קצב בבקשת החנינה: "רוצה לחיות את שארית חיי המרוסקים והשבורים בחיק משפחתי"
נשיא המדינה לשעבר הגיש בקשת חנינה לנשיא ריבלין, ובה הביע את רצונו להישאר ספון בביתו ולרדת לתהום הנשייה מבחינת הזיכרון הציבורי. קצב לא הביע חרטה ולא התנצל, אך הביע צער בפני כל מי שנפגע ממנו. הוא מבקש לבחון את בקשתו על בסיס שיקולים של חסד, חמלה ורחמים
"ברצוני להישאר ספון בביתי ולרדת לתהום הנשייה מבחינת הזיכרון הציבורי ולחיות את שארית חיי המרוסקים והשבורים בחיק משפחתי". כך כתב נשיא המדינה לשעבר משה קצב לנשיא ראובן ריבלין בבקשת החנינה שהגיש לו היום (א').
זאת הפעם הראשונה שמשה קצב בכבודו ובעצמו ובחתימת ידו מבקש חנינה מנשיא המדינה. בבקשה מדבר קצב על המצב הנפשי הקשה שמלווה אותו לאורך שנים ובוודאי לאחר שבקשתו לקיצור העונש נדחתה על ידי ועדת השחרורים. עם זאת, קצב אינו טוען לאובדן שפיותו וגם לא צירף חוות דעת נפשית למכתב.
קצב אינו מביע חרטה במכתבו וגם לא מתנצל, אולם הוא מביע צער בפני כל מי שנפגע ממנו. עם זאת, קצב כותב לנשיא ריבלין כי "אני דבק בגרסתי שאני חף מפשע". הנשיא לשעבר מציין כי חווה סבל רב ולאחר דחיית בקשתו לקיצור שליש נפגעה גם בריאותו הנפשית.
הנשיא לשעבר פונה לריבלין בבקשה שיבחן את בקשתו על בסיס שיקולים של חסד, חמלה ורחמים ולנוכח הנסיבות שנוצרו ונוגעות לקצב ולסובבים אותו.
קצב מציג במכתבו שורה של נימוקים שקשורים בנסיבותיו האישיות כמי שהיה נשיא המדינה פעם וירד מאיגרה רמה לבירה עמיקתא, במכלול של נסיבות שליוו את המשפט, לרבות תקופת המשפט הממושכת, העונש הכבד, מצבו הכלכלי הקשה, מצבה הקשה של המשפחה והרצון שלו לשקם את עצמו.
פרקליטו של קצב עו"ד ציון אמיר אמר: "אני סבור שהגיעה העת לשחרורו של מר משה קצב ואני משוכנע כי נשיא המדינה מר ראובן ריבלין ישכיל לעשות שימוש בסמכותו המוענקת לו על פי דין ולשקול את כל השיקולים הרלוונטיים שחלקם מפורטים בבקשה שהונחה בפניו, ושעיקרם שיקולים המושתתים על שיקולי חסד חמלה ורחמים".
משה קצב
צילום: AP
מומלצים