שתף קטע נבחר

נצחון השוקולד!

השאלה האם שוקולד טוב הוא רע לבריאות נחקרת כבר עשרות שנים, והנה התשובה החדשה והמשמחת: אכילת שוקולד פעם בשבוע עושה פלאים למוח

בשלהי שנות השבעים, החל הפסיכולוג מריל אליאס לעקוב אחר היכולות הקוגניטיביות של למעלה מ-1000 איש ברחבי ניו יורק.

המטרה הראשונית שסימן לעצמו הייתה למצוא את הקורלציה שבין לחץ דם ותפקוד מוחי.לאורך השנים, המחקר התרחב ובחן גם את הקשר לבעיות לב, סכרת, השמנת יתר ועישון. כל אלו, לא רמזו על כך שהמחקר ארוך השנים, יוביל, בסופו של דבר לשוקולד.

 

בימים אלו, 40 שנה מאוחר יותר, השורה התחתונה הגיעה דווקא למאכל הפופולארי. במהלך השנים, הבין אליאס שאחת השאלות שיש לשאול את המשתתפים במחקר קשורה לתזונה שלהם. בעיקר כשלאורך אותן שנים גברה ההבנה על השפעת המזון על התפקוד שלנו.

העובדה שהייתה באמתחתו כמות גדולה כל כך של נחקרים רק הועילה להזדמנות לבדוק את טיב ומהות ההחלטות של אנשים על אופן האכילה שלהם.

"גילינו שאנשים שאוכלים שוקולד לפחות פעם בשבוע, נוטים להציג תפקוד קוגניטיבי טוב יותר", הצהירו אליאס ושותפיו. "זה מדהים שהיתרונות של השוקולד מסייעים בכמה אפיקים קוגניטיבים".

 

הממצאים אשר התפרסמו לאחרונה מגיעים אחרי ממצאים אחרים שהוכיחו לאורך השנים, כמה יתרונות בריאותיים שיש לאכילת שוקולד, אך הפעם, הצליחו להוכיח שלמאכל האהוב ישנה השפעה חיובית משמעותית על תפקוד המוח שלנו.

אחת הבדיקות שעשו הייתה לגבי תדירות אכילת השוקולד. בדקו את ההבדלים של התפקוד הקוגניטיבי בין אלו שאכלו פעם בשבוע, ואלו שאכלו פחות מפעם בשבוע. גם אחרי שסייגו אלמנטים כמו גיל, חינוך בעיות לב והרגלי אכילה שונים, התוצאות היו עדיין משמעותיות.

 

משפיע באופן ברור על היכולות הקוגניטיביות שלנו. שוקולד
משפיע באופן ברור על היכולות הקוגניטיביות שלנו. שוקולד

 

במונחים מדעיים, אכילת שוקולד הוכחה כמשפיעה על זיכרון חזותי-מרחבי זיכרון עבודה, סריקה ומעקב, חשיבה מופשטת מנטלית ועוד.בבדיקה השנייה שנעשתה על פי ממתאי המחקר ניסו לבדוק האם אכילת שוקולד משפיעה על היכולת הקוגניטיבית, או שאולי להיפך. אולי בעצם אנשים שיש להם מלכתחילה יכולת קוגניטיבית גבוהה יותר נוטים לאכול יותר שוקולד. "זה קשה לנתח", אמר אליאס, "אבל לפי הבדיקה שלנו, השוקולד הוא שהשפיע על היכולות הקוגניטיביות ולא היכולות הקוגניטיביות הן שהובילו לאכילת השוקולד".

 

מדוע בעצם, אם כך, משפיעה אכילת השוקולד באופן חיובי כל כך על התפקוד המוחי שלנו? לחוקרים היה קשה לקבוע במדיוק, אם כי העלו מספר השערות. הם הבינו, למשל, שהקקאו שבשוקולד, הוא שמשפיע באופן חיובי על היכולת הקוגניטיבית. הסברה הייתה שאכילת קקאו מעודדת את העברת הדם למוח מה שמעלה ומועיל לתפקוד שלו. בשוקולד יש גם מטילקסטינים, חומרים אשר כבר הוכחו כמסייעים לרמות הריכוז שלנו.

 

לאורך השנים כבר היו סברות ומחקרים שהעידו על השפעה חיובית של שוקולד, אבל הפעם ישנה הוכחה של ממש כאשר חוקרים הצליחו לצפות במספר רב של נחקרים לאורך שנים ארוכות ולזהות השפעה מיידית.

 

לאליאס חשוב לסכם ולציין שהמחקר רחוק מלהסתיים, וכמה אלמנטים משמעותיים טרם נבחנו. "אנחנו יכולים להעיד שכמויות קטנות של שוקולד מסייעות ומהוות יתרון, כל עוד הן נצרכות במסגרת של תזונה בריאה ומאוזנת, ועדיין, עלינו לבחון את ההבדל בין צריכת שוקולד מריר לעומת חלב, וההשפעה של אכילה מופרזת של שוקולד".

 

ועד אז, נגסו ותהנו.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שוקולד. טוב לבריאות
צילום: shutterstock
מומלצים