11 פרופסורים זכו בפרס ינאי למצוינות בטכניון
נשיא הטכניון אמר: "בטכניון של 2016 זוכי פרס ינאי הם מודל לחיקוי, כאשר צירוף המילים 'חתן או כלת פרס ינאי' הפך לתו תקן נחשק למצוינות בהוראה"
פרס ינאי למצוינות בחינוך האקדמי הוענק השבוע זו השנה החמישית ברציפות על תרומה משמעותית לקידום החינוך האקדמי בטכניון, "כאות הוקרה והערכה לחברי הסגל האקדמי, המהווים דוגמה בתרומתם המתמשכת להוראה וללמידה ובמאמציהם לחזק את המעורבות ואת תחושת השייכות של הסטודנטים לטכניון".
11 המרצים שזכו השנה בפרס הם:
פרופסור יוסי אברון – הפקולטה לפיזיקה
פרופסור רן אל-יניב - הפקולטה למדעי המחשב
פרופסור שלמה בכור – הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית
פרופסור יוסף בן אשר – הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל
פרופסור אילת ברעם-צברי – הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה
פרופסור-משנה מורן ברקוביץ – הפקולטה להנדסת מכונות
פרופסור מרק טלסניק – הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית
פרופסור דניאל לוין – הפקולטה להנדסה כימית ע"ש וולפסון
פרופסור אילן מרק – הפקולטה לכימיה ע"ש שוליך
פרופסור רוס פינסקי – הפקולטה למתמטיקה
פרופסור דני רז – הפקולטה למדעי המחשב
"זוכי פרס ינאי הם מודל לחיקוי, והם מבטאים את הקשר ההדוק בין הצטיינות בהוראה להצטיינות במחקר", אמר נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא בנאומו בטקס הענקת הפרס.
"פרס ינאי למצוינות בחינוך האקדמי נוסד כדי לשפר את איכות ההוראה בטכניון. השינוי הורגש כבר מהשנה הראשונה להענקתו, והוא הפך למותג ולשם נרדף למצוינות בהוראה. בטכניון של 2016 זוכי פרס ינאי הם מודל לחיקוי, כאשר צירוף המילים 'חתן או כלת פרס ינאי' הפך לתו תקן נחשק למצוינות בהוראה".
"הזוכים בפרס ינאי הם האור ההולך לפני המחנה. הם מופת לחברי הסגל ומושא לחיקוי", אמרה בטקס פרופ' חגית עטיה המשנה לנשיא הטכניון לעניינים אקדמיים. "זהו הפרס החשוב והמשמעותי ביותר הניתן בטכניון על הצטיינות בהוראה ועובדה זו ממחישה באופן מובהק וקונקרטי את החשיבות שהטכניון נותן להוראה".
יו"ר אגודת הסטודנטים עומר עמית אמר בטקס: "אינכם רואים בהוראה נטל, אלא הזדמנות. קשה ללמוד בטכניון. הסטודנטים בטכניון באים כדי ללמוד, לא כדי להעביר את הזמן או לְרצות את הוריהם. אתם הבנתם את הכוח שבידיכם ונתתם להם את הדבר הדרוש להם יותר מכל: השראה".
בשם זוכי הפרס נשא דברים בטקס פרופ' יוסי אברון מהפקולטה לפיזיקה שהכריז כי יקדיש את הפרס, 100 אלף שקלים, להקמתה של קרן מלגות לחרדים שיצאו בשאלה. הסכום ישמש לתמיכה בסטודנטים אלה בטכניון. "מדובר באחת האוכלוסיות המקופחות ביותר בארץ", אמר פרופ' אברון. "צעירים חילונים מגיעים לטכניון בדרך כלל עם בסיס-ידע ומוכנות. צעירים חרדים מגיעים עם ידע מועט - אבל זכאים לתמיכה כלכלית מהמדינה ומהטכניון. הדתל"שים החרדים קירחים מכאן ומכאן: אין להם השכלה ואין להם גב כלכלי. יותר מזה, רבים מהם נודו ממשפחותיהם בעקבות עזיבת הדת".
משה ינאי, חלוץ עולמי בתחום איחסון המידע, ביקש בתרומתו להחזיר מעט לטכניון כתודה והוקרה על הכלים-לחיים
שהמוסד העניק לו במרוצת לימודיו לפני 40 שנה. מפני שזכר את תקופת לימודיו כקשה, ולפרקים אפילו טראומטית, הוא החליט בעצה אחת עם נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא לתרום 12 מיליון דולר אשר יוענקו למרצים שהצטיינו בתחום ההוראה, ובכך יתרום גם לסטודנטים בטכניון. הפרס, בסך 100 אלף שקלים למרצה, יוענק במשך 20 שנה. "חשיבות הפרס היא בהפניית הזרקור על ההוראה והחינוך והבאתם לקדמת הבימה. המחקרים והפרסומים חשובים מאד אבל חשיבות ההוראה והחינוך ברמה האסטרטגית עולה עליהם. את דבריו הוא חתם במילות תודה לטכניון על שאפשר לו לתרום בחזרה לחברה בדרך ראויה ומשפיעה", אמר ינאי.