שתף קטע נבחר

מחירי המזון בעולם בשפל של 7 שנים

לאחר שב-2015 מחירי המזון בעולם חוו ירידות, 2016 ממשיכה את המגמה - וקובעת שיא שלילי מאז 2009 במדד המזון של האו"ם. ומה מצב ישראל?

רבות דובר על יוקר המחיה בישראל ועל גובהם של מחירי המזון בפרט. אך כעת מתברר שבניגוד למגמה הגוברת בכלכלה המקומית, דווקא בעולם המחירים הולכים ויורדים. בנתונים שפרסם הארגון למזון וחקלאות של האו"ם (FAO), ניתן לראות שבמהלך חודש פברואר מחירי המזון שמרו על המשכיות מהחודש הקודם, והיו נמוכים יותר ב-14.5% לעומת השנה שעברה - שיא שלילי מאז שנת 2009.

 

לכתבות נוספות בערוץ הכלכלה

מהיום: פיקוח על מחירי המזון במגרש ספורט בת"א

איך יכול להיות שהמחירים יורדים ויוקר המחיה ממשיך להכביד?

המחירים לא עולים. אז למה הכל יקר לי?

 

עוד הוסיף ה-FAO כי למרות שחלה עלייה במחירי השמן הצמחי והבשר, היא קוזזה בירידה במחירי הדגנים, הסוכר ומוצרי החלב. כך שבסופו של עניין מדד מחירי המזון של הארגון, המודד שינויים חודשיים בסלי מוצרי המזון השונים, הגיע לרמה ממוצעת של 150.2 בפברואר מול 150.0 בחודש ינואר, שכאמור, היה המדד הנמוך ביותר מזה 7 שנים.

 

       (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

יש לציין כי במהלך שנת 2015 מחירי המזון צנחו ב-19% - הירידה השנתית הרביעית ברציפות, וכאמור, בינואר נרשמה ירידה נוספת.

 

במקביל לחדשות הטובות של האו"ם, דווקא אצלנו לא מצליחים לראות את האור. במהלך חודש ינואר האחרון, אירגון ה-OECD פרסם כי רמת המחירים בישראל היא הגבוהה ביותר במדינות הארגון, לצד אירלנד. כמו כן, ישראל ראשונה ברגולציה על שוק המוצרים, ושנייה אחרי יפן ברמת המחירים ביחס לשכר. בנוסף, קלוד ג'ורנו, ראש דסק ישראל ב-OECD, ציין כי הפיתרון טמון בפתיחת המשק לתחרות מחו"ל, וקידום והפיכת הרגולציה לידידותית.

 

כתגובה לאותו פרסום של ה-OECD, התייחס דיוויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים לשעבר, ליוקר המחיה בכלל ומחירי המזון הגבוהים ואמר כי "אתגר משמעותי אחד שאנחנו ניצבים בפניו בחמש השנים האחרונות הוא המאבק ביוקר מחירי המזון. חשוב לומר שחוק המזון שנחקק לפני כשנה צריך להיות מיושם בקפידה כדי לאפשר לו לעבוד. בנוסף, צריך להיאבק בריכוזיות של הקמעונאים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים