שתף קטע נבחר

 

שיחות השלום בוטלו: "התייחסו למנהיג צפון קפריסין כראש מדינה"

נשיא קפריסין ברח מטורקיה וביטל את שיחות הפיוס עם קפריסין הטורקית. הסיבה? מנהיג צפון קפריסין הוזמן לאירוע של האו"ם שאליו הוזמנו "ראשי מדינה בלבד". בקפריסין רמזו שהאו"ם שלהב את הסכסוך: "אי אפשר שיהיו צעדים חד-צדדיים שמשדרגים את ה'צפון' למדינה"

ביטל השיחות. נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידס ("AFP PHOTO / HO / PIO / STAVROS IOANNIDES) (
ביטל השיחות. נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידס("AFP PHOTO / HO / PIO / STAVROS IOANNIDES)

נשיא קפריסין ביטל את שיחות השלום שהיו אמורות להתקיים ביום שישי הקרוב וקיצר את ביקורו בטורקיה – לאחר שמנהיג קפריסין הטורקית הוצג בכינוס של האו"ם בתור "ראש מדינה". כך מסר היום (ג') דוברו לכלי תקשורת באירופה. הנשיא הקפריסאי, ניקוס אנסטסיאדס, ביקר בטורקיה במסגרת ועידה של האו"ם בנושא משבר הפליטים, אך סרב להשתתף בסעודה רשמית עבור ראשי מדינות אתמול בערב לאחר שגם המנהיג הצפון קפריסאי מוסטפה אקינצ'י הוזמן לאירוע.

 

דוברו של נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידס, האשים במרומז את האו"ם ביצירת סכסוך, ואמר כי "אין כל קרקע פוריה" לקיום השיחות עם אקינצ'י בניקוסיה בשישי הקרוב. עם זאת, חידד הדובר כי אנסטסיאדס עדיין מחויב לתהליך השלום שנועד לגשר על מחלוקת ארוכת השנים באי המפוצל.

 

הסערה מדגישה את הרגישות ואת המורכבות של הסכסוך בקפריסין, שדורות של דיפלומטים ורודפי שלום לא מצליחים לפתור כבר כמה עשורים. האי פוצל במסגרת פלישה טורקיה בשנת 1974, שנעשתה בעקבות הפיכה צבאית יוונית קצרה בקפריסין. הקפריסאים היוונים, שמייצגים את האי כולו באיחוד האירופי, רגישים לכל ניסיון להשוות אותם לשטח הבדלני של צפון קפריסין, שאינו מוכר על ידי מדינות העולם אך נתמך כלכלית וצבאית על ידי טורקיה.

הציוץ שהרגיז את הקפריסאים

 

אנסטסיאדס ואקינצ'י עוסקים בשיחות פיוס בקפריסין כמנהיגי שני הצדדים. "נשיא הרפובליקה חוזר על ההחלטיות שלו להמשיך את הדיאלוג כל עוד נשמר עיקרון הכבוד ההדדי והרצון למצוא פתרון, ללא צעדים חד-צדדיים שמבקשים לשדרג את המדינה-לכאורה", אמר דוברו של נשיא קפריסין.

 

עדיין לא ברור מי הזמין את אקינצ'י למפגש האו"ם, אך בתמונות שפרסם המנהיג הטורקי בחשבון הטוויטר הוא נראה מצולם לצדו של מזכ"ל האו"ם באן קי מון ושליח האו"ם המיוחד אספן בראת' איידה. על פי כריסטודולידס, פעולות כאלה "מכל גורם – וזה כולל גם את מזכ"ל האו"ם ואת השליח המיוחד לסכסוך בקפריסין", מחבלות בתהליך הפיוס.

 

הסכסוך בקפריסין מהווה מכשול משמעותי להצטרפותה של טורקיה לאיחוד האירופי בשל סירובה של אנקרה להכיר בקפריסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"AFP PHOTO / HO / PIO / STAVROS IOANNIDES
נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידס
"AFP PHOTO / HO / PIO / STAVROS IOANNIDES
מומלצים