שתף קטע נבחר

הסדרה הדתית שכבשה גם את ניו יורק

‘שטיסל’, הסדרה הישראלית המצליחה, תוקרן ב-JCC והקהל נוהר. היוצר אורי אלון מסביר את הקסם ורומז על רימייק אמריקאי בוויליאמסבורג

בכל שנה חגיגות העצמאות באפר ווסט סייד של מנהטן מתפרסות לאורך בלוקים שלמים. בשיתוף פעולה עם עשרות ארגונים ומרכזים יהודיים בשכונה הגדולה, בכל פינה אליה תגיעו לאורך היום, תגלו חגיגה ישראלית אחרת. "יהיו שלל פעילויות"מספרים במרכז היהודי. "ממתנפחים לילדים ועד שיח מעמיק על ציונות בדור החדש. ממסע ישראלי שעוברים בשיעור ספינינג ועד אמנות, אוכל ישראלי, פעילויות לצעירים, לילדים, למשפחות, שיחות ודיונים בנושאים שונים, התנסות בקרב מגע, ריקודי עם, וכמובן תרבות".

 

אייזק זבולוקי, מנהל מרכז הסרטים הישראלי ב-JCC גאה לספר שביום העצמאות תיערך גם הקרנה מיוחדת של הפרקים הראשונים בעונה בשניה של סדרה הישראלית המצליחה “שטיסל"."ישראל ידועה בטכנולוגיה וקולנוע שלה, אך גם טלוויזיה הפכה לייבוא מאוד מוערך מישראל".

 

שטיסל, סדרה ישראלית פופולארית עטורת פרסים, זכתה לאהדה במחוזותינו עוד בעונתה הראשונה. "הקרנו את כל העונה הראשונה במרכז שלנו ואנשים חזרו וראו בהתלהבות. רבים חיכו כאן לעונה השניה. היו שאמרו שיש בה משהו שמזכיר אופרת סבון, אבל אני חושב שזו דרמה שבה כל פרק עומד גם בפני עצמו. אין חשש מלהיכנס לעונה השניה מבלי שראית את הראשונה. היא עומדת גם בפני עצמה ואני ממליץ".

 

בהמשך, מבטיח אייזק, יקרינו במרכז גם את העונה כולה, ובינתיים העונה הראשונה זמינה אצלם באתר. במרכז הסדרה עומדים בני משפחה חרדית מירושלים שהצליחה לחבר חילונים רבים לעולם המושגים שהיא חושפת, ולתכנים שבהם היא נוגעת. שטיסל היא 'תסתכלו עליהם תראו אותנו. את כולנו', נכתב באחת הביקורות. "זה מה שעושה סדרה טובה. משובחת, בהתאמה לעולם אותו היא מציגה. סדרה כזאת, שגורמת לך לתזוזות. ולמחשבות. ולתהיות. ולכניסה פנימה אל תוך עצמך. וגם ליציאה מעצמך. וזה חוץ מהלחכות לפרק הבא עוד לפני שנגמר הפרק המשודר, ועוד לפני הציטוטים ואימוץ השפה והשיח. סדרה טובה היא סדרה שגורמת לך להרגיש את מה שמרגישות הדמויות. לעבור איתן דרך. וזה רק חלק ממה שהיא עושה, בעדינות".

 

"תסתכלו עליהם, תראו אותנו".שטיסל (צילום: אוהד רומנו, באדיבות yes) (צילום: אוהד רומנו, באדיבות yes)
"תסתכלו עליהם, תראו אותנו".שטיסל(צילום: אוהד רומנו, באדיבות yes)

 

להקרנת הפרקים ולדיון שיגיע אחריה, יגיע גם אחד משני כותבי ויוצרי הסדרה אורי אלון, ששמח לקבל את ההזמנה. "אני נרגש ושמח להיות פה. גדלתי בניו יורק כילד קטן ויש לה פינה חמה בלב שלי. יש אמרה משונה בגמרא ‘אם ישאלך אדם לאמר היכן אלוהיך, אמור לו בכרך הגדול שבאדום’, כלומר בעיר הכי גדולה בחו"ל. ככה בדיוק אני מרגיש עכשיו".

רק השבוע נודע ש"שטיסל"זכתה במספר שיא של לא פחות מ-14 מועמדויות לפרסי האקדמיה לטלוויזיה בישראל.

 

איך נולדה הסדרה?

"פגשתי את יהונתן אינדורסקי ומהר מאוד הפכנו לחברותא. ישבנו יחד ושתינו כוס סודה במסעדה קטנה בשם ״שטיסל״ בשכונת גאולה החרדית בירושלים, ולאט לאט, דקה אחרי דקה, הגיעו כל הגיבורים והדמויות של הסדרה והתיישבו איתנו בשולחן. עקיבא, שולם, גיטי, אחד אחד, אחת אחת".

 

אלון מספר שהוא גדל במשפחה דתית עם שורשים חרדים ואינדורסקי, שותפו ליצירה מגיע מבית חרדי.

 

"הלב השבור הוא אותו לב שבור".  (צילום: באדיבות yes) (צילום: באדיבות yes)
"הלב השבור הוא אותו לב שבור". (צילום: באדיבות yes)

 

מדוע לדעתך זכתה הסדרה להצלחה גדולה בקרב חילונים?

"אנשים אוהבים סיפורים על בני אדם, ובני אדם אוהבים סיפורים על אנשים. בכל מקרה, שטיסל באמת הצליחה גם אצל החילונים וגם אצל החרדים, וזו הייתה הפתעה משמחת מאוד. עכשיו ממש עובדים על רימייק אמריקאי,אני לא יכול לספר יותר מדי פרטים, אם הכל יילך טוב, בעזרת השם, שולם ועקיבא יעברו לגור בוויליאמסבורג. הנוף מהחלון יהיה קצת אחר. אבל הקוגל יהיה אותו קוגל, והלב השבור אותו לב שבור".

 

“הסדרה ייחודית ומדברת על צד לא מוכר כל כך של ישראל", מסכם אייזק כשהוא מזמין את המקומיים להגיע ולצפות. "בסדרה אין ביקורת. הסדרה מחבקת את העולם החרדי ומציגה צדדים הומנים, לכל דמות יש עומק. לא הייתה סדרה כזו בארץ גם ברמה ההפקתית, הם באמת נכנסו לעולם החרדי.

הדרמה אוניסרסלית אבל הנושאים מגיעים מהעולם החרדי. נלמד מאיפה מגיעים הרעיונות, נשמע איך עובדים עליה ואיך עושים את זה ככה כשזה עולם בעצם כל כך סגור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד רומנו, באדיבות yes
שטיסל. העונה השניה
צילום: אוהד רומנו, באדיבות yes
מומלצים