שתף קטע נבחר

פסח טבעוני: בטטות קטנות בחמאת אגוזים וזוקיני

למי שטרם התנסה בהכנת חמאת אגוזים בבית, מזומן כאן גן עדן של ממש - קלייה קצרה בתנור וטחינה במעבד מזון תייצר לכם חמאת בוטנים, קשיו, לוז - כיד הדמיון הטובה עליכם. לבסיס הזה אתם מוסיפים ירק עונתי, בדיוק מה שהבטטות צריכות כדי להשלים את טעמן המתוק

מיני-בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז, זוקיני ושום ירוק

 

 

המרכיבים ל-12 בטטות:

12 בטטות קטנות, שטופות היטב על קליפתן

100 גרם אגוזי לוז טבעיים

1/2 זוקיני גדול, מגורד על פומפיה גסה

3 שיני שום + גבעול של שום ירוק, קצוצים (כשאין - אפשר להסתפק ב 1-2 שיני שום יבש)

1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ

חופן קטן של עלי נענע טריים, קצוצים

שמן זית

מלח ים

 

להגשה:

מעט אגוזי לוז טבעיים קצוצים

 (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

אופן ההכנה:

  1. משטחים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות, עד שהאגוזים משחימים מעט וקליפתם נפרדת בקלות.
  2. מגלגלים את האגוזים הקלויים בין כפות הידיים (אם הם מאד חמים אפשר להיעזר בנייר סופג) כדי להפריד את הקליפות, ומעבירים למיכל של מעבד המזון. טוחנים היטב עד לקבלת משחה סמיכה.
  3. מניחים את הבטטות השטופות על אותה תבנית וצולים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שהן מתרככות לחלוטין.
  4. בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את שיני השום, גבעולי השום, פלפל חריף והזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, לריכוך קל.
  5. מוסיפים את הירקות המטוגנים ואת הנענע הקצוצה לחמאת הלוז שבמעבד המזון, ומעבדים עיבוד קצר (אפשר בכמה פולסים) לאיחוד. בשלב זה ניתן לשמור במקרר.
  6. מוציאים את הבטטות הרכות מהתנור וחוצים אותן לאורכן. ממלאים כל בטטה בחמאת הלוז, מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
מיני בטטות בחמאת אגוזים וזוקיני
צילום: אורי שביט
מומלצים