שתף קטע נבחר
 

לאן והאם הוואטסאפ שלכם נעלם?

מעדיפים להתכתב דרך יישומון וואטסאפ? כדאי שתשקלו מה לכתוב ואם בכלל לשלוח דרכה הודעה. מתברר שגם לאחר שמחקתם את היישומון ממכשירכם, ההודעות נשמרות על שרתי החברה ועל מנת שהחברה תהיה רווחית - היא גם מוכרת את המידע לחברות פרסום. צפו בראיון באולפן ynet

מחקתם את וואטסאפ מהסמארטפון וחשבתם שההודעות נעלמו יחד עם היישומון? אתם טועים. אמיר כרמי, מנהל טכנולוגיות בחברת eset מספר בראיון לאולפן ynet שאמנם על פי הצהרות רשמיות, ההודעות מגובות למשך חודש בשרתים ואז אמורות להימחק, אבל בשביל לממן את היישומון - כנראה שתוכן ההודעות מועבר לחברות פרסום: "את הרווחים שלה היא כנראה עושה על ידי פרסום ממוקד, שדורש בעצם לדעת אילו הודעות אותו אדם שולח ואילו הודעות הוא מקבל". צפו בראיון:

 

מגישה: אלכסנדרה לוקש, תחקיר והפקה: זהבית שאשא והדר ספורמס

 

עוד מוסיף כרמי בראיון: "המכון הטכנולוגי של ארצות-הברית דרג את וואטסאפ במקום השני מבין האפליקציות הלא בטוחות. מאוד קל לפרוץ את ההודעות ולנטר את המידע שאני מעביר בהן. אין ברירה מלהשתמש באפליקציה הזו, כי הרוב יודעים ומכירים רק אותה, אבל אנשים שקצת יותר מודעים לפרטיות, בדרך כלל משתמשים באפליקציות בטוחות יותר, כמו טלגרם".

 

ההודעות נשמרות בשרתים של וואטסאפ למשך חודש או עד שהן נקראות על ידי הנמען שלהן. אם ההודעה נשלחה ברשת wifi אפילו יותר קל לנטר אותה מאשר אם נשלחה באמצעות האינטרנט הסלולרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעבירים את ההודעות שלכם הלאה
מומלצים