שתף קטע נבחר

כולנו מאותו הכפר

באקדמיה לכדורסל בכפר הירוק משחקים יחדיו תחת מעטפת מקצועית של הפועל ת"א בנים להורים ממדינות זרות לצד עולים חדשים וצברים וערבים לצד יהודים ומציגים יחדיו דו קיום מושלם. צפו בכתבה

הכדורסל מחבר לעיתים בין עולמות שונים. על מגרש הכדורסל בפנימיית הכפר הירוק משחקים יחד עומר יאסו, בן העדה האתיופית שהגיע מבאר שבע, וותד עומר מג'ת שבמשולש, מתין אברזלו, בן להורים מהפיליפינים ויובל אדוסי, בן להורים מגאנה, מקסים סטפנסב, עולה חדש ממולדובה ודן איבניצקי ממודיעין. כולם תלמידי כיתות ט' שמשחקים באקדמיה לכדורסל של הפועל ת"א בכפר הירוק.

 

הם מתאמנים, לומדים וחיים יחד בתנאי פנימייה. מתחילים להתאמן בשש בבוקר בקור מקפיא לפני השיעור הראשון בבית הספר. אימון נוסף מתקיים אחר-הצהריים בקבוצת הפועל ת”א, שמשתתפת בליגה של איגוד הכדורסל. בכפר הירוק, שם הם לומדים ומתגוררים, יש מי שמפקח על התזונה והציונים בלימודים, והם מוצאים זמן גם לחיי חברה. כל השחקנים מעידים על רמת לימודים גבוהה בבית הספר בכפר הירוק. העובדה שכל אחד מהם הגיע מתרבות ודת אחרת לא מפריעה להם להיות חברים גם מחוץ למגרש. כולם גבוהים, משתוקקים להגיע ל-NBA, וחולמים להצליח בגדול.

 

"המטרה שלנו היא ללמד אותם להתמודד עם מצבי לחץ, עמידה במשברים ועם הריחוק מההורים. לחזקים שיעמדו במשימות, יש סיכוי להצליח” אומר המנהל המקצועי של הפועל ת”א/הכפר הירוק, נתי כהן, "הם מפתיעים אותי לטובה בהתנהגות הבוגרת. האקדמיה שהוקמה לפני שלוש שנים, זה המודל הטוב ביותר לקידום שחקנים צעירים, והיא מאפשרת לנו לפקח על האוכל בעזרת תזונאי, על השינה, הלימודים וההתקדמות באימונים. הכול מרוכז במקום אחד”.

 

"החיבור בין התרבויות הוא ייחודי ומאוד מסקרן”, הוסיף כהן, "עומר יאסו ומקסים סטפנסב מתנשאים לשני מטר, ויובל אדוסי הוא בעל נתונים אתלטיים שלא רואים הרבה בגילאי 15. אנחנו נותנים להם בפנימייה את הכלים הטובים ביותר להיות שחקנים טובים, אבל אם הם ייצאו כוכבי כדורסל? הרבה תלוי בהשקעה שלהם ובהתמודדות עם קשיים. וחוץ מזה, הכפר הירוק זו מסגרת חינוכית טובה, ואם לא כולם ייצאו כדורסלנים ברמה הגבוהה, לפחות הם ייצאו אזרחים מחונכים".

 

אדוסי הגנאי ואברזליו הפיליפיני, נולדו בארץ, והם שולטים היטב בשפה העברית. אדוסי אפילו קיבל שם עברי (יובל) והוא מאושר מכך. הפועל ת"א גילתה אותם בביה"ס רוגוזין בת"א. החלום שלהם הוא להגיע לליגה הטובה בעולם. עומרי יאסו התגלה בבני שמעון שבדרום.

 

חיבור ייחודי בין תרבויות (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
חיבור ייחודי בין תרבויות(צילום: עוז מועלם)

 

וותר עומר הוא בן למשפחה משכילה מג'ת. אביו מורה ומחנך, והוא תלמיד מצטיין בבית הספר. מדהים היה לשמוע שאת הציון המושלם 100 קיבל דווקא בתנ"ך. הוא חוגג חגים ישראלים, וכמו חבריו חולם להגיע ל-NBA.

 

"אני מקווה להיות הכדורסלן הערבי הראשון מג'ת שיגיע לליגת העל", אמר וותד, "מה שלא יהיה, כבר הרווחתי כי הלימודים באקדמיה הם ברמה גבוהה, ומקדמים אותי להפוך לאדם טוב. אם לא אגיע רחוק בכדורסל, לפחות למדתי בבית הספר מהטובים בארץ".

 

המעבר לפנימייה לא היה קל עבורו ועבור משפחתו: "אמא שלי בכתה כשעזבתי את הבית, אבל כדי להגשים חלום, צריך להקריב, והחלטתי ללכת על זה. חוץ מזה, כשהיא ביקרה בפנימייה היא הבינה שזה מקום נפלא”.

 

"אנחנו ההוכחה שאפשר לחיות בשלום ובדו קיום" (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
"אנחנו ההוכחה שאפשר לחיות בשלום ובדו קיום"(צילום: עוז מועלם)

 

על ההרמוניה עם חבריו לקבוצה הוסיף וותד: "החיים המשותפים בפנימייה בין יהודים, ערבים, גנאים, פיליפינים זה חיבור מדהים. אנחנו ההוכחה לכך שאפשר לחיות בשלום ובדו קיום בין כל הדתות. אנחנו מסתדרים כמו אחים. אני כערבי חוגג עם היהודים בפורים ובחנוכה, כמו כולם. בשנה שעברה התחפשתי ליהודי-דתי, אבל עדיין לא החלטתי למה אתחפש בפורים הקרוב".

 

יובל אדוסי: "החיבור בינינו הוא חוויה נפלאה. בשבועות הראשונים הייתי שקט וביישן, אבל הכדורסל גרם לי להיפתח לחברים. לכדורסל התחברתי בשכונה. אם הייתי נולד בגאנה, יכול להיות שהייתי הופך לכדורגלן, כי זה מה שמשחקים שם”.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
ילדי האקדמיה
צילום: עוז מועלם
מומלצים