שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    איך לשפץ בלבן ולהתאים למשפחה?
    כשמעצבת פנים מקבלת הנחייה מסבא וסבתא לעיצוב בית בצבע לבן היא מופתעת, "בדרך כלל לא מבקשים גוונים שילדים מלכלכים. הדור החדש של בני ה-60 לא נותנים לנכדים להפריע להם", היא אומרת ומשתפת אותנו בפרוייקט יוצא הדופן

    לבן זה לא לילדים? כנראה שדווקא כן. מזה כבר תשע שנים שאני מעצבת דירות ומתחמים מסחריים, אבל אחד הפרויקטים בהחלט יוצא הדופן שנתקלתי בו היה עיצוב של וילה לזוג בני 60 באזור המרכז. הבקשה שלהם, מבחינתי, בשל העובדה שהם כבר סבא וסבתא, הייתה בלתי שגרתית: הם ביקשו עיצוב יוקרתי בצבעי לבן ושמנת, והרבה. זה נדיר שאנשים, שמארחים את ילדיהם ונכדיהם רבות, מבקשים גוונים שילדים נוטים ללכלך.

     

    עוד בנושא: כך תשדרגו את הבית אחרי שהילדים עזבו

     

    בעלי הבית: צעירים ברוחם

    מפגישה עם בני הזוג הבנתי שמדובר בדור אחר של סבתות וסבים, שונה מאד מאלה שקדמו לו. כיום זוגות של גימלאים נהנים לטייל יותר בארץ ובחו"ל, יוצאים למועדונים חברתיים, עושים חוגים, ולמעשה, דואגים לעצמם יותר. חלומם של בני הזוג עימם עבדתי היה לקבל בית שיתאים גם לנכדים אבל שלא יפגע בעיצוב ויגשים את חלומותהם והפנטזיות שלהם.

     

    מרבית עבודתי מתמקדת בעיצוב בתים, וזה אחד הפרויקטים האחרונים עליהם עבדתי. מדובר בשטח מדהים, גדול ורחב דיו לשחק בו עיצובית כיד הדמיון. הבעל איש עסקים עצמאי, כריזמטי וצעיר בנפשו, האישה ניהלה גן ילדים בבית והחליטה שעבדה קשה מספיק שנים והיא סוגרת את הגן ומעצבת את הבית שלה לה ולבן זוגה.

     

    עוד במדור: ההבדל המפתיע בין דיכאון בגיל מבוגר לצעיר

     

    ממטבח ירקרק למטבח צחור ועדכני

    בקומת הכניסה דאגתי למטבח רחב ידיים שישרת את האישה, שלמדה קונדיטוריה ונחשבת אלופה בתחום. במטבח עוצב אי משיש עם תאורה מובנית בתוכו. כל המטבח מזכוכית עם דלתות ומגירות חשמליות. מאד חדשני ומודרני.  

    המטבח לפני, משמאל ואחרי, מימין: בעלת הבית מומחית באפייה  (צילום לפני: ניר עצמון. אחרי: ליאור שניידר) (צילום לפני: ניר עצמון. אחרי: ליאור שניידר)
    המטבח לפני, משמאל ואחרי, מימין: בעלת הבית מומחית באפייה (צילום לפני: ניר עצמון. אחרי: ליאור שניידר)

    הקור של הלבן והחמימות של משפחה

    בסלון ביקש הזוג עיצוב נקי בצבע לבן צחור. נגיעת הצבע היחידה הייתה בכורסאות חרדל בסלון, כדי לשמור, בכל זאת, על אווירה חמימה ונעימה בבית.

     

    במגמת אווירה זו, הצבתי במרכז החלל קמין שיחמם את הבית וייתן תחושה רומנטית וכפרית. זה שבר במעט את הלובן, אבל לא יותר מדיי, שיתאים לבקשת הזוג.

     

    לצד הגוונים הלבנים, עשיתי שימוש בעץ, טרנד אלמותי בעיצוב בתים. כיסאות עם רגלי עץ, ופרקט שהוצמד לחלל בקומה העליונה והתחבר למדרגות העץ בהרמוניה.

    הקמין שבקיר מייצר חמימות מול הלבן הבוהק (צילום: ליאור שניידר) (צילום: ליאור שניידר)
    הקמין שבקיר מייצר חמימות מול הלבן הבוהק(צילום: ליאור שניידר)
     

    עוד: מחקר מצא: מהי הדרך למחוק 25 שנה בגיל מבוגר

     

    מארחים כל סופשבוע

    חשוב להדגיש כי מדובר בזוג חם ואוהב שמאוד מחובר לילדים ולנכדים שלו. הם מארחים בכל סוף שבוע ובימי הקיץ את כל הנכדים, ולכן, חלק מהעיצוב הוקדש גם במחשבה על בני המשפחה. את חדר האוכל הפרדנו במתחם משלו, כדי שישמש מקום שבו המשפחה יכולה להתכנס ולדבר בארוחות המשותפות.

    פינת אוכל מופרדת מוכנה לארוחות משפחתיות. לפני, משמאל ואחרי   (צילום לפני: ניר עצמון. אחרי: ליאור שניידר) (צילום לפני: ניר עצמון. אחרי: ליאור שניידר)
    פינת אוכל מופרדת מוכנה לארוחות משפחתיות. לפני, משמאל ואחרי (צילום לפני: ניר עצמון. אחרי: ליאור שניידר)
     

    מגשימים פנטזיות וחלומות

    הטעם של הזוג הוא מודרני ומינימליסטי, השתמשנו בחומרים יקרים בלי פשרות. בקומת המגורים חיברתי שני חדרים יחדיו ליצור חדר שינה מפנק וגדול שצופה את נוף כפרי מדהים ופסטורלי. 

    חדר שינה מפנק. איחוד של שני חדרים  (צילום: ליאור שניידר) (צילום: ליאור שניידר)
    חדר שינה מפנק. איחוד של שני חדרים (צילום: ליאור שניידר)
     

    השקעתי מאד בחדר השינה הענק שנוצר ובאמבטיה הצמודה לחדר. הלקוחה ביקשה שיהיה לה אמבט להירגע איתו. אז בחרתי באמבטיה לבנה פרי-סטנדינג ובצבעים בהירים ומרגיעים.

    אמבטיה מהחלומות של בעלת הבית (צילום : ליאור שניידר) (צילום : ליאור שניידר)
    אמבטיה מהחלומות של בעלת הבית(צילום : ליאור שניידר)
     

    האריחים באמבט יוצרים פסיפס מרהיב על הרצפה. כל אריח שונה מהשני. במקביל תיכננתי גם אמבטיה נוספת באותה קומה שהיא משרתת יותר את בן הזוג.  חדר נוסף בקומת החדרים הוקצה לטובת חדר ארונות. למעשה, אין חדר אורחים בבית, כשהמטרה ברורה לעין: זה בית לזוג.

     

    חצר גדולה מאפשרת פינוקים

    בני הזוג ביקשו אזור מזמין גם לנכדים, אז השקענו מאד בחצר הבית. בנינו מטבח ברביקיו, ג'קוזי, בריכת שחיה וחדר שירותים חיצוני שישמש את הנכדים והילדים.

    הנכדים מוזמנים לבלות בבריכה (צילום: ליאור שניידר) (צילום: ליאור שניידר)
    הנכדים מוזמנים לבלות בבריכה(צילום: ליאור שניידר)
     

     

    הכותבת הינה מעצבת הפנים. בעלת סטודיו לעיצוב.





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מגדלי הים התיכון
    צילום לפני: ניר עצמון. אחרי: ליאור שניידר
    בקשה לא שגרתית. עיצוב לבן לבית של סבא וסבתא
    צילום לפני: ניר עצמון. אחרי: ליאור שניידר
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים