שתף קטע נבחר

מאות באירוע גיוס כספים למשפחות בסיכון: "אפשר להוביל לדרך המלך"

עמותת "בית יוסי", המפעילה בית טיפולי לילדים ומשפחות באשדוד, ערכה ערב חגיגי במועדון הזאפה שכלל הופעות של אביתר בנאי ואביב גפן, שאמר: "גם אני גדלתי בבית ללא מסגרת. ללא תמיכה והכוונה יכולתי להיות עבריין"

מאות מוזמנים הגיעו הערב (ב') למועדון הזאפה בהרצליה לרגל אירוע חגיגי שקיימה עמותת "בית יוסי", המפעילה בית טיפולי לילדים ולמשפחות ברובע ב' באשדוד, ומטרתו גיוס כספים למשפחות בסיכון. בעמותה שהוקמה לפני 16 שנים על שמו של סרן יוסי אוחנה ז"ל, שנפל ברצועת הביטחון בדרום לבנון ב-1995, פיתחו מודל ייחודי ששם את הילד במרכז ובאמצעותו מצליחים לשקם משפחות רבות.

 

בערב המיוחד הושק גם חוק ידידי העמותה, המורכב בין היתר מבכירים בקהילה העסקית בישראל. גולת הכותרת באירוע הייתה הופעתם של הזמרים אביב גפן ואביתר בנאי, שהתנדבו לעלות על הבמה כדי להירתם לגיוס כספים לפרויקט חדש שמובילה העמותה - "אמץ ילד" - שמטרתו לסייע לילדים ולבני נוער שנמצאים במשפחות בסיכון. בעמותה מקווים כי בעקבות האירוע יצליחו לגייס 1,250 שקלים לחודש עבור כל ילד המטופל בעמותה, ובכך לסייע בשיקומה של המשפחה כולה.

 (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
(צילום: איתי בלומנטל)

 

"בניגוד ליתר העמותות בתחום הרווחה, אנחנו כמו אנטיביוטיקה", הסביר ישי, מנכ"ל בית יוסי. "האמונה שלנו היא שכאשר נותנים מעטפת לכל המשפחה, אפשר לחלץ משפחות בסיכון ולהובילן לדרך המלך. לדוגמא, סיוע לילד במשפחה בסיכון בלי תמיכה לשאר בני המשפחה יהיה פחות אפקטיבי אם ברגע שהילד יחזור הביתה הוא שוב יחזור אחורה - אם זה באלימות או בהורדת ביטחונו העצמי".

 

הזמר אביב גפן אמר במהלך הופעתו: "אני חי חיים כנהנתן, אבל יודע שיש גם כאלה שאין להם. גם אני גדלתי בבית ללא מסגרת, בלי הורים ואצל קרובי משפחה. ללא תמיכה והכוונה יכולתי להיות עבריין".

 

מאז הקמתה בשנת 2000 החלה העמותה לפעול בשיטה ייחודית ששמה כמטרה להעניק כלים ומיומנויות למשפחות בסיכון כאשר הילדים נמצאים במרכז. נקודת המוצא היא שכאשר מעניקים לילדים מסגרות תומכות,

הם יוכל להוביל לשיקומה המלא של המשפחה כולה. "האתגר, בסופו של תהליך, הוא להוריד את המשפחות ואת תלותן במשרד הרווחה, דבר שאף מוביל לחיסכון עצום למדינת ישראל", הסבירו בעמותה.

 

מאחר שמדובר בשיטה טיפולית ייחודית ומורכבת, החולשת על כל תחומי החיים, אורך טיפול ממוצע ב"בית יוסי" אורך בין 3 ל-6 שנים בממוצע. כיום מטופלים ב"בית יוסי" 20 משפחות בסיכון ובהם 65 ילדים, כאשר מחצית מהם משתייכים לקהילה האתיופית באשדוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי בלומנטל
באירוע המיוחד
צילום: איתי בלומנטל
מומלצים