שתף קטע נבחר

חוגגים את האוכל הישראלי בניו יורק

הקונסוליה הישראלית מארגנת בערב החג השני ארוחה מיוחדת לעשרות מומחי קולינאריה. השף רפי כהן ינצח על מופע גאווה של אוכל ישראלי לקהל אנין

 

 בשבוע הבא, בערב ליל הסדר השני, תיערך ארוחה מיוחדת במינה שתציג את הקולינאריה הישראלית במלוא תפארתה. האירוע, אשר מתקיים בתמיכת משרד החוץ ומשרד התיירות הישראלי, ייערך ב-James Beard Foundation, אחד מהמוסדות הקולינריים החשובים ביותר בארה"ב. גלית פלג, קונסול לדיפלומטיה ציבורית, מספרת שמדובר ביוזמה משותפת של הקונסליה עם נעמה שפי, מומחית קולינריה ישראלית שפועלת לאורך כל השנה בדרך כל מיני מיזמים בניו יורק לקדם ולהגביר את המודעות למטבח הישראלי בניו יורק.

 

"היא הגיעה אלינו עם הרעיון", מספרת פלג. "במסגרת הגישה שלנו להרחיב את השיח על ישראל אנחנו בקונסוליה מנסים לחשוף היבטים שונים של ישראל מתחומים שונים כמו קולינריה, תרבות, היי טק וכדומה, ומארגנים אירועים ופעילויות שיחשפו את הציבור כאן לכל אותם היבטים של הארץ".

בשנים האחרונות קשה להתעלם מהחשיפה הגוברת של המטבח הישראלי בניו יורק. מסעדות ישראליות נפתחות ושפים ישראלים תופסים כותרות. "המטבח הישראלי יותר ויתר חשוף וגורר התפעלות. זה משהו שלא כל כך מכירים. אנשים מכירים כאן את המטבח היהודי, ולזה מצפים. מי שמגיע לארץ מוצא עושר ואושר שלא ציפה לו והסיבה לכך היא אותה רב גוניות והתרבויות הרבות שיוצרות סינרגיה של אוכל ישראלי ייחודי. לכן אנו שמחים להזמין לאורך השנה משלחות לארץ וגם להזמין לכאן שפים ישראלים כדי שיציגו למקומיים את היצירות הקולינאריות שלהם. משהו בסגנון 'נהנית ספר לחבריך'.".

 

אביב שרעבי, מנהלת אירועים במחלקת לדיפלומטיה צבורית בקונסוליה, מספרת שבפסח הזה נולדה היוזמה להרחיב את השיח הקולינארי כשנעמה שפי יצרה קשר עם השף הישראלי רפי כהן, שנראה היה מתאים במיוחד לבישול ארוחת חג. "המטבח שלו מאוד ייחודי, מעניין, ודרך השילוב של אותנטיות, מסורת וחדשנות, נרא היה שהוא יכול להוביל לחיבור בין לוח השנה הישראלי, חג יהודי וארוחה ישראלית מקורית ואנינה".

 

נהנית ספר לחבריך. כהן. צילום: דן פרץ ()
נהנית ספר לחבריך. כהן. צילום: דן פרץ

 

כהן נרגש בעצמו. על אף הישגים לא מבוטלים שכבר הספיק לסמן מסביב לעולם, ובצל הכותרות הדועכות על משבר שחווה בקריירה, רפי כהן נלהב מההזדמנות לקחת חלק בבישול במוסד יוקרתי כל כך. "זה היה חלום להגיע לגיימס ביר. מדובר במוסד קולינרי חשוב וידוע בעולם. ימים ולילות מאז שהודיעו לי על זה, חשבתי על אינטרפטציות מעניינות לארוחה מסורתית של פסח ועל התפריט שנגיש שם. אני מקווה שיהיה טוב".

 

כהן החל את דרכו בגיל 13 בקונדיטוריה של מלון קינג דיוויד בירושלים, התמחה במסעדת ארקדיה ובמסעדות אירופיות בעלות כוכבי מישלן אצל השפים אלן פאסר ופייר גרנייה. עבד כשף במסעדת לה רג'נס במלון קינג דיוויד בירושלים וזמן לא רב אחר כך פתח את מסעדת רפאל בתל אביב כשהוא מתגאה בשילוב של בישול עילי ושורשים מבית סבתא. לאורך השנים פתח מסעדות נוספות, לקח חלק במיזמים והוציא ספר בישול.

 

כהן ידוע כשף בלתי מתפשר, והוא נרגש לבשל כאן עם צוות שטרם פגש, ובניצוחן של נעמה שפי ורונית ורד. "בעבר עשיתי בעולם ארוחות עם שפים ישראלים או אמריקאים, צרפתים", הוא מספר. "זה תמיד אתגר לבשל בחו"ל, עם חומרי גלם שונים".

הארוחה עצמה, שמוגדרת כ'ספרדית' צרפתית מרוקאית, יציע כהן תרגום חדש למנות הפסח המוכרות. וכך, יקבלו האורחים ברוסקטה של מצה שבורה עם סרדינים כבושים או תבשיל אנדיב במקום מרור. "עשיתי תחקיר וגיליתי שפעם יהודים היו אוכלים אנדיב כמרור".

 

מהארוחה, שתורכב מחמש מנות, יהנו האורחים הקבועים של המוסד הידוע, כ-80 איש, רובם מומחי וחובבי קולינאריה, רבים מהם, כלל אינם יהודים. "אנשים משלמים הרבה כדי לאכול באירועים של המוסד הידוע. רוב הכרטיסים נמכרו למילייה הרגיל שלהם של חובבי גורמה. יש חברים קבועים, זו קהילה של חובבי קולינריה. לסעודה שלנו מרבית האנשים קנו כרטיסים כדי להתרשם מהשף הישראלי ובנוסף יהיו גם אנשי מדיה ובלוגרים שאנחנו בקונסוליה הזמנו במטרה לחשוף את עולם הקולינריה הישראלי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים