שתף קטע נבחר

ותודה על הדגים: מתכון לפארידה

כל הטוב בסיר אחד: מתכון חגיגי לדג פארידה שלם - גם מבושל וגם אפוי - עם לבבות ארטישוק, שומר וכורכום

פארידה מבושלת ואפויה, עם לבבות ארטישוק, שומר וכורכום

 

המרכיבים ל-8 מנות:

1.5 ק"ג פארידה שלמה (או דג ים אחר)

12 לבבות ארטישוק טריים, חתוכים לרבעים

6 ראשי שומר צעירים, חתוכים לרבעים

10 שיני שום, קצוצות

6 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים

5-4 פלפלים ירוקים חריפים, חצויים לאורכם

1 כפית כורכום

1/2 כף פלפל לבן גרוס

1/2 כף עלי תימין טריים

4 כפות מיץ לימון

1/2 כף מלח

1/2 ליטר מים

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

אופן ההכנה:
  1. חורצים בגוף הדג מספר חריצים בעזרת סכין חדה. ממליחים ומפלפלים, גם בתוך החריצים וגם בבטן הדג. ממלאים מעט תימין ושום קצוץ בבטן הדג ובתוך החריצים.
     (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
  2. מניחים את הירקות בתבנית מתכת שניתן להניח על להבה ישירה ומעליהם מניחים את הדג.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  4. יוצקים את הנוזלים ומעבירים לכיריים. מביאים את התבשיל לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה תוך שמדי פעם יוצקים על הדג את נוזלי הבישול בעזרת כף.
  5. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-20-15 דקות עד שבשר הדג מבושל. מדי פעם יוצקים על הדג את נוזלי הבישול.
  6. מוציאים מהתנור, מטפטים שמן זית על המנה ומגישים מיד.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
דג פארידה אפוי
צילום: עידו ארז
מומלצים