שתף קטע נבחר

שברתי רגל במלון. כמה מגיע לי?

חופשתם נהרסה בגלל שנפלתם בבריכת המלון או החלקתם בלובי? כדאי שתדעו כיצד לפעול במצבים כאלה. באילו מקרים אתם עשויים לקבל פיצוי מהמלון, מתי בית המשפט יפטור את המלון מלשלם לכם פיצוי על הנזק ואיך יכול לקרות שאתם תשלמו למלון?

כשאנחנו מזמינים נופש במלון, אנו מצפים לחופשה מהנה, אוכל טוב, בריכה מפנקת, חדר עם מיטת קינג סייז ומרפסת עם נוף לים. אנחנו פחות חושבים על הסיכונים שעלולים להתרחש במהלך החופשה, ולגרום לנו לנזק רב מעבר לעוגמת הנפש הרבה. הסיכון שידוע כנפוץ ביותר במלון הוא תאונה שעשויה להתרחש בתוך שטח המלון, ועלולה לא רק להותיר לנו טעם רע מהחופשה, אלא לנזק של ממש.
לא כל פציעה היא בשטח המלון (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
לא כל פציעה היא בשטח המלון(צילום: Shutterstock)

כיצד מומלץ לנהוג במקרים כאלה, למי לפנות ומה כדאי לתעד? באילו מקרים המלון יפצה אותנו, ומתי הוא יפטור את המלון מאחריות ותשלום פיצוי? במסגרת דיני הנזיקין קיימת חובת זהירות על בעל המקרקעין לרבות על בעל מלון, כלפי אורחיו וכלפי הבאים בשטחו, וכאשר נגרמת לנו תאונה בשטח המלון, לדוגמה אם נתקלנו במפגע מסוים שהיה בשטחו וכתוצאה מכך נחבלנו, יש לבחון אם המלון נקט באמצעי הזהירות הנדרשים על מנת למנוע את פגיעתנו מאותו מפגע, וככל ונוכיח כי הוא התרשל בעניין זה, נוכל לדרוש ממנו לפצות אותנו.

 

כאשר התאונה במלון נגרמת כתוצאה מהחלקה, יש לבחון באופן ספציפי מה היה הגורם להחלקה והאם הוא נבע מליקוי תחזוקה במלון או מרשלנות כלשהי, וכן יש לבחון גם את האמצעים שנקט המלון על מנת למנוע את אותה החלקה. לדוגמה: המלון לא התקין פסי מניעת החלקה ברחבת הבריכה או לא תלה שלט המזהיר מפני החלקה וכתוצאה מכך נפצע אורח.

 

נפל במדרגות שהובילו לבריכת המלון - ויקבל 170,000 שקל

בפסק דין שניתן על ידי בית משפט השלום באשדוד, נדונה תביעה של אורח נגד מלון באילת, בה טען האורח כי בעת ששהה במלון עם משפחתו, התהלך בשטחו והגיע למדרגות המובילות לבריכה. הוא דרך על מדרגה שבורה ונפל לאורך המדרגות, וכתוצאה מכך נחבל באורח קשה בכל חלקי גופו.

החלקתם בבריכה? תתעדו! (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
החלקתם בבריכה? תתעדו!(צילום: Shutterstock)
 

לאחר התאונה, דיווח האורח לקב"ט המלון עליה ופנה לטיפול רפואי, ונאלץ לעבור בעקבות הפציעה החמורה ניתוח בברך שבעקבותיו נעדר מעבודתו והיה מרותק לביתו במשך שנה שלמה.

 

בית המלון הכחיש מנגד את עצם קרות התאונה כמו גם את אחריותו אליה, וטען בין היתר, כי גרם המדרגות ממנו טען התובע כי הוא נפל היה תקין וללא שברים או ליקויים, וכן טען כי ככל ונגרמה תאונה, היא התרחשה בשל רשלנותו של התובע.

 

בית המשפט קיבל את התביעה וחייב את המלון לשלם לתובע 170 אלף שקל. השופט קבע כי מהראיות שהוצגו בפניו ובעיקר מהתמונות שהגיש התובע, עלה כי היו קיימים סדקים במדרגות מהם הוא נפל ונחבל והיעדר פסי החלקה, וכי המלון התרשל בהותרת אותו המפגע במקום וכתוצאה מכך נפגע התובע.

 

באילו מקרים יהיה בית המלון פטור מלפצות אותנו?

לא כל תאונה שמתרחשת בשטח המלון מטילה באופן אוטומטי אחריות על המקום. כך למשך, כאשר התאונה נגרמת עקב החלקה באזור בריכת בית המלון, תוטל אחריות על המלון רק אם נצליח להוכיח כי התאונה נגרמה עקב התרשלות ומפגע בלתי צפוי שהיה מצוי באותו אזור, ולא רק כי האזור היה רטוב ומחליק, שכן אזור הבריכה מעצם טבעו הוא אזור חלק, ולכן מצפים מהאורחים סביבו ללכת בזהירות.

 

נפל באמבטיה ונחבל - אך ישלם למלון 2,500 שקל

בית המשפט השלום בירושלים דן בתביעה שהגיש אורח נגד בית מלון בטבריה, בה טען כי בעת שהוא התקלח באמבטיה בחדרו במלון, הוא החליק, נפל, ונחבל בגופו בחוזקה ממדף שיש שהותקן בסמוך לאמבטיה. בתביעה דרש האורח לקבל פיצוי מהמלון בטענה כי הוא אחראי לנזק שנגרם לו.

מים במקלחת? סיכון טבעי (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
מים במקלחת? סיכון טבעי(צילום: Shutterstock)
 

מנגד טען המלון כי אין כל יסוד לכך שהתובע נחבל מהמדף באמבטיה, וטענתו זו הועלתה על ידו לראשונה כשש שנים לאחר אותה תאונה, ובמסגרת התביעה שהגיש נגד המלון. עוד טען המלון כי אין כל תיעוד לכך שהתובע נפגע ממדף בגלל ההחלקה באמבטיה בכל המסמכים הרפואיים שהמציא.

 

בית המשפט החליט לדחות את התביעה וחייב דווקא את התובע לשלם למלון הוצאות משפט בסך של 2,500 שקל, לאחר שקבע כי התובע לא הוכיח את נסיבות התאונה ואת אחריות המלון לתאונה. עוד קבע בית המשפט כי מהתמונות שהוצגו בפניו עלה כי אותו מדף שממנו טען התובע שהוא נפגע, היה ממוקם בצד האמבטיה ומחוץ לגבולותיה ואינו מפריע לרחצה באמבטיה.

 

עוד ציין בית המשפט כי על מנת שהתובע יזכה בתביעתו, עליו להוכיח כי התאונה נגרמה לו בגלל סיכון בלתי רגיל שהיה על המלון למנוע אותו. בתוך כך, קבע בית המשפט כי מים המצויים באמבטיה הם סיכון טבעי רגיל, וסכנת ההחלקה מהם היא סכנה טבעית ורגילה, ועצם החלקתו של התובע באמבטיה, אינה מלמדת שבית המלון הפרת את חובת הזהירות שלו כלפיו.

 

מה עושים אם קרתה לכם תאונה במלון?

כאשר קרתה לכם תאונה בשטח המלון כתוצאה מהחלקה או מנפילה בגלל מפגע שהיה מצוי בשטח המלון או כתוצאה מכל דבר אחר, מומלץ לתעד (לצלם ולהסריט) את אזור התאונה מיד עם התרחשות התאונה, על מנת לטעון כי הימצאות המפגע בשטח היא שגרמה לכם לתאונה ולחבלותכם. ישנם אף מקרים, בהם מומלץ להגיש חוות דעת של מומחה בטיחות, על מנת להוכיח כי המפגע ממנו נפגעתם נבע מרשלנות ותחזוקה לקויה של המלון.

 (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

חשוב למסור הודעה בסמוך להתרחשות התאונה לגורמים המוסמכים במלון ולבקש לקבל עותק של דו"ח התאונה שימלא נציג המלון. כמו כן, במידה והיו עדים לתאונה אם אורחים של המלון או עובדים, חשוב לקחת מהם את הפרטים המלאים.

 

בנוסף, מומלץ לפנות לטיפול רפואי בסמוך לקרות התאונה, ולציין בפני אותו גורם רפואי מה גרם לכם להיפצע והיכן, ולשמור את אותו תיעוד רפואי. עוד כדאי לשים לב שאם הפציעה עצמה קרתה בתוך שטח המלון או בסביבה צמודה אליו, יכול להיות שכלל לא מדובר בשטח פרטי של המלון, אלא בשטח ציבורי והאחראית עליו היא הרשות המקומית בו המלון נמצא ולא המלון.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים