדור הבא בטילי המשוטטים. בדומה לקודמיו, גם הוא משוגר ממשגר שנמצא על גבי משאית או ספינה, אלא שתכונותיו מאפשרות לו שהייה ממושכת בהרבה באוויר, ובעיקר יכולת זיהוי טובה יותר של מכ"מי חיל האוויר של האויב, המהווים את מטרת העל של טילי המשוטטים בטרם הגעת מטוסי הקרב המאוישים לשטח המשימה.

הארפי NG (צילום: תעשייה אווירית) (צילום: תעשייה אווירית)
הארפי NG(צילום: תעשייה אווירית)

הרחפן בשחקים (צילום: התעשייה האווירית) (צילום: התעשייה האווירית)
הרחפן בשחקים(צילום: התעשייה האווירית)

ועל הקרקע (צילום: התעשייה האווירית) (צילום: התעשייה האווירית)
ועל הקרקע(צילום: התעשייה האווירית)

 (צילום: התעשייה האווירית) (צילום: התעשייה האווירית)
(צילום: התעשייה האווירית)

ה"הארפי" החדש יכול לזהות טוב יותר מכ"מים בגלל הרחבת רוחב הפס שהותקן בגופו – שהיה עד כה בטווח תדרים גבוה, ומעתה יהיה נמוך יותר. בצורה זו, יזהה הטיל יותר מכ"מים ומכשירי גילוי קורנים של האויב. זמן השהות של הטיל החדש זינק בכ-40 אחוזים לעומת הדגם הקודם, כך שהוא יוכל לשייט באוויר כ-9 שעות, בגובה טיסה של כ-15 אלף רגל, במהירות ממוצעת של 120 קמ"ש, ובכך לגמוע מרחק עצום. המשמעות היא שאם שייעשה בו שימוש על ידי חילות אוויר, ניתן יהיה "לעוור" באמצעותו מכ"מי אויב.

 

המערכת הפנימית של הדגם החדש שופרה אף היא וניתן יהיה להכניס לה מראש על ידי המפעיל מספר רב של תרחישי תקיפה בשיטה האוטונומית של "שגר ושכח", כך שאם הטיל יזהה שהמטרה העיקרית לא נמצאת בשטח, הוא יסיט את עצמו להתפוצץ על מטרה משנית או שלישית וכן הלאה, או כברירת מחדל – להתרסק בשטח השמדה מוגדר מראש.

 

בדומה לדגמים הקודמים מאותה משפחה, גם ה"הארפי" החדש יישא ראש קרב של 15 ק"ג חומר נפץ ומשקלו הכולל יגיע ל-160 ק"ג לכל טיל. 12 טילים יהיה ניתן לשגר מכל משגר, יחדיו או בנפרד. כל סוללה כוללת שלושה משגרים וקרון פיקוד.

 

התעשייה האווירית החלה לעמול על הפיתוח עוד בשנות ה-80, אז יוצרו הדגמים הראשונים. "הטיל המשוטט הוא כמו סכין מנתחים מדויק שיודע לעקור את עיני האויב", אמר גורם בתעשייה האווירית, שחשפה במקביל גם את מערכת "ברקן ירוק" - חימוש משוטט קטן יותר המיועד לספק ליחידות השדה הסדירות ברמת הגדוד עד האוגדה וכן ליחידות מיוחדות, עצמאות מלאה - הן ביכולת איסוף לקבלת תמונת מצב עדכנית, והן יכולת אש לסגירת מעגל תקיפה בעלות נמוכה.

 

מהתעשייה האווירית נמסר כי "ברקן ירוק" הוא למעשה כלי חימוש משוטט מונע חשמלית ושקט בפעולתו שמאפשר משך משימה של עד 90 דקות, ובמהלכן יכול מפעילו לאסוף ולתקוף יעדים בקשת טווחים של עד 40 קילומטרים. החימוש נותן למפעילו את האפשרות להפסיק את התקיפה בכל שלב ולחזור למסלול האיסוף על מנת למנוע נזק לא רצוי לבלתי מעורבים.

 

בועז לוי, סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת מערכות טילים וחלל, אמר: "המוצרים הטקטיים החדשים ישמשו לחיזוק היכולות של יחידות חי"ר קטנות וטקטיות ומבצעים מיוחדים, עם דגש מיוחד על פתרון בעיות תפעוליות באזורים עירוניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: התעשייה האווירית
הרחפן "רותם"
צילום: התעשייה האווירית
מומלצים