שתף קטע נבחר

מלאונרדו ועד טרנר: הדרך של ב"ש לאליפות

המפגשים עם תון במוקדמות הליגה האירופית, ההפסד בעכו, הניצחון בבלומפילד והכבשה הירוקה. ברק בכר ושחקניו ידעו לבצע קפיצת מדרגה אחרי כל נקודת שפל בדרך לתואר היסטורי אחרי 40 שנה

 

מלון לאונרדו בבאר-שבע, יום שני ה-15 ביוני 2015. הפועל באר-שבע מקיימת את מסיבת העיתונאים המסורתית רגע לפני פתיחת האימונים לעונת 2015-16 בה נשיאת המועדון, אלונה ברקת, מציגה את הרכש המדובר שלה לקיץ הקודם: המאמן הצעיר ברק בכר (אז עוד לא בן 36), שהגיע מעירוני קריית-שמונה.

 

"אין לי ספק שאני מוכן לתפקיד" הצהיר בכר וסימן מטרות: "אני מאוד מאמין, אחרת לא הייתי מגיע. אין לי ספק שהתארים יגיעו". ברקת חיזקה את דבריו: "חשוב לי שנאבק העונה על תארים". הערב (שבת) עמד בכר ובגדול במשימה שהטילה עליו ברקת, כשהפועל באר-שבע הבטיחה את זכייתה באליפות המדינה לעונת 2015-16, אליפות שלישית בסך הכל למועדון, 40 שנה לאחר האליפות הקודמת.


"אין לי ספק שהתארים יגיעו". בכר בא מוכן (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
"אין לי ספק שהתארים יגיעו". בכר בא מוכן(צילום: ישראל יוסף)

 

מאז אותה מסיבת עיתונאים ועד היום עברה הקבוצה דרך ארוכה שהמילה "מרשימה" היא המתאימה ביותר כדי לתאר אותה. את הקבוצה עזבו בקיץ אוסטין אג'ידה, טומיסלב פאיוביץ', סיראז' נאסר, דובב גבאי, דור מלול, ודודי טוויטו. במקומם צורפו בהשקעה כספית גדולה דודו גורש, טוני ווקאמה, שיר צדק, מתן אוחיון, בן שהר ומהראן ראדי. הציפייה הייתה שיחד עם השלד הקיים שכלל בין היתר את אליניב ברדה, מאור בוזגלו, מאור מליקסון, ג'ון אוגו, אובידיו הובן, וויליאם סוארז ואופיר דודזאדה, תבצע הקבוצה קפיצת מדרגה נוספת.

 

המבחן הראשון הגיע כבר בקיץ: סיבוב המוקדמות השני של הליגה האירופית. אלא שניסוי הכלים הראשון בפרויקט של בכר וברקת הוגדר ככישלון לאחר שהקבוצה הודחה על-ידי תון. השוויצרים ניצחו 2:3 בסיכום שני המפגשים, על אף שלא הציגו כדורגל טוב יותר מבאר-שבע.

 

שיר צדק מורחק נגד תון. (הפייסבוק של תון) (הפייסבוק של תון)
שיר צדק מורחק נגד תון.(הפייסבוק של תון)

 

עם כל הכבוד לגביע הטוטו, בו סיימה הקבוצה במקום השני בבית ב' (הראשונה הייתה מכבי נתניה הגרועה), המבחן הבא של האדומים היה בליגה. כבר במחזור הראשון הם התייצבו למשחק חוץ קשה ופיקנטי נגד האקסית של ברק בכר ומחזיקת הגביע, עירוני קריית-שמונה. המקומיים עלו ליתרון, אך שערים של מליקסון, שהר וראדי הביאו מהפך ופתיחת עונה חלקה.

 

המחזור השני זימן מפגש ראשון עם הטרבליסטית מכבי תל-אביב, מספר ימים לאחר שהבטיחה את עלייתה לשלב הבתים של ליגת האלופות. לאנשי באר-שבע עוד ישבה בראש התבוסה הכואבת 6:2, חודשיים וחצי קודם לכן בגמר גביע המדינה. מכיוון שהאצטדיון החדש בבירת הנגב עדיין לא היה מוכן, נאלצה הקבוצה לארח בטדי שבירושלים. ערן זהבי, רגע לפני הירידה למחצית, הכניע את גורש והעניק למכבי ת"א ניצחון 0:1 שפתח פער של שלוש נקודות בין הקבוצות.

 

זהבי מכניע את גורש בטדי (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
זהבי מכניע את גורש בטדי(צילום: עוז מועלם)

 

אוהדי באר-שבע לא לקחו קשה מדי את ההפסד מכיוון שזכרו כיצד בשלוש העונות הקודמות ניצחו את התל-אביביים במפגש הראשון, אך פישלו בגדול במשחקים בשלבי ההכרעה. במחזור השלישי התאוששה הקבוצה בזכות ניצחון חוץ 2:3 (ראדי, הובאן ושהר) על הפועל רעננה, שעד אז נחשבה לכבשה השחורה של המועדון. רגע מכונן במשחק היה התפרצותו של אליניב ברדה לאחר שהוחלף, מה שגרם לכך שאיבד את מקומו בהרכב לשני המשחקים הבאים.

 

המחזור הבא ב-21 בספטמבר היה סופו של המתנה ארוכת-שנים של אוהדי הקבוצה: חניכת האצטדיון החדש, איצטדיון טוטו-טרנר, שהחליף את וסרמיל המזדקן. אך לעיני יציעים מלאים, לא עמדו השחקנים בלחץ מול מכבי חיפה, ולא בפעם האחרונה העונה. גם יתרון מספרי מהדקה השנייה לא עזר והמשחק הסתיים בתיקו 0:0. יממה לפני המשחק, נפצע בן שהר שבהמשך גם סבל ממחלה וחזר לשחק רק לקראת סוף שנת 2015.

 

this is terner (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
this is terner(צילום: אורן אהרוני)
 

 

במחזור החמישי הגיעה אחת מנקודות הציון החשובות ביותר בעונה החולפת. הקבוצה יצאה למשחק חוץ קליל על הנייר נגד הפועל עכו, שהסתיים בהפסד מפתיע 1:0. ברק בכר ושחקניו הידרדרו למקום השביעי והמאכזב, עם 7 נקודות בלבד מ-15 אפשריות. אם כל זה לא היה מספיק בסיום המשחק הודיע מאור בוזגלו על כך שאינו יכול להמשיך לשחק עם כאבים בשרירי הבטן וגם הוא נאלץ להיעדר לחודשיים וחצי.

 

אלא שמאז המשחק בעכו, התהפכה העונה של באר-שבע. באופן מדהים, במשך 30 משחקי ליגה ועד היום, לא ספגה הקבוצה אפילו הפסד אחד וניפצה שיאי מועדון עתיקים במיוחד בזה אחר זה. הפציעות של בוזגלו ושהר הוביל את בכר לצוות לאליניב ברדה בחוד את ווקאמה ומליקסון והשינוי החל להביא תוצאות. משם העסק פשוט נדבק. ניצחון בכורה בטוטו-טרנר, 2:5 על מכבי פתח-תקווה (ווקאמה וברדה עם צמד כ"א וראדי) הקדים 1:3 בטדי על בית"ר ירושלים (מליקסון, ווקאמה וברדה) ו-1:3 בבית על הפועל תל-אביב (ווקאמה, סוארז וברדה) שהקפיצו אותה במחזור השמיני לראשונה למקום הראשון, בזכות הפרש שערים טוב יותר מלמכבי תל-אביב.

 

ארבייטמן כובש במספרת (צילום: אורן אהרוני)
ארבייטמן כובש במספרת(צילום: אורן אהרוני)

 

התקופה הטובה נמשכה עם 0:2 בחוץ על מכבי נתניה (ברדה צמד), וניצחון דרמטי במיוחד בבית על הפועל חיפה, משער בדקה ה-80 של שלומי ארבייטמן המחליף. בעיטת מספרת אדירה הייתה שערו היחיד העונה במדי באר-שבע, אך מבחינת האוהדים שלה, היא בהחלט שער העונה.

 

הקבוצה החמיצה את שבירת שיא הניצחונות הרצופים של המועדון בליגה הבכירה (5) במחזור לאחר מכן כש הציגה הקבוצה את אחד ממשחקיה החלשים העונה וסיימה ב-0:0 בהרצליה נגד בני-יהודה. על הדרך היא גם איבדה את המקום הראשון לצהובים. מספר ימים מאוחר יותר הודיע המגן אביתר אילוז הוותיק על פרישה והוא מונה למנהל קבוצה במקומו של יורם זגורי.

 

אביתר אילוז מודיע על פרישה (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
אביתר אילוז מודיע על פרישה(צילום: ישראל יוסף)

 

גם הפעם המעידה עוררה את הקבוצה ולאחריה הגיעו ניצחונות 0:3 בבית על הפועל כפר-סבא (ראדי, צדק וברדה) ו-0:1 בחוץ על בני סכנין (ראדי). בתום סיבוב המשחקים הראשון ניצבה הפועל באר-שבע במקום השני בטבלה עם 29 נקודות, בדיוק כמו למוליכה מתל אביב לה הפרש שערים טוב יותר בשער אחד בלבד.

 

בפתיחת הסיבוב השני ניצחה באר-שבע בקושי רב בבית את קרית-שמונה 1:2, משער ניצחון בדקה ה-94 של אוגו. כך התייצבה הקבוצה מלאת ביטחון למשחק הבא, שוב נגד מכבי תל-אביב, שסומן על ידי רבים כמשחק שהוכיח, בעיקר לקבוצה עצמה, שהיא מסוגלת ללכת העונה עד הסוף. לראשונה מאז עונת 2010-11, ניצחו האדומים את הצהובים בבלומפילד. בישול של מליקסון לברדה בדקה ה-2 ומליקסון בעצמו בדקה ה-39, היממו את יפו והובילו לניצחון 1:2, בסיומו חזרה באר-שבע לפסגה, ממנה ירדה רק פעם אחת בלבד עד תום העונה.

 

ניצחון 0:2 בבית על הפועל רעננה (ברדה ו-ווקאמה) העניק הזדמנות נוספת לשבור את רצף חמשת הניצחונות הרצופים אבל תיקו 1:1 עם מכבי חיפה, הפעם בסמי עופר מנע זאת. מאור בוזגלו רק השלים את הקאמבק וכבש את השער לבאר-שבע, אך באותו משחק נפצע הבלם וויליאם סוארז ונעדר בעצמו לתקופה ארוכה, במהלכה תפס את מקומו בהצלחה רבה לואי טאהא. בסיום המשחק הודיע עוזר המאמן שרון מימר על עזיבתו לטובת משרת המאמן הראשי בהפועל כפר-סבא ובמקומו מונה אסף נמני.

 

שבוע קודם לכן הודחה באר-שבע ממשחקי גביע הטוטו בשלב רבע הגמר לאחר הפסד בפנדלים לבית"ר ירושלים, הפסד ראשון ויחיד אי פעם בטוטו-טרנר.

 

שינויים בינואר (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
שינויים בינואר(צילום: ישראל יוסף)

 

אחרי התיקו בחיפה באו החודשיים הטובים ביותר של בכר ושחקניו העונה, בהם השיגו שמונה ניצחונות רצופים ושברו סוף-סוף את שיא הניצחונות הרצופים בליגה הבכירה. הפער ממכבי תל-אביב גדל לשמונה נקודות. באותה תקופה ערכה הקבוצה גם שני שינויים בסגל, שחררה את הקשר רועי גורדנה והחלוץ שלומי ארבייטמן ורכשה במקומם את וובה בראון מקריית-שמונה ומוחמד גדיר מלוקרן הבלגית.

 

ואלה הם שמונת הניצחונות: 0:3 בבית על הפועל עכו (ברדה, מליקסון ו-ווקאמה), 0:1 בחוץ על מכבי פתח-תקווה (מאור בוזגלו), 1:2 בבית על בית"ר ירושלים (בוזגלו ו-ווקאמה), 0:1 בחוץ על הפועל תל-אביב ( אביחי ידין, עצמי), 0:2 בבית על מכבי נתניה (ברדה ואוגו), 1:2 בחוץ על הפועל חיפה (ברדה ושהר), 0:2 בבית על בני-יהודה (ברדה ובראון), ו-1:2 על הפועל כפר-סבא (ווקאמה ואוגו).

 

נפצע ברגע קריטי. מאור מליקסון (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
נפצע ברגע קריטי. מאור מליקסון(צילום: ישראל יוסף)

 

במשחק נגד הפועל ת"א נפצע מאור מליקסון והוא נעדר לסירוגין כחודשיים. הדבר גרם לירידה ביכולת ההתקפית של הקבוצה, שהתבטאה בשתי תוצאות תיקו ביתיים מאכזבים מאוד. הקבוצה סיימה ב-2:2 נגד בני סכנין (שהר ובוזגלו) במחזור הסיום של ליגה הסדירה ו-0:0 נגד הפועל רעננה בפתיחת הפלייאוף העליון, כולל החמצת פנדל של בוזגלו.

 

אובידיו הובאן קבע תיקו ביתי נוסף (1:1), הפעם במשחק החשוב נגד מכבי תל-אביב, והציל את קבוצתו מהפסד לדולקת אחריה. משם יצאה הקבוצה למשחק חוץ קשה בטדי נגד בית"ר ירושלים וחזרה ממנו עם ניצחון מרשים 0:2 מצמד שערים של שהר. ושוב הגיעה מכבי חיפה. הפעם 1:1 בבית ברגשות מעורבים. שהר מנע הפסד בבעיטת עונשין מ-11 מטרים אבל הקבוצה איבדה את הפסגה למכבי תל-אביב, לה הייתה נקודה אחת יותר.

 

 (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
(צילום: עוז מועלם)

כבר לאחר שבוע, במחזור ה-31, ניצלו האדומים את ה-0:0 בין מכבי חיפה למכבי תל-אביב כדי לשוב לפסגה בסטייל עם ניצחון חוץ ברעננה 1:4 על בני סכנין (ווקאמה צמד, אוגו ובוזגלו). מאז ועד תום העונה נאחזה הקבוצה במקום הראשון ולא עזבה.

 

מספר ימים לאחר החזרה לפסגת הטבלה, רשמה באר-שבע הפסד כואב, אך זה לא קרה בליגה אלא בחצי-גמר גביע המדינה, שם הושפלה 1:3 בסמי עופר על ידי מכבי חיפה (ווקאמה עם שער הניחומים).

 

גביע ו"סמי עופר" לא הולך ביחד (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
גביע ו"סמי עופר" לא הולך ביחד(צילום: ראובן שוורץ)

 

ההפסד בגביע רק גרם לדריכות גבוהה יותר בליגה ועזר לבכר לבצע שלושה שינויים מרכזיים בהרכב: ברדה בוזגלו וטאהא בחוץ, שהר, ראדי וסוארז בפנים. ההרכב המחודש הביא ניצחון 1:4 בחוץ (ראדי, מליקסון, שהר ו-ווקאמה) על הפועל רעננה רגע לפני משחק העונה האמיתי של עונת 2015-16.

 

האלופה היוצאת הגיעה להתמודדות עם שלוש נקודות פחות מלבאר-שבע, אך הפרש שערים טוב יותר, בידיעה שניצחון יחזיר אותה למקום הראשון, שלושה מחזורים לפני תום העונה. באר-שבע במשחק טקטי מבריק שהסתיים בתיקו ללא שערים, השאירה את הפער על כנו וסללה לעצמה את הדרך לאליפות.

 

חוזרים לבלומפילד (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
חוזרים לבלומפילד(צילום: עוז מועלם)
החגיגות החלו כבר אחרי בית"ר (צילום: פרטי)
החגיגות החלו כבר אחרי בית"ר(צילום: פרטי)

 

ביום שני שעבר מכבי תל-אביב סיימה בתיקו 1:1 עם רעננה ואילו באר-שבע ניצחה בבית 0:2 את בית"ר ירושלים. שער מרגש בדקה ה-77 של ברדה המחליף, שלא כבש חודש וחצי

 ושער נוסף של הובאן והנה הפער מתל-אביב צמח לחמש נקודות.

 

בבאר שבע קיוו לחגוג אליפות כבר בשבוע שעבר, אבל מה לעשות שאצטדיון סמי עופר זה לא בדיוק המקום שמאיר להם פנים. באר שבע הפסידה 2:1 למכבי חיפה, מכבי ת"א ניצחה 0:2 את בית"ר ירושלים ושלחה את הקבוצה של ברק בכר לשבוע הכי מלחיץ ב-40 השנים האחרונות. לשמחתה הרבה, היא עמדה בלחץ ניצחה הערב 1:3 את בני סכנין ושלחה את הנגב כולו לחגוג אליפות אדומה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי מוגילבסקי
אובידו הובאן
צילום: שי מוגילבסקי
מומלצים