פסח טבעוני: בטטות קטנות בחמאת אגוזים וזוקיני
למי שטרם התנסה בהכנת חמאת אגוזים בבית, מזומן כאן גן עדן של ממש - קלייה קצרה בתנור וטחינה במעבד מזון תייצר לכם חמאת בוטנים, קשיו, לוז - כיד הדמיון הטובה עליכם. לבסיס הזה אתם מוסיפים ירק עונתי, בדיוק מה שהבטטות צריכות כדי להשלים את טעמן המתוק
מיני-בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז, זוקיני ושום ירוק
המרכיבים ל-12 בטטות:
12 בטטות קטנות, שטופות היטב על קליפתן
100 גרם אגוזי לוז טבעיים
1/2 זוקיני גדול, מגורד על פומפיה גסה
3 שיני שום + גבעול של שום ירוק, קצוצים (כשאין - אפשר להסתפק ב 1-2 שיני שום יבש)
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
חופן קטן של עלי נענע טריים, קצוצים
שמן זית
מלח ים
להגשה:
מעט אגוזי לוז טבעיים קצוצים
אופן ההכנה:
- משטחים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות, עד שהאגוזים משחימים מעט וקליפתם נפרדת בקלות.
- מגלגלים את האגוזים הקלויים בין כפות הידיים (אם הם מאד חמים אפשר להיעזר בנייר סופג) כדי להפריד את הקליפות, ומעבירים למיכל של מעבד המזון. טוחנים היטב עד לקבלת משחה סמיכה.
- מניחים את הבטטות השטופות על אותה תבנית וצולים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שהן מתרככות לחלוטין.
- בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את שיני השום, גבעולי השום, פלפל חריף והזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, לריכוך קל.
- מוסיפים את הירקות המטוגנים ואת הנענע הקצוצה לחמאת הלוז שבמעבד המזון, ומעבדים עיבוד קצר (אפשר בכמה פולסים) לאיחוד. בשלב זה ניתן לשמור במקרר.
- מוציאים את הבטטות הרכות מהתנור וחוצים אותן לאורכן. ממלאים כל בטטה בחמאת הלוז, מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים ומגישים.
מומלצים