ותודה על הדגים: מתכון לפארידה
כל הטוב בסיר אחד: מתכון חגיגי לדג פארידה שלם - גם מבושל וגם אפוי - עם לבבות ארטישוק, שומר וכורכום
פארידה מבושלת ואפויה, עם לבבות ארטישוק, שומר וכורכום
המרכיבים ל-8 מנות:
1.5 ק"ג פארידה שלמה (או דג ים אחר)
12 לבבות ארטישוק טריים, חתוכים לרבעים
6 ראשי שומר צעירים, חתוכים לרבעים
10 שיני שום, קצוצות
6 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים
5-4 פלפלים ירוקים חריפים, חצויים לאורכם
1 כפית כורכום
1/2 כף פלפל לבן גרוס
1/2 כף עלי תימין טריים
4 כפות מיץ לימון
1/2 כף מלח
1/2 ליטר מים
אופן ההכנה:
- חורצים בגוף הדג מספר חריצים בעזרת סכין חדה. ממליחים ומפלפלים, גם בתוך החריצים וגם בבטן הדג. ממלאים מעט תימין ושום קצוץ בבטן הדג ובתוך החריצים.
- מניחים את הירקות בתבנית מתכת שניתן להניח על להבה ישירה ומעליהם מניחים את הדג.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- יוצקים את הנוזלים ומעבירים לכיריים. מביאים את התבשיל לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה תוך שמדי פעם יוצקים על הדג את נוזלי הבישול בעזרת כף.
- מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-20-15 דקות עד שבשר הדג מבושל. מדי פעם יוצקים על הדג את נוזלי הבישול.
- מוציאים מהתנור, מטפטים שמן זית על המנה ומגישים מיד.
מומלצים