שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    חגיגית וכשרה לפסח: עוגת שוקולד מקושטת

    היא אחד הקינוחים האהובים על כולם ועכשיו היא גם מתאימה לפסח כך שאין צורך לוותר עליה. כך תכינו עוגת שוקולד לפסח ותלמדו כיצד לקשט אותה בשקפי שוקולד

    עוגת שוקולד כשרה לפסח

    המרכיבים (לתבנית בגודל 26 ס"מ):

    300 גר' שוקולד מריר משובח, מינימום 60% מוצקי קקאו

    200 גר' חמאה רכה

    8 ביצים מופרדות

    1 כפית תמצית או אבקת וניל (בשום אופן לא ונילין)

    1/2 כוס סוכר

    קורט מלח

     (צילום: אורליה הופשטטר) (צילום: אורליה הופשטטר)
    (צילום: אורליה הופשטטר)

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)
     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
    2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים (15 שניות בכל פעם) של חום, עד שהוא במרקם חלק. מוסיפים את החמאה הרכה לשוקולד ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
    3. בקערת המיקסר מקציפים את שמונת החלמונים יחד עם וניל וחצי מכמות הסוכר. כאשר המסה תפוחה ואוורירית מקפלים אותה לתערובת השוקולד והחמאה.
    4. בקערה נפרדת ונקייה, מקציפים את שמונת החלבונים, המלח והסוכר הנותר, לקצף גמיש. חשוב להקפיד לא להקציף לקצף קשה מדי.
    5. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת השוקולד, החמאה והחלמונים. יש לקפל בזהירות ולהימנע מערבוב יתר.
    6. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה, מרופדת בנייר אפייה.
    7. אופים כ-25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
    8. לאחר הצינון ייווצר בעוגה שקע מרשים, כמו הר געש כבוי, אותו אפשר למלא בקצפת, פירות יער או תותים. העוגה אף משתבחת למחרת היום.

      

    קישוטי עוגה משוקולד

     

     

     

    אחת השיטות לקשט עוגות ושוקולדים היא באמצעות דפי שקפים. השקפים קיימים במגוון סגנונות, צבעים ותבליטים וניתן לרכוש אותם בחנויות המתמחות.

     

    1. גוזרים את הדפים ברוחב המתאים לגובה העוגה
    2. מורחים עליהם שכבה דקה של שוקולד ומצמידים אותם לשולי העוגה. מכניסים את העוגה למקפיא ל-5 דקות.
    3. לפני ההגשה מקלפים בזהירות את סרט הניילון ונהנים מהתוצאה המרהיבה.

     ( צילום: ענת אפרתי כשר) ( צילום: ענת אפרתי כשר)
     (  צילום: ענת אפרתי כשר) (  צילום: ענת אפרתי כשר)
     (  צילום: ענת אפרתי כשר) (  צילום: ענת אפרתי כשר)
     (צילום: ענת אפרתי כשר) (צילום: ענת אפרתי כשר)
    (צילום: ענת אפרתי כשר)
     

    גבריאל הופשטטר, בעלת מותג השוקולד "גבריאלס" ומחברת הספר "70% קקאו – קקאו, שוקולד ומה שביניהם". למדה את אמנות ייצור השוקולד בשטרסבורג שבצרפת, אצל Maitre Christoph Meyer

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דן פרץ
    עוגת שוקולד לפסח
    צילום: דן פרץ
    מומלצים