שתף קטע נבחר

מנסים לשפר תדמית: הושקה שדולה לקידום מעמד הכנסת

בבית הנשיא הוכרז על הקמת שדולה להשבת אמון הציבור בפרלמנט הישראלי. "אישים מובילים בחברה מכל השכבות והמגזרים אינם מוכנים להיות חלק מהכנסת"

השקת השדולה לקידום מעמד הכנסת, היום ()
השקת השדולה לקידום מעמד הכנסת, היום

נלחמים בתדמית הבעייתית של בית המחוקקים: בבית הנשיא בירושלים הושקה היום (ג') השדולה לקידום מעמדה של הכנסת. מדובר ביוזמה של ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד), שהקים את השדולה לאחר שבשנים האחרונות איבדה הכנסת מיוקרתה לנוכח התנהגות נבחרי הציבור במשכן ומחוצה לו.

 

שטרן צירף ליוזמה חברי כנסת נוספים ובכללם אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו), שתשמש עמו כיו"ר משותף, יו"ר ועדת האתיקה יצחק וקנין (ש"ס), וכן יו"ר ועדת הכנסת ח"כ דוד ביטן (הליכוד) ויו"ר ועדת הקליטה ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד), שיכהנו גם הם כראשי השדולה.

 

יושבי ראש השדולה ציינו כי קיים צורך בשיפור תדמיתה הציבורית של הכנסת, שגם משפיעה באופן מסוים על תפקודה. בהודעה משותפת הדגישו הח"כים כי "זה אף משפיע על היחס של העם בישראל לא רק לכנסת אלא גם לתוצרי הכנסת, שהם מלאכת החקיקה והפיקוח על עבודת הממשלה. הדבר בא לידי ביטוי משמעותי מהיעדר מוכנות בקרב אישים מובילים בחברה הישראלית מכל השכבות והמגזרים מלרצות להיות חלק במשכן".

 

היוזמה התגלגלה לפני כמה שבועות עם פנייה של שטרן ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, וזה נתן את ברכתו והביע נכונות לתמוך בהקמתה ופעילותה של השדולה. פנייה דומה נעשתה גם לנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, שבימיו כיו"ר הכנסת פעל רבות לשמירה על מעמדה, והוא אף הביע נכונות לארח את השקת השדולה בבית הנשיא. "נשיא המדינה הוא האישיות הבכירה בקרב אזרחי ישראל, ולכן היה חשוב לנו שהשדולה תושק בבית הנשיא", אמר שטרן. "השקתה של שדולה בבית הנשיא היא צעד חריג מאוד ומהווה עדות לחשיבות הגדולה שהנשיא רוחש לנושא".

 

שטרן אמר לריבלין במעמד ההשקה כי "זה לא אירוע רגיל ששדולה נפתחת בבית הנשיא. לא הופתענו שהסכמת כיוון שאנחנו זוכרים את הרגישות שלך למעמדה של הכנסת, ללא קשר למה מייצג כל חבר כנסת, ללא

הבדל בין זהות פוליטית, מגדרית, עדתית ודתית. בעניין הזה היית ונשארת סמל עבור כולנו. לכן היה אך טבעי מעבר לתפקיד הרם שאתה נושא בו, גם מתוקף אישיותך, שתכבד אותנו בדאגה המשותפת שלנו למעמדה של כנסת ישראל".

 

הנשיא ריבלין אמר כי הוא חש הזדהות רבה והבנה גדולה לדברים כפרלמנטר בעל ניסיון של שנים רבות. "מעמדכם רם ממעמדי, חבריי", אמר הנשיא. "אתכם בחר הציבור, ואין רם מהציבור. אני יודע כמה אתם רואים בכנסת שליחות ועד כמה חשוב לכם להאדיר את שמה. אני אעמוד לצדכם בכל שלב שתבחרו".

 

הוא הוסיף כי "הריבון במדינת ישראל הוא העם, לעם יש רק נציגות אחת והוא מקיים אותה במשאל עם - בבחירות. היחידים שנבחרו ישירות על ידי העם זה לא הנשיא, ראש הממשלה, השרים, מבקר המדינה או בית המשפט העליון אלא אותם 120 חברי כנסת שנבחרו על ידי העם. מובן שבמשטר דמוקרטי-פרלמנטרי נבחרי העם בוחרים את הממשלה, לא כדי לאפשר לה למשול אלא כדי להבין שלא זכותה למשול אלא חובתה למשול".

 

ח"כ לוי-אבקסיס אמרה כי "רוב העבודה נעשית מאחורי הקלעים, בוועדות, בדיונים ממושכים, הרבה פעמים תוך עימותים עם פקידי הממשלה ונציגי משרד האוצר על נושאים מהותיים לכל אחד ואחת מאיתנו. חבריי ואני נמצאים שם בכל יום, נלחמים על האינטרס הציבורי, מבקרים ומפקחים על פעולות הממשלה ומשרדי הממשלה, כי בסוף מי ששולח אותנו בכל בוקר לעבודה זה הציבור – וחשוב שהציבור יהיה חשוף גם ובעיקר לצדדים האלו של הכנסת".

 

ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) ציין כי "אחד הדברים שאני אומר לנו, אני לא מציע להיות השדולה המטיפה בשער כי זה מכלול של דברים. יש פעילות של חברי כנסת שאין להם יכולות ורבליות אבל הם אנשי מעשה. אם הוא לא עומד על כיסא במליאה ומאיים שהוא ידקור את עצמו הוא לא ייכנס למדיה. השיח הראשון שלנו אחרי הנשיא צריך להיום עם יו"ר הכנסת שהוא צריך להיות המגן של הבית ושומר החותם. הוא ידיד אישי שלי ואני לא בטוח שהוא עושה את זה תמיד. זה לא פשוט להתעמת בכנסת כשיש לך שאיפות פוליטיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים