שתף קטע נבחר

כמו פופאי: כופתאות תרד

לא על המצה לבדה: למה שתתקעו בפסח עם המתכונים המשעממים הרגילים? רותי קינן מזמינה אתם לצאת מהקופסה, לחשוב באופן יצירתי ולהכין כופתאות תרד שיעשו לכם חג שמח

כופתאות תרד

המצרכים (ל-8 מנות):

600 גר' תרד טרי

350 גר' גבינת ריקוטה

3 ביצים

75 גר' גבינת פרמזן מגוררת

6 כפות קמח מצה

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

50 גר' חמאה, מומסת

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים כ-2 ליטרים מים, מוסיפים את התרד ומבשלים כ-3 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים. סוחטים את התרד היטב עד שהוא כמעט יבש וקוצצים דק.
  2. מניחים את התרד הקצוץ בקערה. מוסיפים את גבינת הריקוטה, הביצים, חצי מגבינת הפרמזן, 4 כפות מקמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב. ומצננים במקרר חצי שעה.
  3. מניחים את קמח המצה שנותר בצלחת עמוקה. מרתיחים 3 ליטרים מים. צרים מהתערובת כופתאות בגודל אגוזים גדולים או ביצים קטנות. התערובת רכה מאוד וזה בסדר. יש לטבול כל כופתה בקמח, לנער מעט ולהחליק מיד למים.
  4. מבשלים את הכופתאות במחזורים, 5 בכל פעם. הן ישקעו תחילה במים ויצופו תוך דקה. מבשלים 5 דקות ומוציאים בכף מחוררת. מניחים על מגבות נייר לספיגת המים העודפים.
  5. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים תבנית רחבה בחמאה ומסדרים את הכופתאות בתבנית, אפשר כשהן חופפות מעט זו לזו. מטפטפים עליהן את החמאה המותכת ומפזרים את גבינת הפרמזן שנותרה. אופים כ-10 דקות או עד שהגבינה מותכת וזהובה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כופתאות תרד כשרות לפסח
צילום: ירון ברנר
מומלצים