שתף קטע נבחר

מחאת ילדי הגן שעומד להיסגר: נהר שלום הדתי ועומר החילוני רוצים ללמוד יחד

עיריית גבעת שמואל הודיעה כי בשל רצונה למנוע פגיעה בחינוך הממלכתי בעיר תיסגר בסוף השנה מסגרת משותפת ייחודית לפעוטות חילונים ודתיים. הילדים גויסו לקמפיין הצלה, ההורים זועמים: "חשוב שהם יהיו מעורבים מההתחלה"

"זה נהר שלום, וזה עומר. נהר שלום בקבוצת תפילה ועומר בקבוצת מפגש, והם אוהבים לשחק ביחד בכדור. אז למה ראש העיר רוצה לסגור להם את הגן?!". הורים לילדים חילונים ודתיים בגבעת שמואל קיבלו בשבועות האחרונים הודעה מהעירייה, שלפיה בסוף שנת הלימודים הנוכחית תיסגר מסגרת הלימודים המשותפת בגן "קשת" בעיר. בעירייה טוענים כי המהלך נועד למנוע פגיעה בחינוך הממלכתי-חילוני בעיר. מנגד, ההורים זועמים ומבהירים שלא ישלחו את ילדיהם למסגרת חינוכית אחרת, גם אם ייאלצו להעתיק את מקום מגוריהם.

 

בשנת הלימודים הנוכחית החלה לפעול בגן, שמלווה פדגוגית על ידי עמותת "צו פיוס", מסגרת של 27 ילדים חילוניים ודתיים בגילאי טרום-טרום חובה. בשנת הלימודים הבאה הייתה אמורה להיפתח מסגרת נוספת של גילאי טרום חובה, שאליה נרשמו כבר 25 ילדים. מטרת ההורים והעמותה, שפועלת בין היתר ליצירת פיוס והידברות בתוך הציבור היהודי בישראל, הייתה להמשיך ולהעלות את המסגרת המשותפת של שכבות הגיל.

מתוך קמפיין הילדים: נהר שלום ועומר (צילום: אסנת פלגר) (צילום: אסנת פלגר)
מתוך קמפיין הילדים: נהר שלום ועומר(צילום: אסנת פלגר)

בעיריית גבעת שמואל הודיעו כאמור להורים כי מתוך כוונה לחזק את החינוך הממלכתי בעיר התקבלה החלטה לסגור את המסגרת המשותפת לחילונים ודתיים. נופית לוי איתן, אם דתייה לבת בגן, אמרה בתגובה: "ילדיי הגדולים לומדים בחינוך הדתי, הבן שלי לומד בישיבה, אבל אנחנו גרים בעיר מעורבת מבחירה. היות וזה מרקם החיים בארץ, אנחנו רוצים שהילדים שלנו יהיו בחברה מעורבת מההתחלה ולא יסתכלו על הצד האחר והזר ויגלו אותו רק בצבא. 'קשת' היא אופציה מקסימה עבורנו וכל התקוות שתלינו בגן התממשו. אנחנו לא מעוניינים בחינוך מבדל ומפריד, ואנחנו שוקלים את צעדינו. יצער אותנו מאוד אם נצטרך להעתיק את מקום מגורינו בגלל זה".

 

יפעת בבלי, אם חילונית שבתה לומדת בגן, סיפרה: "אני ובעלי חילונים ולמרות זאת חשוב לנו מאוד שהילדים שלנו יכירו גם את הצד השני ויקבלו חינוך מעורב. אנחנו חיים בעיר הטרוגנית, יש פה חילונים ודתיים, וחשוב לנו שהם יתחנכו יחדיו ולא ייפגשו רק בגן המשחקים אחר הצהריים".

 (צילום: אסנת פלגר) (צילום: אסנת פלגר)
(צילום: אסנת פלגר)

 (צילום: אסנת פלגר) (צילום: אסנת פלגר)
(צילום: אסנת פלגר)

מיכל טל סוחר, חילונית שנשואה לדתי, נמנית עם מובילי מאבק ההורים. לדבריה, "המוטיבציה הגבוהה שלי נובעת מכך שאני החצי החילוני בזוג מעורב, ואני זקוקה לפתרון חינוכי שלא יתנגש עם הבית, שיוכל לחנך את הבת שלי שאורח החיים החילוני כמו גם אורח החיים הדתי שניהם טובים וראויים".

 

טל סוחר הסבירה כי למעט 20 דקות בתחילת היום שבהן התלמידים הדתיים מתפללים ולחילונים יש פעילות אחרת, שעות הלימודים משותפות. "ידוע שמרבית השכונות בגבעת שמואל סובלות בשנים האחרונות מתהליך עזיבה

של חילונים. אך ברצוננו להבהיר: קהילת 'קשת' רואה בעצמה בת ברית של הציבור החילוני בעיר, מעבר לכך שכחצי מאנשינו חילונים, חברי הקהילה מביאים עמם תפישת עולם ליברלית שמקדמת שוויון מגדרי, סובלנות, קבלת האחר ומתינות".

 

בשבוע האחרון פרסמו ההורים עצומה באינטרנט, שקוראת לעירייה לחזור בה מהחלטתה. "יוזמת החינוך המשותף חשובה לגבעת שמואל", צוין בעצומה. "זוהי דרך מתבקשת להפגיש בין חילונים לדתיים בצורה בלתי אמצעית, ולמתן תהליכי עזיבה חילונית והתבדלות. אנו לא מקבלים את ההתנהלות האגרסיבית של העיריה, שמתנכרת להבטחותיה ומפקירה את תושביה".

 

מעיריית גבעת שמואל נמסר בתגובה: "עיריית גבעת שמואל והעומד בראשה שמו למטרה לחזק ולהשביח את החינוך הממלכתי בעיר, ולאור מטרה עיקרית זו נבחנים הדברים. עיריית גבעת שמואל נענתה לרצון שעלה מצד כמה תושבים ופתחה בשנה שעברה גן קשת. בפועל, פתיחתו של גן קשת הביאה לסגירתו של גן ממלכתי חילוני בעיר, ועל-פי בדיקות אף עתיד לצמצם את מספר התלמידים בכיתות בבית הספר הממלכתי היסודי. מטעמים אלה החליטה העירייה כי בהסתכלות עירונית רחבה, מסלול קשת אינו מתאים לגבעת שמואל, שכן מרבית הנרשמים אליו הם תלמידים מהחינוך הממלכתי, מה שבהכרח מצמצם את כמות התלמידים בחינוך הממלכתי במקום להעצים אותו. פועל יוצא זה עומד בסתירה מוחלטת למדיניות העירייה ומסר זה הועבר להורים בפגישה עם ראש העיר יוסי ברודני ומנהלת אגף החינוך בעירייה אירנה גביזון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסנת פלגר
נהר שלום ועומר. רוצים ללמוד יחד
צילום: אסנת פלגר
מומלצים