שתף קטע נבחר

מי מרוויח 35 אלף שקל בהיי-טק?

סיכום נתוני חברות השמה להיי-טק מגלים ירידה במספר המשרות החדשות שנפתחו בענף ברבעון הראשון - לצד עלייה במשך הזמן הממוצע לאיוש משרה. באילו ענפים חל קיפאון ומי נהנים עדיין מרמות שכר גבוהות?

ההאטה בענף ההיי-טק נמשכת: מספר המשרות החדשות שנפתחו בענף ברבעון הראשון של השנה ירד ב-6%. כך עולה מנתוני אתוסיה, חברת ההשמה בתחומי הייטק, ביוטק ובכירים. ההאטה בגיוס עובדים נרשמה בעיקר במשרות מטה, תפעול, רכש ומכירות, וכן בתחום משרות בכירים.

 

בחברה הבחינו כי ברבעון שהסתיים לא הייתה עלייה בביקוש בתחום ניהול מכירות, ניהול שיווק, בכירים ופיתוח עסקי. "בתחום ההיי-טק, המתאפיין בעלייה מתמדת בביקושים, פירושו של קיפאון הוא ירידה", מסבירים שם. לעומת זאת - המשיכו הביקושים הגבוהים למהנדסי תוכנה בתחומי הסייבר, ה-Web והמובייל.

 

ואילו משרות מחכות לכם בהיי-טק? צפו בסקירת דרושים

 

בחברה מאבחנים גם עלייה במשך הזמן הנדרש לגיוס עובדים, כאשר זמן הסגירה של משרה התארך משישה שבועות לשמונה שבועות. עוד עולה מהנתונים, כי אחוז הגיוסים החדשים מתוך סך כל העובדים ירד ל-3.7% ברבעון הראשון, לעומת 4.6% ברבעון המקביל אשתקד. 

 

"תפקידי הפיתוח הם הקטר של ההיי-טק ובהם לא רואים כל פגיעה, לא בביקושים לעובדים ולא בזמני סגירת המשרות", מסר מנכ"ל אתוסיה, אייל סולומון. "אין ספק שנתוני הרבעון הראשון מצביעים על התארגנות מחדש וייתכן שהחברות קיבלו הנחיה מהמשקיעים להתחיל בתהליכי התייעלות. אלא שהארגונים לא נוגעים עדיין בליבה: הם מורידים הילוך בקצב גיוס מועמדים בתפקידי מטה, תפעול ומכירות, אבל ממשיכים לגייס במלוא המרץ בתחום הפיתוח".

 

מפתחי סייבר הרוויחו 35 אלף שקל

עם זאת, הירידה בביקושים וההתארכות סגירת המשרה לא השפיעו על רמות השכר בענף עד כה. כך למשל, בתפקידי פיתוח תוכנה נרשמו עליות של 1.1%, בפיתוח למובייל - של 1.2%, בניהול מכירות - של 1.8% ובפיתוח עסקי עליות של 1.9%. סולומון מסביר כי את ההשפעה על השכר אפשר יהיה לראות רק בסוף הרבעון השני או בשלישי, וגם אז באחוזים בודדים בלבד: "יהיו פערים בזמני התגובה בין המגמה לביקושי עובדים ובין מגמות השכר. 


ביקוש עובדים לעומת רבעון קודם

ביקוש עובדים לעומת רבעון קודם
תפקיד מגמת ביקוש מגמת שכר
פיתוח תוכנה 1.2% 1.1%
פיתוח למובייל 1.7% 1.2%
פיתוח לאינטרנט 1.1% 0.9%
פיתוח חומרה 1% 1%
בדיקות תוכנה 1% 1%
טכנולוגיות מידע 1.6% 1.4%
ניהול מכירות 0% 1.8%
ניהול תפעול 0.4% 0%
ניהול שיווק 0% 1%
פיתוח עסקי 0% 1.9%
 

(מקור: אתוסיה)

 

כך או אחרת - בחברה סבורים כי למפתחים בתחומים בתעשיות הרותחות הקלאסיות: הסייבר, ה-Web, המובייל וה-IOT (האינטרנט של הדברים) אין סיבה לחשוש לשכרם שכן הביקושים ממשיכים לעלות. בתוך כך, ארכיטקט תוכנה או מפתח בתחום הסייבר הרוויח ברבעון האחרון 35,000 שקל בחודש בממוצע.

 

ברקע לנתונים אלו מציינים באתוסיה כי בחודשים ינואר ופברואר נרשמו אמנם מספר אקזיטים גבוה מצד חברות ישראליות וכי יותר מ-30 חברות גייסו יותר מ-10 מיליון דולר ברבעון. עם זאת מזכירים בחברה את הפיטורים הנרחבים בחברות גדולות ובמימדים משמעותיים לעומת היקף הפיטורים אשתקד. כך למשל סגירת מרכז הפיתוח של חברת NXP בישראל, סגירת פעילות האונליין של חברת ARTIZONE, וכן הפיטורים בחברות קוואלקום,VERINT ו-ARRIS.


ממוצע שכר לעובדים בעלי ניסיון (בתפקידים לא ניהוליים)

ממוצע שכר לעובדים בעלי ניסיון (בתפקידים לא ניהוליים)
תפקיד שכר
ארכיטקט תוכנה 35,000 שקל
מפתח בתחום הסייבר 35,000 שקל
Data Scientist 34,000 שקל
מהנדס Asic/VLSI 30,000 שקל
 

(מקור: אתוסיה)

 

אז האם מדובר בנתונים זמניים או בהיפוך מגמה? סולומון סבור כי ייתכן שמדובר בתיקון טכני לעליות החדות שהיו בשנתיים האחרונות. "אחת האפשרויות היא שמדובר בצעדים זהירים של השוק, שמוכיח את עצמו כאחראי יותר ונעדר מאפיינים בועתיים", הוא אומר.

 

"החברות מסתכלות סביב, רואות את גל הירידות שהכה בשווקים העולמיים, ירידת מחירי הנפט, חולשת הכלכלה הסינית וניצני העלאת הריבית – ומסיקות שזרם ההשקעות עלול להיעצר", הוא מוסיף. "ייתכן שמדובר בסוג של התאמה למצב הריאלי של השווקים, אבל יש סבירות שזו תגובה מאוחרת של השוק המקומי למצב הדולר, המצב הגיאופוליטי בסביבתנו והמשבר באסיה".

 

"העובדים נהנים מהתחרות"

נתוני חברת ההשמה להיי-טק Jobinfo מגלים כי תמונת מצב יותר טובה, לפיה ברבעון הראשון נרשם זינוק של 34% במספר המועמדים שסירבו להצעות עבודה בשל הצעה כספית גבוהה יותר שקיבלו מחברה אחרת. אילנה אחימאיר, מנכ"לית החברה, מציינת כי "שוק העבודה גועש והחברות נמצאות במעין 'מרוץ למועמד הטוב ביותר'".  

 

בחברה מציינים כי "בשל הביקוש הגובר לעובדים מיומנים בתחום ההיי-טק – מועמדים רבים מחפשים לשפר את תנאי ההעסקה שלהם באמצעות מגוון הטבות ופינוקים בכל הנוגע לתנאי העבודה. בנוסף, השכר המוצע לטאלנטים בעלי ניסיון בתחומים מסוימים עשוי לזנק מעל הסכומים המקובלים בשוק.

 

בין שיאני השכר לפי נתוני החברה כלולים מפתחי סייבר - שמרוויחים כ-25-30 אלף שקל ברוטו לחודש, כאשר טאלנטים עשויים להשתכר גם 35-40 אלף שקל בחודש. "מדובר באחד התחומים הכי חמים בשוק ההיי-טק המקומי והעולמי בשנתיים האחרונות", מסבירים בחברה, "ההשקעות בחברות בתחום גדלות, ובהתאם לכך גם הביקוש לעובדים. החברות מחפשות בנרות חוקרי אבטחת מידע מנוסים, כאלה ש"נושמים" את האינטרנט ובעלי הבנה מעמיקה של הרשת".

 

בתחום תוכנה ואינטרנט התפקידים המבוקשים לפי החברה הם Full Stack Developer - מפתחים השולטים במספר שפות תכנות כגון PHP, HTML, CSS, JavaScript ובעלי ניסיון בעבודה עם מאגרי מידע. בתחום זה יכולים מפתחים מנוסים להגיע לרמות שכר של 22-24 אלף שקל ברוטו לחודש, כאשר אם העובד שולט בשפות מבוקשות וחדישות הוא יכול להגיע גם ל-28 אלף שקל בחודש.


שכר בהיי טק רבעון ראשון 2016 (משכורת חודשית ברוטו באלפי שקלים)

שכר בהיי טק רבעון ראשון 2016 (משכורת חודשית ברוטו באלפי שקלים)
תפקיד 3-5 שנות ניסיון

מהנדסי ווריפיקציה

22-25

FPGA

20-22

ASIC

24-27

BACKENDS

23-26

מהנדס RT

23-25

 

תפקידים בולטים נוספים הם DevOps - בו השכר נע בין 32 ל-34 אלף שקל בחודש, וכן מפתחי מובייל IOS/Android – ששכרם מגיע ל-28-30 אלף שקל בחודש, בעיקר על רקע מחסור במומחים בתחום. מומחי UX בעלי ניסיון בתכנון ועיצוב ממשק משתמש עם תואר בהנדסת אנוש יכולים להגיע לשכר של 30-35 אלף שקל לחודש, אולם בתפקידים זוטרים יותר כמו מעצב גרפי או איש UI נעות רמות השכר סביב 15-20 אלף שקל בחודש. Data Scientist בעלי ניסיון יכולים להגיע לשכר של של 25-27 אלף שקל לחודש.

 

בתחום החומרה לא אבחנו בחברה שינויים משמעותיים בביקוש לעובדים ברבעון הראשון לעומת הרבעון האחרון של 2015. "מזה זמן מה אנחנו עדים למחסור במהנדסי ווריפיקציה, ASIC, FPGA, BACKENDS ובמהנדסי RT- הן LINUX KERNEL והן FIRMWARE בעלי ניסיון", מציינים בג'ובאינפו.


שכר בהיי טק רבעון ראשון 2016 (ברוטו לחודש באלפי שקלים)

שכר בהיי טק רבעון ראשון 2016 (ברוטו לחודש באלפי שקלים)
תפקיד 3-5 שנות ניסיון
Full Stack Developer

22-24, 24-28

DevOps

32-34

מפתח מובייל IOS

28-30

מומחה UX

30-35

מפתחי WEB

18-22

Data Scientist

25-27

חוקר אבטחת מידע

25-30

"טאלנט" - 35-40

 

"תחום החומרה ידע ירידות משמעותיות בביקוש לעובדים בהמשך למיזוגים רבים ולירידה בהשקעות שמנעו צמיחתם של סטארטאפים חדשים תחום. החברות לא מתפשרות ודורשות שהמועמדים יהיו בעלי תארים מהאוניברסיטה. מנגד, סטודנטים המודעים למצב השוק זונחים את לימודי הנדסת האלקטרוניקה לטובת מדעי המחשב. כמו כן, האופי בתחום זה שונה ויציב יותר, ועובדים לא נוטים להחליף מקום עבודה כל שנתיים-שלוש כמו בתחום התוכנה".

 

שרית מלכה-ליברמן, דירקטור השמות ב-Jobinfo, מציינת כי רבים מהמועמדים הנחשבים טאלנטים מובילים בתחומם מציגים למעסיק הפוטנציאלי דרישות כגון עבודה מהבית יום בשבוע, שבוע עבודה בן 4 ימים שיאפשר להם לשלב לימודים, או פעילות אחרת להתפתחות אישית. לדבריה, "יש כעת מודעות גבוהה יותר ל-Work Life Balance".

 

היא מוסיפה כי מועמדים רבים הופכים בררניים יותר, וחלקם אף מוותרים על משרות לפי אופי העבודה בחברה שבה מדובר. "בהשוואה לשנים קודמות יש הרבה יותר 'פינוק' אצל המועמדים הטובים, ומורגש הרצון שלהם להישאר בקרבת מקום המגורים ולא להתאמץ. למשל, מועמדים טובים מאזור תל-אביב לא רוצים לצאת מהעיר, רוצים להגיע עם אופניים לעבודה וכו'", מציינת ליברמן ומספרת כי הנושאים הללו עולים מצד המועמדים בתהליך הגיוס".


פורסם לראשונה 31/03/2016 17:53

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים