שתף קטע נבחר

מוניקה לווינסקי: "הייתי קורבן של שיח אלים"

היהודייה-אמריקנית שניהלה רומן עם נשיא ארצות הברית לשעבר נאבקת כיום בבריונות ברשת. בכנס שהתקיים בארץ ניהלה לווינסקי את הפאנל "כיצד משנים את השיח". אחת המשתתפות: "דעות קיצוניות מקבלות במה בתקשורת"

 

לווינסקי. "בריונות רשת ושיח של דו-קיום מבוססים על מילים" (צילום: ענת מוסברג) (צילום: ענת מוסברג)
לווינסקי. "בריונות רשת ושיח של דו-קיום מבוססים על מילים"(צילום: ענת מוסברג)

"בריונות רשת ושיח של דו-קיום מבוססים על מילים. אני הייתי קורבן של מילים ושיח אלים בשנות ה-90, ומי שלא יודע למה אני מתכוונת שלא יעשה גוגל". מוניקה לווינסקי, שנשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון ניהל עמה רומן, הנחתה היום (ד') פאנל תחת הכותרת "כיצד משנים את השיח" בכנס under 30 של המגזין פורבס.

 

לווינסקי התייחסה בדבריה לפעילות החברתית שלה במלחמה נגד בריונות רשת ולתופעת השיימינג. בפאנל היא שוחחה עם מוריה רוזנברג, פעילה בארגון "יאללה" המחבר בין צעירים מהמזרח התיכון ומאפריקה, ועם מוחמד נאסר א-דין מארגון "זרעים של שלום", על יצירת שיח של דו-קיום ברשת ובמפגשים אישיים. "ככל שהחדשות אלימות יותר כך הן מוכרות ומביאות רייטינג, וזה מביא לכך שדעות קיצוניות מקבלות במה בתקשורת", אמרה רוזנברג. "'יאללה' יוצר מרחב וירטואלי לצעירים מהמזרח התיכון ומאפריקה שבו הם יכולים ליצור דיאלוג ביניהם, בלי המנהיגים".

 

לווינסקי שאלה את השניים כיצד השפיעו האירועים האחרונים על השיח בין העמים, ושניהם הסכימו כי השיח החברתי הקצין בתקופה האחרונה. "יש צעירים פלסטיניים שגילו דרכים אלימות חדשות לפעול, והם פועלים כיחידים", אמר נאסר א-דין. "כארגון אנחנו לא נוקטים עמדה פוליטית אלא מעודדים את המשתתפים שלנו לגלות אמפתיה לצד השני".

 

נאסר א-דין הוסיף שכאשר הוא החל להשתתף במפגשי דו-קיום לפני כ-15 שנה, הדרך היחידה לשמור על קשר הייתה טלפונית, לעומת האפשרויות שמציעות כיום האפליקציות והרשתות החברתיות. "מצד שני, השיח אלים יותר. אנשים

משתפים מאמרים להוכיח את עמדתם וזה מזמין תגובות חריפות. אנחנו מעודדים את המשתתפים להעריך את המפגש פנים מול פנים ושפייסבוק ישמש לשמירה על קשר ושיתוף תמונות - ולא לשיח פוליטי".

 

בכנס שהתקיים בתל אביב ובירושלים משתתפים כ-600 צעירים מכל העולם. רנדל ליין, העורך הראשי של פורבס, אמר כי לא היו לו כל התלבטויות אם לקיים את הוועידה בישראל, למרות העיתוי הרגיש מבחינה ביטחונית. "אנחנו כאן כדי להיות חלק משינוי חיובי ולהגביר את הטוב המשותף", אמר ליין. "המודל של הוועידה מבוסס על דו-קיום ויצירת חיבורים עסקיים ואנושיים שכולם יכולים ליהנות מהם. אם מכירים זה את זה ועושים עסקים ביחד, זה יעזור לכולם לחיות כאן, לפרנס את המשפחות שלהם ושדברים טובים יצאו מהמקום הזה".

 

בניגוד לאמנים ולחברות בינלאומיות שנתקלים בהתנגדות מתנועת ה-BDS, ליין אומר שפורבס לא קיבל פניות מתנועות החרם להימנע מהגעה לישראל. "היה ביקוש גבוה לוועידה, ועבור שני-שלישים מהמשתתפים זו הפעם הראשונה שהם בישראל והחוויה שלהם מדהימה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענת מוסברג
מוניקה לווינסקי
צילום: ענת מוסברג
מומלצים